Hvor ofte fikk du rier?
Viss du ser på den nederste linjen så ser du hvor mange rier eg hadde :-) Eg fikk rier med 30 sek-1 min mellom hver, men noen ganger kom de så ofte at når rien var på vei bort så kom det en ny rie i rien :-P Helt grusomt. Slik holdt det må i 3 timer. Fikk så epidural som varte i 1 time, og da gikk eg 5 timer og 50 min med slike rier til han var ute. Noen rier varte opp i 3 minutt. Noen var så sterke at de ikkje kom inn på sjemaet. Det var faktisk så grusomt at eg ikkje ønsker min verste fiende slike smerter. Bildet ble tatt 04:06 på natten 1.3.2011, 54 minutt før epiduralen var satt :-) På bildet ser du at eg nesten ikkje hadde pause. Slik var den fra kl 02 om natten til han var ute 11:50


- Er du sammen med barnefar?
Nei, det er eg ikkje, men vi var sammen en gang i fjor


- Kommer Matheo til og ha samvær med barnefar?

Som det er nå så ser det ikkje slik ut.

- Kan du fortelle hvorfor fødselen var grusom? (Skjønner visst du ikkje vil)
Det var en grusom fødsel fordi, ehm tror eg må ligge inn stikkord her. Er så mye :-P
      - Fødselen varte 32 timer fra første skikkelige rie, men hadde hatt rier i 1 uke
      - Hadde rier hvert 30sek-1minutt og varte i opptil 3 min i nesten 12 timer
      - Epiduralen varte bare 30min-1time fordi riene var så sterke at den fikk ingen effekt nesten
      - Men det verste var at de hadde tenkt å sende meg hjem etter 22 timer med rier. Eg sa eg ikkje reiste hjem fordi eg var redd det var noe galt med Matheo, kjente at det var noe som ikkje skulle være. Jordmoren ville ikkje sjekke fordi det ikkje var nødvendig, men eg sa hun måtte ellers viste eg ikkje om eg turte å reise hjem. Når hun sjekket hadde han altfor lav puls. Det laveste enn kan ha før enn begynner å vurdere noe er 110 og han hadde 80 og 90. VELDIG lav. Ble nesten hastekeisersnitt. Ble sendt til føden fra storken og fikk satt elektrode på hode hans etter de hadde tatt vannet. Fra eg hadde 3 1/2 cm til han var ute tok det 6 timer og 50 minutt.

Dette syns eg var en ekkel opplevelse, og riene kom så ofte og varte så lenge. Var helt grusomt. Hadde slike rier i nesten 12 timer og det var ganske heftig når det stod på. I de riene som varte i 3 min så kom det en ny rie i en rie. Off. Eg kjenner virkelig vondten bare av å skrive det ned :-P

- Hvem ligner Matheo på?

Alle sier han ligner på meg :-) Og på bilder da eg var nyfødt, så ser enn det tydelig :-D

- Er du like fornøyd med vogna nå som dere har tatt den i bruk? :-)

Ja, eg VELDIG fornøyd :-D På dagen bruker eg baggen som vugge oppe hos mamma og pappa, og den er så utrolig lett å trille med og i butikker.

- Hvem ligner Matheo mest på ? Deg eller barnefaren?

Svarte litt lenger oppe :-) Han er lik på meg :-)

- Hvordan er livet som mamma? Bedre/verre enn du hadde trodd?
Kan ikkje si det er verre i allefall. Det er det beste som har skjedd og har fått bare gode opplevelser, så mye bedre enn eg hadde trodd :-) Er selvfølgelig mer slitsomt/ mer arbeid enn eg hadde trodd, men absolutt verdt det <3

- Kan du legge ut magebilde både fra siden og forfra slik den er nå?:)

4 uker på vei, dagen etter eg fant ut at eg var gravid

39+4 uker på vei med Matheo

I dag 3+5 uker etter fødsel. Eg har blitt en del breiere under puppene der ribbeina er. Irriterende, men er jo bare 3 snart 4 uker siden fødsel. Fødselstreken er der fortsatt :-) Men eg er ganske så fornøyd :-) Sånn som det siste bildet er eg nå :-)

- Har du fått noe fødselsdrepresjon eller går det veldig greit? :)

Nei, har absolutt ikkje fått noe som helst fødselsdepresjon :-) Er utrolig glad for det. Var redd eg skulle få det siden det har vært så mye styr med nav, skuffelser, og at det var mye nytt, men eg syns alt har gått fint :-)

- Har barnefaren sett Matheo? Bilder/virkeligheten?

Nei, ingen av delene.

-Hvordan synes du rollen som ung mor er i forhold til hva du eventuelt forestilte deg?

Det er jo selvfølgelig helt nye rutiner og ett helt annet liv enn det eg hadde, og kan ikkje forestille seg hvordan det er å ha en baby 24 timer i døgnet når enn er vant å passe og kan levere tilbake :-) Men det er mye mer fantastisk enn eg noen gang kunne forestille meg :-) Det er slitsomt, ja, men det å være mamma er helt fantastisk i seg selv, og til min lille Matheo er bare en drøm <3 Mye arbeid, og er veldig vondt når han har vondt i magen og griner og du vet ikkje hva du skal gjøre når han har blitt badet, fått ny bleie, har fått mat, rapt og gulpet.

