hits

Eg var å tittet på frumaela.bloggspot.com, og fikk noen fine ideer til hvordan eg kunne lage en ramme til Matheo med sine første ting i :-) Utrolig kjekt å se tilbake på syns eg i allefall :-)  Som hun sier er at hun setter veldig stor pris på minner, og det gjør eg også. Må være kjekt for Matheo å se minner eg lager til han opp igjennom tiden :-)

Ting eg har kjøpt til minnerammen:
- Syrefri lim
- Stifter (stifte sparkebuksen fast med stiftemaskin) :-)
- Scrappeark til bakgrunnen
- Ribba ramme fra IKEA (53x53x4cm)
- Blomster, perler, bokstaver og englevinger til pynt

Ting som Matheo har brukt:
- Første smokk
- Hentesettet
- Den første luen
- Små tøfler

Andre ting:
- Navnebåndene våres
- Infolappen
- Avisutklipp (når den kommer i avisen)
- Ultralydbilde
- Bilde av Matheo
- Bilde av oss

Du kan bruke vanlig hobbylim og/eller limpistol, men eg anbefaler syrefri lim. Limen kan bli gul/brun aktig etter noen år, og det vil ikkje denne :-) Limpistol eller stiftemaskin til klærene :-) Om du bruker limpistol kan du ikkje bruke klærne på nytt igjen :-)


FREMGANGSMÅTE:
- Det første eg kommer til å gjøre er å lime scraparket fast i bakgrunnen. Eg har kjøpt to forskjellige. En crem og en blå med prikker.
- Så stifte fast hentesettet (sparkedress + body) og første luen
- Skrive Matheo + dato, vekt og lengde
- Etter det kommer eg til å lime inn de andre tingene der det blir fint
- Tilslutt pynte med perler og blomstrer


Eg kjøpte en ramme på Ikea før eg reiste på påskefjellet. Der er ett bilde som er tatt av Reimers på sykehuset, navnebåndet mitt og en smokk av Matheo :-) Ingen av delene er festet for å få en 3D følelse ;-) Enkelt og greit :-D Snart skal eg lage en minneramme med hentesettet ++ av ribba ramme fra Ikea :-D Hva syns dere :-D?
Hvordan lage sin egen personlige postkasse :-D Hehe. Noe eg syntes var litt fint i grunn :-)

Du velger jo selvfølgelig hvilken farge du vil ha på postkassen, hvilket stoff/sjablong++ du vil ha, og hvilken farge på sprayen :-)
Men her er det blitt brukt en hvit postkasse, blonde og sprayet med gul spraymaling :-) Skal så lite til for å piffe opp hverdagslige ting :-D

RESULTAT:


Hva syns du?
Eg fant dette tipset inne på http://norskeinteriorblogger.blogspot.com/2011/02/postkassemoro.html

Hun som har laget postkassen er: http://www.kristineshobby.blogspot.com/

Eg drømmer meg virkelig bort i interiør for tiden :-) Denne sofaen og dette sofabordet har eg sett på i 1 1/2 år snart, og eg ELSKER det. Desverre litt dyrt for meg, men eg SKAL ha det en dag :-D
 


Eg skal spraye de svarte rammene mine til hvit/crem. Syntes det var mye finere, og får se detaljene mer enn når de er svarte. Eg vil egentlig ut med alt det svarte nå, male bokhyllen, selge salongbordet og tvbordet. Sofaen også, men sofa er jo så svindyrt, så den må eg vente med. Den svarte rammen har eg også i like stor str som den hvite. På en måte vil eg kjøpe meg en leilighet og få MIN stil, for er allerede lei den eg har. Ta å tapetsere slik eg vil ha det, MEN det blir en stund til tror eg. Til nesteår skal eg begynne å studere, småen skal i barnehagen og eg skal kjøpe meg bil. Men sannheten - eg koser meg fortsatt hjemme hos mor og far (under)

Hva syns dere om rammene? Tror du de blir finere i hvit/crem? :-D

"Never run faster than yout guardian angel can fly" <3 Skilt fra Kremmerhuset 49,-

