Hvor ofte fikk du rier?
Viss du ser på den nederste linjen så ser du hvor mange rier eg hadde :-) Eg fikk rier med 30 sek-1 min mellom hver, men noen ganger kom de så ofte at når rien var på vei bort så kom det en ny rie i rien :-P Helt grusomt. Slik holdt det må i 3 timer. Fikk så epidural som varte i 1 time, og da gikk eg 5 timer og 50 min med slike rier til han var ute. Noen rier varte opp i 3 minutt. Noen var så sterke at de ikkje kom inn på sjemaet. Det var faktisk så grusomt at eg ikkje ønsker min verste fiende slike smerter. Bildet ble tatt 04:06 på natten 1.3.2011, 54 minutt før epiduralen var satt :-) På bildet ser du at eg nesten ikkje hadde pause. Slik var den fra kl 02 om natten til han var ute 11:50


- Er du sammen med barnefar?
Nei, det er eg ikkje, men vi var sammen en gang i fjor


- Kommer Matheo til og ha samvær med barnefar?

Som det er nå så ser det ikkje slik ut.

- Kan du fortelle hvorfor fødselen var grusom? (Skjønner visst du ikkje vil)
Det var en grusom fødsel fordi, ehm tror eg må ligge inn stikkord her. Er så mye :-P
      - Fødselen varte 32 timer fra første skikkelige rie, men hadde hatt rier i 1 uke
      - Hadde rier hvert 30sek-1minutt og varte i opptil 3 min i nesten 12 timer
      - Epiduralen varte bare 30min-1time fordi riene var så sterke at den fikk ingen effekt nesten
      - Men det verste var at de hadde tenkt å sende meg hjem etter 22 timer med rier. Eg sa eg ikkje reiste hjem fordi eg var redd det var noe galt med Matheo, kjente at det var noe som ikkje skulle være. Jordmoren ville ikkje sjekke fordi det ikkje var nødvendig, men eg sa hun måtte ellers viste eg ikkje om eg turte å reise hjem. Når hun sjekket hadde han altfor lav puls. Det laveste enn kan ha før enn begynner å vurdere noe er 110 og han hadde 80 og 90. VELDIG lav. Ble nesten hastekeisersnitt. Ble sendt til føden fra storken og fikk satt elektrode på hode hans etter de hadde tatt vannet. Fra eg hadde 3 1/2 cm til han var ute tok det 6 timer og 50 minutt.

Dette syns eg var en ekkel opplevelse, og riene kom så ofte og varte så lenge. Var helt grusomt. Hadde slike rier i nesten 12 timer og det var ganske heftig når det stod på. I de riene som varte i 3 min så kom det en ny rie i en rie. Off. Eg kjenner virkelig vondten bare av å skrive det ned :-P

- Hvem ligner Matheo på?

Alle sier han ligner på meg :-) Og på bilder da eg var nyfødt, så ser enn det tydelig :-D

- Er du like fornøyd med vogna nå som dere har tatt den i bruk? :-)

Ja, eg VELDIG fornøyd :-D På dagen bruker eg baggen som vugge oppe hos mamma og pappa, og den er så utrolig lett å trille med og i butikker.

- Hvem ligner Matheo mest på ? Deg eller barnefaren?

Svarte litt lenger oppe :-) Han er lik på meg :-)

- Hvordan er livet som mamma? Bedre/verre enn du hadde trodd?
Kan ikkje si det er verre i allefall. Det er det beste som har skjedd og har fått bare gode opplevelser, så mye bedre enn eg hadde trodd :-) Er selvfølgelig mer slitsomt/ mer arbeid enn eg hadde trodd, men absolutt verdt det <3

- Kan du legge ut magebilde både fra siden og forfra slik den er nå?:)

4 uker på vei, dagen etter eg fant ut at eg var gravid

39+4 uker på vei med Matheo

I dag 3+5 uker etter fødsel. Eg har blitt en del breiere under puppene der ribbeina er. Irriterende, men er jo bare 3 snart 4 uker siden fødsel. Fødselstreken er der fortsatt :-) Men eg er ganske så fornøyd :-) Sånn som det siste bildet er eg nå :-)

- Har du fått noe fødselsdrepresjon eller går det veldig greit? :)

Nei, har absolutt ikkje fått noe som helst fødselsdepresjon :-) Er utrolig glad for det. Var redd eg skulle få det siden det har vært så mye styr med nav, skuffelser, og at det var mye nytt, men eg syns alt har gått fint :-)

- Har barnefaren sett Matheo? Bilder/virkeligheten?