-Hvordan er søvrutinene til deg og den lille?

Syns de er utrolig gode eg :-) Han sover til ca 19-20 om kveldene (er jo våken og sover om dagen også, men når eg skal ta utgangspunkt i kveld og nettene så er det slik→) og da går eg å bader han fordi han blir så rolig av å bli badet. Etter det ammer eg han litt, og så er han våken til kl 22-23 og da sover han 4-6 timer hver natt. Våkner så for å få mat i ca 30 min og sover 3-4 timer til. Utrolig snill gutt eg har fått :-* Skikkelige rutiner har vi ikkje fått enda da, men er godt på vei :-)

-Hva har du planlagt i forhold til dåp? Mat, hvor mange gjester osv?

Ikkje så veldig mye egentlig. Invitasjonene er snart ferdig, og bordkortene skal eg snart begynne på :-) Det blir wienerpølse m/brød til de små og så blir det enten snitter eller steik til de voksne :-) Var tilbud på lys på kremmerhuset for ikkje så lenge siden til 10 kr per kubbelys, og 5 kr per bordpyntstrø (kjøpte 1 pk av den). Meg, Matheo, min mor og min far, broren min, svigerinnen min, og mine tantebarn, min andre bror og hans kjæreste, oldeforeldre, tippoldemoren og bestevenninnen min. Vi blir ca 16 stk med meg og Matheo. Vet ikkje om alle kan komme :-)

- Det var vel det, og sønnen din er jo bare heeelt nydelig, kan forstå du er stolt!

Tusen takk :-D Han er helt herlig <3

- Hvorfor velger du og døpe ?

Jeg synes dåp er noe tull , "staten " skal godkjenne att barnet er frelst , det er egentlig helt sykt!

Men folk utfører jo ritualer i dag fordi er er "koselig" uten og tenke noe mer over HVORFOR man gjør det !!

Slike ritualer er etter mitt syn og fraskrive seg autoritet , en prest skal "bestemme att nå er du gift /døpt...... Man kan vel like mye velsigne barnet selv.....?! Da tar man til seg den autoriteten man egentlig har!! Og er jo mye mer fantastisk og velsigne selv enn att enn fremmed mann skal gjøre det .. ;)

Har sikkert litt annet syn på dette en mange andre ..:P Men slik det er i dag så gjør vi ting , uten og tenke over hvorfor og hva det egentlig innebærer..,

Jeg tror på Gud , men må ikke gå i kirke for og praktisere..., heller ikke for og velsigne mitt barn.

Er jo fra folk til folk hva de mener med den saken :-) Eg tror på Gud, og eg syns det er en spesiell dag der eg skal navngi mitt barn, og det ved å ha en seremoni i kirken fordi eg eg syns det er fint :-) Det er jo en tradisjon for oss i familien også, men først og fremst fordi eg syns det er fint å ha en seremoni i kirken for å navngi Matheo, og i tillegg samle den nærmeste familien å feire dagen min sønn sin dag der han fikk sin velsignelse :-) Enkelt og greit. Selvfølgelig kan du velsigne barnet ditt selv, men for meg er det spesielt å velsigne i kirken :-)

 - Vil du på utkikk etter kjæreste?

Hadde vært utrolig godt å hatt en kjæreste <3 Føler absolutt at det er noe eg trenger, men akkurat nå, så har eg nok med min lille prins :-) Er så mye nytt som har skjedd den siste mnd og eg vil gi all oppmerksomhet til min sønn og ikkje være på utkikk etter en. Eg vil ikkje leite, men heller vente på at det kommer en fantastisk mann i mitt liv :-) Eg har ikkje akkurat valgt bra menn/gutter opp igjennom som mine nærmeste vet, så for det eg har opplevd opp igjennom med mannfolk har vært veldig sårende og har store vanskeligheter med å stole på en mann. Etter eg fikk Matheo har eg også fått større krav (om eg kan få si det på den måten). Skal ikkje tenke på meg selv lenger, men hva som er best for Matheo ++

- Hvor mange kilo la du på deg i forhold til det du veide før?

Eg veide 59 kg før eg ble gravid. Eg var 65 kg den dagen eg fødte, og nå veier eg 55 kg :-)

- Har barnefaren sett Matheo? (Forstår hvis du ikke vil svare på det)

Nei, det har han ikkje.

- Hvor lenge har du tenkt å bo under foreldrene dine? :)

Det vet eg ikkje enda :-) Tar det som det kommer :-) Kanskje eg finner drømmegutten og flytter ut? Kanskje etter eg har utdannet meg, eller når eg får en jobb. Uvist enda :-)

- Har mammarollen vært som forventet?
MYE bedre :-D Elsker å være mamma. Det er slitsomt innimellom, men herremin så fantastisk det er å være mamma til nurket mitt <3

- Skal Matheo ha både ditt og BF's etternavn?
Han har fått mitt etternavn

- Syns du mammarollen er tyngre enn hva du trodde?
Litt. Eg viste det kom til å bli en helt annen tilværelse og at det kom til å bli mye mer å gjøre enn vanlig.