Bok til å notere om fødselen, og om barseltiden som eg skal ha i fødebaggen


Lue fra Tom&Trine, og 0+ sugedelen til aventflaskene :-P


Skal strikke teppe ;-D


Spilledåse fra Kremmerhuset 129,-
SengegavlerDu trenger
- Stiftemaskin (Clas Ohlson)
- Stoff (panduro, stoff og stil, ++)-
 http://www.stoffogstil.no/Katalog/Bolig.aspx?group_id=4492
- Spikernagler/ dekorstift (Clas Ohlson. 19,- for 30 stk,
må ha 50-70 stk) - http://www.clasohlson.no/Product/Product.aspx?id=152246037
- Finérplate/sponplate (Coop obs) - Ca 100 kr (?)
- Skumgummimadrass (Ikea 99,-)
http://www.ikea.com/no/no/catalog/products/40150295
 
eller 2cm tykk fiberfilt http://www.stoffogstil.no

Eks på stoff og fiberfilt: Petrol fløyel (240 x 90 cm, kr 119/m) og fiberfilt (150 x 140 cm, kr 69/m) fra Panduro Hobby.

Slik gjør du: Legg fløyelen (som er i eksamplet, kan selvfølgelig bruke annet stoff) med framsiden ned på gulvet, deretter fiberfilt og til slutt sponplaten. Trekk stoffet og fiberfilten godt til rundt platen, og stift fast. Begynn med hjørnene og midt på sidene før du «fyller inn».

Spikre til slutt naglene på fremsiden med ønsket mellomrom. Det gir fin effekt, men også ekstra hold.
Fått en del spørsmål om hvor eg har kjøpt amme-bh`en min, og eg kjøpte den på Lindex. UTROLIG god!! Det er ingen spiler, men den støtter utrolig godt (like god som push-up spørr du meg), og den er kjempe god på! Kuppen er litt tykk (?) om eg kan beskrive det slikt, så skal en del til før melken skulle kommet igjennom. Eg har prøvd disse med blode på, de er så utrolig tynne og føler de gnager, men denne er så utrolig behagelig! Både på, og føles ut som silke rett og slett. Har ett sterkt ønske om å ha slike i vanlige bh`er. Stroppen har ganske mye å gå på også, og er kjempemyk! Eg kjøpte i 80d fordi det er bedre at den er for stor enn for liten + eg ikkje vet hvor mye eg går opp i str. Bruker 80 b/c nå, så denne er vel god for meg i begynnelsen. Noen går opp en str og noen opp til flere. Så eg har bare kjøpt en slik at om de blir større så kan eg sende mamma med noen lapper for å kjøpe for meg :-) Hihi <3 ANBEFALES på det STERKESTE! Beste bh`en eg noen gang har hatt på. 6`er fra meg ;-)
Virkelig. Netthandel på H&M er FARLIG!! Eg ser sånn frem til sommeren at eg ikkje klarte å holde meg :-P !! Får ikkje pakken før i slutten av mai da siden noen av tingene ikkje kom på lager før, men går helt fint, sommer for meg er ikkje før juni :-) Eg er stolt som klarte å bare kjøpe 4 ting, da eg hadde 20 ting i shoppingbaggen :-P Tror eg må ha født og gått litt turer før eg kjøper meg noen nye bukser eller shortser. Eg har jo midje enda, så skjørt blir ikkje så vanskelig å kjøpe :-) Siden eg ikkje har gjørt noe til meg selv på LENGE fordi eg får dårlig samvittighet, så er eg veldig glad eg endelig kan si at eg fortjener disse klærne <3 Hvem vil ikkje være ny etter en fødsel og fin til sommeren :-) Hva syns dere om innkjøpene :-D?
Fikk tilsendt denne i posten :-D

Kamerastativ fra Clas Ohlson til 129,-

Ett stativ som enn kan ta rundt feks ett tre eller en stolpe om du er på tur :-) Lett å ta med også. Kan ligge i kameravesken.

Og nye "crocs" som eg skal ha i sykehusbaggen :-)
Canon Powershot G12 :-D Det kom i butikken i dag for første gang! Er HELT ny modell, og det er helt siiinsykt BRA!! Eg er så fornøyd :-D Det er som ett speilrefleks, bare lettere, tar mindre plass, og lettere å ta med seg. Kan nesten ta det i lommen! Eneste som er kjedelig er at enn ikkje kan bytte objektiv, men det gjorde eg ikkje med mitt gamle Nikon D40 heller, så da har det egentlig ingenting å si :-) Er full HD kvalitet i bilder og video, og kjempe god på nærbilder. Mye lettere å ta det med seg nå når eg får Matheo. Husker når eg var i syden og drasset på DET monsteret av ett kamera :-P Alle stirret, og nå har eg ett litt mindre siden eg og Matheo skal til syden til og lettere å ta bilde siden alle instillingene er oppå kameraet, så eg slipper også å gå inn på kamera for å endre på instillinger :-)