Nei, ingen av delene.

-Hvordan synes du rollen som ung mor er i forhold til hva du eventuelt forestilte deg?

Det er jo selvfølgelig helt nye rutiner og ett helt annet liv enn det eg hadde, og kan ikkje forestille seg hvordan det er å ha en baby 24 timer i døgnet når enn er vant å passe og kan levere tilbake :-) Men det er mye mer fantastisk enn eg noen gang kunne forestille meg :-) Det er slitsomt, ja, men det å være mamma er helt fantastisk i seg selv, og til min lille Matheo er bare en drøm <3 Mye arbeid, og er veldig vondt når han har vondt i magen og griner og du vet ikkje hva du skal gjøre når han har blitt badet, fått ny bleie, har fått mat, rapt og gulpet.

-Hvordan er søvrutinene til deg og den lille?

Syns de er utrolig gode eg :-) Han sover til ca 19-20 om kveldene (er jo våken og sover om dagen også, men når eg skal ta utgangspunkt i kveld og nettene så er det slik→) og da går eg å bader han fordi han blir så rolig av å bli badet. Etter det ammer eg han litt, og så er han våken til kl 22-23 og da sover han 4-6 timer hver natt. Våkner så for å få mat i ca 30 min og sover 3-4 timer til. Utrolig snill gutt eg har fått :-* Skikkelige rutiner har vi ikkje fått enda da, men er godt på vei :-)

-Hva har du planlagt i forhold til dåp? Mat, hvor mange gjester osv?

Ikkje så veldig mye egentlig. Invitasjonene er snart ferdig, og bordkortene skal eg snart begynne på :-) Det blir wienerpølse m/brød til de små og så blir det enten snitter eller steik til de voksne :-) Var tilbud på lys på kremmerhuset for ikkje så lenge siden til 10 kr per kubbelys, og 5 kr per bordpyntstrø (kjøpte 1 pk av den). Meg, Matheo, min mor og min far, broren min, svigerinnen min, og mine tantebarn, min andre bror og hans kjæreste, oldeforeldre, tippoldemoren og bestevenninnen min. Vi blir ca 16 stk med meg og Matheo. Vet ikkje om alle kan komme :-)

- Det var vel det, og sønnen din er jo bare heeelt nydelig, kan forstå du er stolt!

Tusen takk :-D Han er helt herlig <3

- Hvorfor velger du og døpe ?

Jeg synes dåp er noe tull , "staten " skal godkjenne att barnet er frelst , det er egentlig helt sykt!

Men folk utfører jo ritualer i dag fordi er er "koselig" uten og tenke noe mer over HVORFOR man gjør det !!

Slike ritualer er etter mitt syn og fraskrive seg autoritet , en prest skal "bestemme att nå er du gift /døpt...... Man kan vel like mye velsigne barnet selv.....?! Da tar man til seg den autoriteten man egentlig har!! Og er jo mye mer fantastisk og velsigne selv enn att enn fremmed mann skal gjøre det .. ;)

Har sikkert litt annet syn på dette en mange andre ..:P Men slik det er i dag så gjør vi ting , uten og tenke over hvorfor og hva det egentlig innebærer..,

Jeg tror på Gud , men må ikke gå i kirke for og praktisere..., heller ikke for og velsigne mitt barn.

Er jo fra folk til folk hva de mener med den saken :-) Eg tror på Gud, og eg syns det er en spesiell dag der eg skal navngi mitt barn, og det ved å ha en seremoni i kirken fordi eg eg syns det er fint :-) Det er jo en tradisjon for oss i familien også, men først og fremst fordi eg syns det er fint å ha en seremoni i kirken for å navngi Matheo, og i tillegg samle den nærmeste familien å feire dagen min sønn sin dag der han fikk sin velsignelse :-) Enkelt og greit. Selvfølgelig kan du velsigne barnet ditt selv, men for meg er det spesielt å velsigne i kirken :-)

 - Vil du på utkikk etter kjæreste?