Canon G12 Digital Camera Review
Canon G12 Digital Camera Review
Canon G12 Digital Camera Review
Hvilket kamera tror du eg kommer hjem med ;-D? Hihi. Litt av noen gjette innlegg :-P Men siden eg har sett på 3 forskjellige, og har nå bestemt meg :-D

I dag fikk eg gå på senteret. MEN eg kjørte ikkje selv selvfølgelig :-P Det hadde eg aldri gjort. Min middag ble en enkel grandiosa orginal, + eg kjøpte med en marsipangris, must og 2pk love hearts :-) Når det var gjort fikk eg gå på helsekosten å kjøpe ny pakke med jerntabletter. Det er de eneste som har funket på meg nå i dette svangerskapet. Fra 9.1-10.1 i hb på 3 uker :-) Eg er strålende fornøyd :-) På apoteket skulle eg bare kjøpt gaviscon, men kom ut med 3 pakker med våtservietter, og en strekkmerkekrem som skal beskytte collagenet :-) Våtserviettene var billig, bare 24 kr for 70 servietter, og er selvølgelig uten parfyme, parabener og alkohol :-) De hadde bare 3 pakker igjen, men kommer nok til å bruke disse våtserviettene til lillegull <3 Skal plassere den ene opp i stellebordet oppe hos mamma og pappa, ett på stellebordet inne på soverommet, og en i stellevesken :-)  Til sykehusbaggen kjøpte eg meg en ny og deilig joggebukse på sparkjøp som var på tilbud :-) Har egentlig mange av den (i grå), men ville ha en i mørkeblå siden eg kommer til å blø en del :-/Strekkmerkekremmen som skal beskytte collagen


Våtserviettene ser slik ut :-)


Den nye deilige joggebuksen <3


Oi, bildet ble opp ned, men ja, mitt verste ønske er strekkmerke :-/ Og om du ser den lille røde flekken ved piercring hullet er det begynnelsen på ett lite ett :-S Er jo sikkert bare 0,5 cm stort :-P Såg for 1 uke siden, men det var for eg hadde ett sår der og kom sikkert etter eg har klort på det. Er heldigvis hvit enda, men blir rød når eg tar på det, så fra nå av skal den få den fulle freden :-P Skal ikkje klø eller ta på. Kommer strekkmerkene, så kommer de! Ønsker det jo veldig lite da, men det kan jo hende de blir mindre synlig etter hvert :-)

Hva har du gjort på i dag :-)?
Strømsparing
Får meldinger fra gronnhverdag.no, og hadde mye om dette når eg gikk på skolen det siste året i arkitektur. Lære om miljøvennlige bruk av det ene og det andre. Syns egentlig alle burde vite denne informasjonen som eg ligger ut nå, for en sparer så sinsykt mye på det :-)

STRØMSPARING
Det finnes mange gode grunner for å spare energi: Vi forurenser mindre og slipper å bygge så mange gasskraftverk. Dessuten sparer vi penger som kan brukes på morsommere ting enn belysning og oppvarming.

Selv om mesteparten av strømmen i Norge stammer fra vannkraft, er Norge en del av det europeiske energimarkedet. Ved å bruke mindre strøm her hjemme, kan vi eksportere kraft som kan erstatte mer forurensende kraftproduksjon i andre land. Vannkraft er heller ikke uproblematisk. Utbygging av vannkraftverk tørrlegger elver og ødelegger livsgrunnlaget for planter og dyr som lever i eller av elva. Vi bruker i gjennomsnitt 64% på oppvarming, 15% på varmtvann, 6% på belysning, 5% på kjøl/frys, 5% på elektronikk, og 5% på annet.

TA VARE PÅ VARMEN
Å sørge for best mulig isolasjon er det viktigste du kan gjøre for å spare strøm. Det enkleste er å montere tetningslister, men du kan også vurdere større tiltak som etterisolering og utskifting av vinduer.

REGULER TEMPERATUREN
Om natten og når ingen er hjemme, lønner det seg å senke innetemperaturen - for eksempel med fire grader. Skaffer du tidsur til panelovner, kan du automatisere senking av varmen. Da kan du våkne opp til oppvarmet hus uten å ha på full varme natten gjennom. Et tidsur (timer, koblingsur, tidsbryter - kjært barn har mange navn) kan du få til under hundrelappen og det kan gi deg besparelser på det mangedobbelte. Monterer du en termostat i tillegg til tidsur kan du redusere romoppvarmingskostnadene med ca 8-10 % for natt og 15-20 % for dag (kilde: Enova) Et sentralt styringssystem er enda bedre, men en større investering

SENK INNETEMPERATUREN
For hver grad du senker innetemperaturen, sparer du fem prosent av utgiftene til oppvarming. Enøk- og inneklimaeksperter er enige om at ideell innetemperatur er ca. 20 grader. Hvis du har et gjennomsnittlig strømforbruk og bruker strøm til oppvarming, sparer du mellom 400 og 500 kroner på å senke temperaturen én grad.

LUFT RASKT OG EFFEKTIVT
Å lufte med vidåpne vinduer i 5-10 minutter er langt mer energieffektivt enn å ha alle vinduer på gløtt i lang tid. Når du ?sjokklufter? rekker ikke veggene å kjøles ned, og da sparer du energi. Skru av alle ovner mens du lufter.

SETT INN VARMEPUMPE
Med en luft til luft-varmepumpe får du omtrent tre ganger så mye varme ut av strømmen som du får med en panelovn. Det fins også andre typer varmepumper som er enda mer effektive.

FYR EFFEKTIVT MED VED
Ved og pellets er fornybar energi og bidrar derved ikke til økte CO2-utslipp, hvis vi ser bort fra hogsten og transporten. Men for å unngå lokal forurensing er det viktig at du fyrer riktig. Bruk tørr ved og sørg for god trekk. Med en moderne, rentbrennende vedovn blir det mindre skadelige utslipp og du kan få så mye som 25 prosent mer varme ut av hver vedkubbe.

SPAR PÅ VARMTVANNET
Varmtvann utgjør omtrent 15 prosent av strømforbruket. Med gode varmtvannsvaner, bruk av sparedusj, sparekran og gjenvinning av avløpsvann kan du spare mye strøm

BYTT LYSPÆRER!!!!
Både sparepærer og LED-pærer er langt mer energieffektive og miljøvennlige lyskilder enn glødepærer og halogenpærer. I LED- og sparepærer blir omtrent 80 prosent av tilført energi til lys og resten til varme. I en glødepære er forholdet motsatt. LED-pærer og sparepærer gjør det mulig å lyse opp huset med langt lavere strømforbruk enn før. Sparepærer og LED-pærer er langt mer energieffektive enn halogen, og er de beste miljøvalgene.

VELG ENERGIEFFEKTIVE HVITEVARER
Hvitevarer står til sammen for rundt 10 prosent av strømforbruket i en vanlig husholdning. Det er enorm forskjell på strømforbruk mellom forskjellige hvitevarer, og det er viktig å tenke strømforbruk når du skal kjøpe nytt. Nettstedet Besteprodukter.no har en oversikt over de mest energieffektive hvitevarene. Du kan også sjekke energimerkingen i butikken. Velg produkter med energimerke A eller bedre

UNNGÅ STANDBY
Skru av TV'en og andre elektriske apparater helt når de ikke er i bruk. Husk at apparatene trekker strøm når de står i standby-modus. Kjøp gjerne en stikkontakt/forgrener med av og på-bryter for å gjøre det enklere å skru apparater helt av.

BYGGE NYTT ELLER BYGGE OM
Skal du i gang med større byggeprosjekter har du en kjempemulighet til legge til rette for lave strømregninger i mange år fremover. Selv om de mest energivennlige løsningene koster litt mer, vil dette i de fleste tilfeller spares inn i løpet av noen år.  På hjemme.enova.no finner du mange tips om større tiltak du kan gjøre for å spare energi, som du bør tenke på ved større oppussings- og nybyggprosjekter.

HVORDAN HOLDE PÅ VARMEN *VIDEO*
http://www.gronnhverdag.no/nor/Aktuelt/Hvordan-holde-paa-varmen-i-boligen
Håper dette hjelper, og at dere får mindre strømregning ;-) Hihi :-D
Dette er lampen eg kjøpte 3.januar som skal henge over spisebordet :-D Syns den er SÅÅÅ fin :-D Gleder meg til å få hengt den opp :-D Magen min så utrolig liten ut der :-P Men står i en rar stilling for at eg skal klare å holde opp lampen og holde balansen i tillegg :-P Hehe. Nå skinner hele leiligheten :-D Den lukter helt fantastisk. Har renset teppet, tørket støv, ryddet alt på plass, støvsuget, vasket gulvet, vasket vinduene, og vasket speilene. I tillegg til 2 maskiner med babyklær ;-D EFFEKTIV DAG :-D