Hadde vært utrolig godt å hatt en kjæreste <3 Føler absolutt at det er noe eg trenger, men akkurat nå, så har eg nok med min lille prins :-) Er så mye nytt som har skjedd den siste mnd og eg vil gi all oppmerksomhet til min sønn og ikkje være på utkikk etter en. Eg vil ikkje leite, men heller vente på at det kommer en fantastisk mann i mitt liv :-) Eg har ikkje akkurat valgt bra menn/gutter opp igjennom som mine nærmeste vet, så for det eg har opplevd opp igjennom med mannfolk har vært veldig sårende og har store vanskeligheter med å stole på en mann. Etter eg fikk Matheo har eg også fått større krav (om eg kan få si det på den måten). Skal ikkje tenke på meg selv lenger, men hva som er best for Matheo ++

- Hvor mange kilo la du på deg i forhold til det du veide før?

Eg veide 59 kg før eg ble gravid. Eg var 65 kg den dagen eg fødte, og nå veier eg 55 kg :-)

- Har barnefaren sett Matheo? (Forstår hvis du ikke vil svare på det)

Nei, det har han ikkje.

- Hvor lenge har du tenkt å bo under foreldrene dine? :)

Det vet eg ikkje enda :-) Tar det som det kommer :-) Kanskje eg finner drømmegutten og flytter ut? Kanskje etter eg har utdannet meg, eller når eg får en jobb. Uvist enda :-)

- Har mammarollen vært som forventet?
MYE bedre :-D Elsker å være mamma. Det er slitsomt innimellom, men herremin så fantastisk det er å være mamma til nurket mitt <3

- Skal Matheo ha både ditt og BF's etternavn?
Han har fått mitt etternavn

- Syns du mammarollen er tyngre enn hva du trodde?
Litt. Eg viste det kom til å bli en helt annen tilværelse og at det kom til å bli mye mer å gjøre enn vanlig.

- Når har du tenkt at han skal begynne i BHG? Hvis du har tenkt så langt da.
Eg har tenkt å begynne på skole igjen aug 2012, men vi får se om eg kommer inn på skolen eg vil, om ikkje så begynner eg sikkert å jobbe litt og være hjemme litt med han :-) Har i allefall søkt til neste høst :-)

- Hva skal du gjøre når han begynner i BHG?
Skole eller jobbe


  14 kommentarer på "SVAR PÅ SPØRSMÅLSRUNDEN"

Iselin
Så kjekt å høre at alt er bra med deg og fine, lille Matheo! Det er litt av en omveltning, men det høres jo ut som du stortrives i mammarollen!
28.mar.2011, 12:17 URL: http://iselin8819.blogg.no
Kaja<3
Så fine svar på spørsmålene!

Matheo er bare SUPER nydelig<3

Klemz!
28.mar.2011, 16:04 URL: http://www.bythreegirls.blogg.no
Malin
Kunne du fortelle litt om hvorfor du å barnefar ikke er sammen, hvorfor han ikke har noe samvær med Matheo? (men skjønner hvis du ikke vil.. :-))

Digger bloggen din!
28.mar.2011, 18:33
Chanel
Ta en titt på salgsbloggen min :-D

http://shopshopshop.blogg.no/
28.mar.2011, 19:44

Guuuuud, du er heldig som ser sånn ut etter en fødsel! Jeg tar av meg hatten, man kan IKKE se at du har født for bare noen uker siden!
*Misunnelig*!
28.mar.2011, 20:31
Trine
veit barnefaren om bloggen din ? :)
29.mar.2011, 14:43 URL: http://frkfagerheim.blogg.no
Karianne Olsen
det kan godt hende han har sett matheo, da :-)

kanskje han har hvert innom bloggen?
29.mar.2011, 15:31
Tine
Du hadde utrolig fint mage da du var gravid :)
01.apr.2011, 13:36 URL: http://tinealice.blogg.no
kissa
du ser jo fantastisk bra ut til å ha født for under en måned siden!!! hvis jeg bare ser halvparten så stram å fin ut etter min fødsel så er jeg storførnøyd!