Hehe. Eg klarte ikkje dy meg. VIRKELIG!! Eg var på kremmerhuset før i dag og såg MYE på tilbud! Når eg kom hjem sa eg til mamma hva eg hadde sett og hun syntes at eg skulle trå til! Eg fant lyseblå kubbelys til kr 10-29,- per stk!! Kjøpte 3 små runde, en på 10cm og en på 15 cm som eg kan ha til dåpen. Ikkje at eg har begynt å planlegge den, men siden det var så billig måtte eg bare trå til! De runde kostet 10,- den på 10 cm var til 19,- og den på 15 cm var til 29,-. Var også mye smådekor til bord til bare 5,- per pakke. Når eg først var der inne kjøpte eg en beholder som eg kan ha vaskepulver i siden eg skal vaske klær oppe hos mamma og pappa :-) Beholderen såg ut som en vaskemaskin :-P Dødskul spørr du meg :-D Hihi

På kid kjøpte eg gulpekluter/kosekluter til 129 for 10 stk.
I dag var eg hos fysio i ca 1 time, og etterpå skulle eg gå å bytte en bok for min bestemor, og se på amme-bh`er :-) Ble til at eg kjøpte ansikt/hud krem med jojobaolje og vitamin E og en aloe vera lipsyl på sparkjøp til å ha i sykehusbaggen, ett skjerf til meg selv + armbånder som var på tilbud på Kappahl, hvit mammasinglet og 3 cardiganger til prinsen min i str 62 på H&M <3 Måtte jo bruke noe på gavekortene eg fikk til jul :-) Nå bærer det snart i besøk til eldste prinsessa mi som fylte 9 år i går <3

I dag er eg blitt en heldig eier av denne lysekronen :-D Maddelen heter den, og kjøpte den på Bohus til BARE 399,- Snakk om januartilbud. Begynte kl 07:00 i dag tidlig, og mamma var så snill å reiste inn rett før hun skulle på jobb for å kjøpe den siden eg måtte være hjemme med tantebarnet mitt <3 Er så fornøyd eg. Denne skatten skal stå over spisebordet. Får bare se når eg skal henge den opp, er så sliten for tiden. Eg er egentlig 399 kr fattigere, men føler meg absolutt blitt rikere for å ha en slik lampe i leiligheten :-D<3

Hva syns dere om lysekronen kjøpte :-D?
I fra kl 3 i går fikk eg mitt mellomste tantebarn på liggebesøk. Utrolig koselig, så har ikkje gjort noe annet enn å være med hun :-) Dagen startet kl halv 10, heldig, og hun sov lenge jo :-) Spiste en god frokost, matet fiskene, og så har hun blitt avhengig av Skjønnheten og udyret :-D Hihi. Sett den 3 ganger siden i går, og sier replikkene før de kommer. Skjønnasen.Koser med magen og spørr om han sover eller om han er våken :-D

 Mitt eldste tantebarn har bursdag i dag og fyller hele 9 år! Gratulerer så mykje med dagen prinsessa mi <3 :-D Store jenten blitt, og tiden flyr avgårde! Syns ikkje det er SÅ mange år siden hun begynte å gå :-)

Gleder meg til mamma kommer hjem nå :-D Har en ting å vise frem ;-D Siden eg måtte være her i dag tidlig med prinsessa kunne eg ikkje kjøre inn til Bohus for å kjøpe noe flott, så da gjorde mamma det før hun begynte på jobb :-) GLEDER MEG TIL Å VISE :-D
Hinn dagen kjørte eg og min mor ut til min bestevenninne for å levere julegaven eg hadde kjøpt til hun, og da hadde de noe på lur de også :-D Fikk en pressang fra hun, en pressang fra hun og mammaen (mamma 2) hennes, og en fra mammaen (mamma 2) og pappaen (pappa 2) hennes <3 Hos bestevenninnen min fikk eg ett rosa smykkeskin fra Kremmerhuset, og har sett på det LENGE :-D Helt nydelig <3 Hos bestevenninnen min og mammaen fikk eg 2 pysjer og 2 bodyer, men siden eg har så mange bodyer i str 56 så byttet eg de 2 i den mørkeblå sparkedressen i str 68, og så fikk eg 2 par øredobber i tillegg til den siden det var 50% på Cubus :-) Kjempe fine ting <3 Elsker å få ting til prinsen <3 Hos mammaen og pappaen fikk eg to telysholdere. Har sett på de en stund også, så eg er kjempe glad for alle pressangene eg fikk :-D De kjenner meg godt om hva eg liker :-D Hihi. Av kjære svigerinnen min fikk eg ett blått helseteppe på senteret i dag <3 Da har eg endelig ett helseteppe også :-D

Hva syns dere om tingene :-D?


Eg klarer virkelig ikkje bestemme meg :-/ Eg har Nikon D40, og eg syns virkelig det er dårlig :-P Har vært å sett på kamera, men hjalp jo ikkje :-S Ble jo bare mer forvirra av hva eg skal velge. Noen sier Nikon er dårligst og Canon best, og noe sier omvendt.

Skal eg velge speilrefleks eller ett kompakt speilrefleks. Eg holder jo ikkje på med fotografering, men eg syns det er veldig kjekt å kunne ta på manuell knappen av og til, så vet ikkje hva forskjellen med å ta bilde med de forskjellige typene er. Vil ha ett kamera der eg kan ta perfekte bilder av prinsen min som er krystallklare, og god på detaljer. Også ett kamera med god hd-filming. Kamera er så utrolig dyrt. Det negative med kompakt speilrefleks er at enn ikkje kan bytte objektiver, men eg har aldri kjøpt andre objektiver til min D40, så kommer eg til å ville trenge det på den nye?

Hmm. Er så mange spørsmål rundt dette. Hva vil eg bli mest fornøyd med, og hva kommer eg til å synes er verd pengene? Er kommet flere på listen min :-/ De tre øverste er de som er favorittene.

- Canon Eos 500d 4995,-
- Canon PowerShot G12 4499,-
- Nikon d3100 4495,-

- FUJI HS10 3599,-
- Nikon Coolpix P100 2499,-
- Olympus SP-8000Z 2699,-
- Pentax Opio X90 2999,-

Har du noe erfaring med kompakte speilreflekser? Er du mest fornøyd med kompakte speilreflekser eller vanlige speilreflekser?
Nå skal eg inn på kjøpesenteret for å se på kamera. Har sett på 3 forskjellige, og må bare prøve de ut før eg bestemmer meg for noe! Har sett på:
- Canon Eos 500d
- Nikon d3100
- Canon g12

Canon g12 er en blanding mellom kompaktkamera og speilrefleks. Er lite som vanlig digitalkamera med speilrefleksfunksjoner. Nikon d3100 har eg hørt har den beste hd funksjonen, og at Canon eos 500d tar best bilder. Så må bare finne ut av det :-P
Kjøpte rammen inne på Foto Knudsen med gavekortet eg fikk fra jobben. 50% var det, og den ser mye mer gammeldags ut enn dette. Kjøpte også to pk med lue på hm. En hvit og en lysegrå og hvite striper. Finner jo ingen blåe luer som ikkje er ull eller koster nærmere 200 kr. Skal ta nærmere bilder av tingene etterpå ;-D

Dette er rett størrelse. Målte alle veggene før eg tegnet det inn i programmet mitt :-)

Oversikt:

1.Gangen + en tynn gang
2. Gjesterom
3. Rommet til meg og Matheo
4: Stue, spisestue, "kontor", og "kjøkken"

Toalettet er oppe. Er selvfølgelig litt kjedelig da, men bedre enn ingenting. Stellebordet stå inne på rommet våres. Derfor eg har skreve "kjøkken", er på grunn av at eg ikkje har vask, komfyr og steikeplate. MEN eg har mikro, kjøleskap, vannkoker ++. Eneste er at eg må fylle på 5liter dunker å ha det i kjøleskapet mitt nede om eg må lage MME :-)
Leitet litt i julepynten min, og da fant eg ett juletre som eg fikk av mamma på ikea til 29,90 for rundtom 10 år siden som eg skulle ha på soverommet :-P Det var sølv med blå kuler, så for at eg skulle ha noe å gjøre på i ste, tok eg og mamma å festet røde julekuler på :-) Syns det ble mye mer julete med en gang :-)
Juletreet hadde bare blå kuler