Jeg syntes det høres ut som du klarer deg veldig fint alene, så bare kos deg masse med lillegutt mens han fortsatt er liten :) Selvom du ikke blogger så ofte så er det uansett koselig å lese! så bare fortsett om du orker! Jeg gleder meg bare enda mer til å få ut gutten min når jeg leser om dere :)
01.apr.2011, 21:43

Synd det med faren til ungen din. For ungen har godt av å ha både mor og far. Å kommer pappan til Matheo om 3 år da, å vil se guttungen å begynne å ha han har han krav om det! Det skal mye til å nekte en far samvær nå om dagen.
02.apr.2011, 12:30
Mina
Kjempe fin blogg! :) Hvis du/noen vil ha en header er det bare å besøke bloggen min! Jeg lager headere til alle som ønsker det og har også designet headere for en del kjendiser! :D
03.apr.2011, 02:56 URL: http://minagjerde.blogspot.com
Carina
Litt morsomt at du anonym kommer her og forteller henne hva barnefaren har krav på og ikke, for det er faktisk helt feil, hvorfor skal han kunne komme og gå akkuratt som han vil? viss han vil ha noe med ungen å gjøre så bør han jo faktisk stille opp fra dag1...
03.apr.2011, 14:30
Maria<3
Du bør virkelig røske fatt i det "pappa" emnet av en far , fytti rakkern sier bare jeg .., Slike folk er ikke verdige til og bli kalt pappa engang og er det jo heller ikke .. bare biologisk!!

Han bør virkelig våkne opp og ta ansvaret sitt.., Og ett barn trenger jo faktisk begge foreldrene sine , er jo en grunn for att naturen er slik att man har en mor og far..,.....

Att han ikke skammer seg.., huff blir så sint når jeg hører slikt , ingen kan bare fraskrive seg barnet sitt.., det er vertfall utrolig barnslig og helt hinsides all fornuft!!

Men håper du på sikt kan finne en flott kjæreste som kan være en flott fars figur for Matheo :) Er jo godt og være to om ansvaret :)

Kos deg videre med prinsen din , han er virkelig nyydelig!! :-)
03.apr.2011, 15:21
Marianne
hei :)

jeg lurer bare på et par ting.

jeg oppdaget at jeg var gravid for noen dager siden.

hvordan var det å fortelle barnefaren at du var gravid? jeg er bare så sykt redd får å miste kjæresten min hvis jeg forteller han dette, men det må jeg jo får magen fokser jo..

hvor lang tid tar det sånn ca. før magen blir normal igjen etter fødselen?

hvor ofte skal babyer ha mat?

hadde blitt kjempe happy om du kunne ha svart på denne komentaren
14.mai.2011, 20:06


Legg igjen en kommentar:

Navn:
Husk meg?
E-post:

Bloggadresse:

Kommentar:


Dette designet er laget av http://katrineaastorp.blogg.no

Mitt navn er Karianne, er 20 år, kjæreste og mamma til verdens mest perfekte lillegutt, Matheo. Matheo ble født en tirsdags formiddag på termin 01.03.2011 kl 11:50. Han var 3900gram, 49 cm og 37HO. Eg skriver om det som faller meg inn. - Alle fotoene i bloggen er mine, om ikke annet nevnes! NB!ALL KOPIERING OG MISBRUK AV MINE BILDER VIL BLI POLITIANMELDT!! DETTE GJELDER OGSÅ USAKELIG DRITTSLENGING OG ÆREKRENKELSE!!

Legg meg til som venn


Arkiv


· November 2011 · Juni 2011 · Mai 2011 · April 2011 · Mars 2011 · Februar 2011 · Januar 2011 · Desember 2010 · November 2010 · Oktober 2010 · September 2010 · August 2010 · Juli 2010 · Juni 2010


Kategorier


· "Kjøkkenet" · "Kontoret" · 0-6 mnd · Amming · Canon Powershot G12 · Diverse · Diverse i svangerskapet · Diverse oppussing og innkjøp · Dåp · Eksperiment kjerringråd · Fødsel og tanker rundt det · Fødselshistorien · Første del av svangerskapet · Gangen · Gave · Gravid outfit · Jordmorkontroller · Jula 2010 <3 · Kontakt · Kontroller · Leiligheten · Magebilder <3 · Maling i svangerskapet · Matheo · Mil Palmeras - Mitt andre hjem <3 · Morsrollen · Oppussing · Oppussing: Gang · Oppussing: Meg og lillegutt sitt rom · Oppussing: Stue · Redesign · Reise · Scrapbook · Soverommet · Spisestuen · Spørsmål og svar · Statusrapport · Strikke/hekle oppskrifter · Stuen · Sykehusbaggen · Sykehusopphold og barseltiden · Tilstand og sykdommer · Trening · Ultralyd <3 · Utstyr · Video


Widget

Lilypie First Birthday tickers

Design / Layout
hits