Byttet til røde

Resultatet :-D

Hva syns du :-D?
Da var nye rommet meg og Matheo helt ferdig ryddet, og klar for innflytting :-) Både gruer og gleder meg til det, men får jo bare tenke positivt :-) Det er jo ikkje mange uker til eg får se prinsen min :-D 11+ 6 dager +/- til han ankommer denne verden <3 Tiden fyker. Og han skal ligge i denne nydelige vuggen som eg fikk når eg ble født og som min fetter og mine nydelige tantebarn har lagt i <3 Eg er kjempe fornøyd med kjellerleiligheten som eg har pusset opp. Føler eg har fått mye av plassen. Elsker fargene sammen, så skal bli koselig å begynne med noe nytt uansett om eg kommer til å savne pikerommet mitt masse masse :`-(
Slik ser det ut når du går inn døren

Hvor sengen skal stå

Matheo sin vugge

Garderoben min :-)
Selvlaget lampe Selvlaget lampe
BJØRKELAMPE:

Dette trenger du:

 • En fin vedkubbe.
 • Øverste del av lampefoten til Ikea-lampen «Basisk», det vil si halve stålrøret, ledningen og støpselet.
 • Drill.
 • Et trebor på 15 mm og et på 6 mm.
 • Skrujern, sukkerbit, lommekniv, silikon og knipetang.
 • Lampeskjerm.

Dette gjør du:

 1. Bor et hull, med et 15 mm stort trebor, gjennom hele vedkubben. Prøv å bore midt i og så rett ned som mulig. Kutt ledningen ved støpselet slik at du kan tre den gjennom vedkubben.
 2. Stikk ledningen og den øverste delen av lampefoten gjennom det 15 mm store hullet, slik at ledningen kommer ut i underkant av trestokken.
 3. Fest ledningen. Tilpass lengden på ledningen så den bare stikker noen cm ut på underkanten av kubben, og fest enden av ledningen til en sukkerbit på tradisjonelt vis. Bruk et 6 mm bor til å lage et hull under lampen, der sukkerbiten og ledningen skal skjules. For at lampen skal stå stødig, må hullet være så stort at sukkerbiten blir liggende ovenfor lampefotens underside slik at den ikke vipper.
 4. Lag også et 6 mm hull fra sidekanten av trestokken til hullet der sukkerbiten skal ligge. Putt silikon inn i 6 mm-hullet eller et lite festebeslag som strekkavlaster på ledningen. Dette sikrer at ikke ledningen blir trukket rett ut av sukkerbiten ved belastning.
 5. Tre den andre delen av ledningen, altså den med støpselet, gjennom hullet og fest den til sukkerbiten på tradisjonelt vis. Skru sukkerbiten fast i hullet med en liten skrue så den sitter på plass. Nå står lampen stødig og sukkerbiten er godt skjult. Til slutt festes lampeskjermen på vanlig vis. Lampen er klar til bruk.

Vær nøye når du skrur fast ledningene til sukkerbit og evt støpsel, og påse at de sitter godt fast. Tvinn de enkelte ledningene før du dytter dem inn i hullene.


STEINLAMPE:

Hvilke uttrykk lampen får til slutt, avhenger i stor grad av steinene du finner og skjermen du velger til lampen.Lampeskjermen på bildet er i lin fra Laura Ashley. Den koster 595 kroner. Lampefoten er beiset i en gråfarge som passer til steinene.

Dette trenger du:

 • Seks steiner som passer fint oppå hverandre.
 • En stødig lampefot i stål. For eksempel fra Ikea- lampen «Basisk».
 • En sukkerbit, skrujern, lommekniv og knipetang.
 • Lampeskjerm.

Dette gjør du:

 1. Bor hull i steinene. Med mindre du har et spesialbor tilgjengelig (f.eks. Bosch Blue Granit), er det best å få hjelp fra et steinhuggeri, eller et annet firma som bearbeider stein, til å bore. Hullet skal være minimum 15 mm stort, midt i alle steinene. For å kunne tre steinene på lampefoten, må du kutte ledningen. Kutt den slik at du kan skjule koblingen under lampefoten. Tre de seks steinene på lampefoten.
 2. Når steinene er tredd på lampefoten, kan du koble de to ledningsdelene til sukkerbiten. Til slutt fester du lampeskjermen på vanlig vis. Lampen er klar til bruk.
Har ikkje bestemt meg helt enda med tapeten. Er noen som har spurt om det, men eg klarer virkelig ikkje bestemme meg. Mamma syns stripene (syns den er veldig fin), stjernen syns alle er kul og at det burde vært supert han :-D (Eg elsker stjerner), men barokktapeten er alldeles nydelig <3 Så kommer til å bruke litt tid på det desverre :-/

http://frkmamma91.blogg.no/1291377185_hvilken_tapet.html#comment

Hva syns du?
men er ikkje helt ferdig enda. Tror rosene skal bort (?), og så finne noe nytt der. Var noe eg kunne ta meg tid på jobb for når det ikkje var så mange inne, men var jo alltid noen i butikken nesten, men fikk laget ett mini hjerte som skl på graven til min kjære bestefar <3 Tatt med prosessen i bilder også for de som ville ha en "oppskrift" på hvordan enn lager slikt. Er ikkje så veldig mye å gjøre, men kan ta litt tid :-) Fikk også en snopepose godt&blandet av sjefen m/lapp: kos deg, ring om det skulle være noe ;-) Hadde heldigvis bare hyggelige kunder, og fikk spist opp halve snopeposen, 8 mandariner, lagd ett bjørkehjerte og så fikk eg besøk av en god venninne, hennes venninne og hennes 2 søstre.

Lage to bunter og så lage ett halv hjerte på hver side. Eg bruker ståltråd for å feste :-)

Slik ble det når eg tok alle greinene inntil

Tatt de to halvhjertene sammen

Festet litt flere greiner, og snudd hjertet slik at vrangsiden er bak :-)

Slik blir det

Begynt å pynte med røde perler

Og snart ferdig (?), skal eg ha rosene der :-/ (?) Hmm. Vanskelig valg
Men ikkje langt da :-) Eg har ALLTID vært redd for å være i kjelleren, ikkje spørr meg hvorfor, men har alltid vært redd for alle sine kjellere. Men nå har eg jo pusset opp hele kjelleren, og må snart tenke på å flytte ned for å bli vant med å bo der til prinsen min kommer. MEN eg syns ikkje dette er lettl. Er så glad i pikerommet mitt, og gruer meg egentlig til å bytte rom. Skal ingenting før eg blir redd, og eg hater nye lyder. Plutselig faller en ting ned som umulig kunne falt der, så er helt sikker på at det er noen som går igjen, men hvem vet :-P kanskje eg som bare er alt for mørkredd, og redd for å være i en kjeller generelt?

SÅ, i kveld eller i morgen blir sengen mest sansynlig flyttet ned :-( Må bare venne meg til de nye lydene og alt til Matheo kommer. Eg syns det er veldig trist da eg elsker pikerommet mitt :-( Men men. Skal i allefall ta bilder for å vise dere resultatet etter sengen har kommet inn :-) Håper alt går fint, og at eg ikkje får angst for å bo der nede.

Kjelleren er endelig blitt lys, koselig, og håper eg kommer til å trives etter all oppussingen eg har gjort :-)Mitt navn er Karianne, er 20 år, kjæreste og mamma til verdens mest perfekte lillegutt, Matheo. Matheo ble født en tirsdags formiddag på termin 01.03.2011 kl 11:50. Han var 3900gram, 49 cm og 37HO. Eg skriver om det som faller meg inn. - Alle fotoene i bloggen er mine, om ikke annet nevnes! NB!ALL KOPIERING OG MISBRUK AV MINE BILDER VIL BLI POLITIANMELDT!! DETTE GJELDER OGSÅ USAKELIG DRITTSLENGING OG ÆREKRENKELSE!!

Legg meg til som venn


Arkiv


· Desember 2011 · November 2011 · Juni 2011 · Mai 2011 · April 2011 · Mars 2011 · Februar 2011 · Januar 2011 · Desember 2010 · November 2010 · Oktober 2010 · September 2010 · August 2010 · Juli 2010 · Juni 2010


Kategorier


· 0-6 mnd · Canon Powershot G12 · Diverse · Diverse i svangerskapet · Diverse oppussing og innkjøp · Dåp · Eksperiment kjerringråd · Fødsel og tanker rundt det · Fødselshistorien · Første del av svangerskapet · Gangen · Gave · Gravid outfit · Jordmorkontroller · Jula 2010 <3 · Jula 2011 · Kontakt · Kontroller · Leiligheten · Magebilder <3 · Maling i svangerskapet · Matheo · Mil Palmeras - Mitt andre hjem <3 · Morsrollen · Oppussing: Gang · Oppussing: Meg og lillegutt sitt rom · Oppussing: Stue · Redesign · Reise · Scrapbook · Soverommet · Spisestuen · Spørsmål og svar · Statusrapport · Strikke/hekle oppskrifter · Stuen · Sykehusbaggen · Sykehusopphold og barseltiden · Tilstand og sykdommer · Trening · Ultralyd <3 · Utstyr · Video


Widget

Lilypie First Birthday tickers

Design / Layout