- Når har du tenkt at han skal begynne i BHG? Hvis du har tenkt så langt da.
Eg har tenkt å begynne på skole igjen aug 2012, men vi får se om eg kommer inn på skolen eg vil, om ikkje så begynner eg sikkert å jobbe litt og være hjemme litt med han :-) Har i allefall søkt til neste høst :-)

- Hva skal du gjøre når han begynner i BHG?
Skole eller jobbe
Nå etter 3 1/2 uke skal eg begynne å småtrene. Bekkenbunnstrening sa jordmødrene eg skulle begynne med fra første gang eg reiste meg etter fødselen. Eg vil ikkje tisse på meg :-P Hehe. Mange som ikkje har trent bekkenbunn som har fått store problemer i ettertid. Lekker når enn ler, hopper tau, hopper på trampoline, sitter, løper, jogger, bærer ++. Eg vil helst unngå det, så hver gang eg reiser på meg og sitter meg ned så kniper eg. Fin måte å ta den øvelsen :-) Eg har gått litt småturer, men nå skal eg begynne med små øvelser før treningen begynner for fullt ;-) 1mai begynner det :-D I mellomtiden skal eg gjøre mest hjemme.


HER ER ANBEFALINGER FRA MAMMANETT.NO

Bekkenbunnstrening - begynn så fort som mulig!
Det viktigste er å komme så fort i gang som mulig med bekkenbunnstrening. Dette er viktig for at det seksuelle samliv skal fungere igjen og for å unngå vedvarende ufrivillig vannlatning.
Bekkenbunnen er en viljestyrt muskel som du kan trekke sammen og trene slik som andre muskler i kroppen.

Mange kvinner som har født opplever å ha ufrivillig vannlating den første tiden, kanskje spesielt ved hopping, hosting, nysing eller når man ler godt. Dette problemet løses ved hjelp av trene bekkenbunnen. I de aller fleste tilfeller vil dette hjelpe. Hvis du fortsatt sliter med ufrivillig vannlatning 3-5 måneder etter fødselen anbefaler jeg deg å kontakte lege. Det finnes medisinsk behandling som kan hjelpe.

Det kan være litt vanskelig å "få tak i" disse musklene. En test på om du får tak i de rette musklene er å forsøke å stoppe vannstrålen på slutten av vannlatingen. Ikke gjør dette for ofte, da det kan forstyrre vannlatingen. Du kan også lokalisere disse musklene ved rett og slett stikke en finger opp i skjeden og knipe sammen.

Såkalte "knipeøvelser".
Trekk sammen musklene rundt skjede og endetarm uten å stramme musklene i setet og magen. Det skal kjennes som du trekker musklene oppover som en heis innvendig. Bevegelsen er ikke stor. Hold sammentrekningen 5-10 sekunder før du slipper langsomt opp. Gjenta mange ganger.

Det som er praktisk med knipeøvelser, er at man kan trene i hvilken som helst stilling, når som helst, hvor som helst. Noen synes i begynnelsen at det er greit å trene mens man ligger delvis over på magen med det ene kneet opp til siden - at det er lettere å lokalisere musklene slik.

På barselavdelingen, etter fødselen, vil en fysioterapeut snakke med deg om viktigheten av å utføre knipeøvelser, og gi en kort innføring.
Les mer om bekkenbunnstrening

Mage, armer og skuldre
Etter fødselen kan du forsiktig begynne å trene magemusklene igjen. Unngå vanlige situps til å begynne med. Her er to øvelser du kan prøve i stedenfor:

  • Stå på alle fire ben, dra inn magen og skyt rygg. Hold i 5-8 sekunder. Gjenta flere ganger.
  • Ligg på rygg med lett bøyde ben. Press korsryggen ned i gulvet, samtidig som du drar inn magen. Hold 5-8 sekunder. Gjenta.

Armer og skuldre kan du begynne å trene ganske snart etter fødselen. Du vil også automatisk trene disse muskelgruppene ved at du nå bærer og holder din nyfødte baby. Pass på at du sitter godt og avslappet når du ammer. Hvis du spenner deg mye i denne stillingen vil det gå ut over skuldre og nakke.

Hvis du ønsker å trene armer og skuldre hjemme, kan du bruke håndvekter, eller fylle f.eks. to tomme halvlitersflasker (i plast) med sand eller vann og bruke disse. Kan du løfte ditt barn, kan du også løfte et par lette håndvekter uten problem.

Trilleturer er flott!
Ta med babyen ut i vogn, å gå er flott trim for deg i barselperioden. I hvert fall hvis vær og vind tillater det. Nyfødte skal ikke utsettes for sprengkulde. Hvis du har med deg pappaen eller eller andre på tur - la dem trille vognen. Slik kan du bevege deg fritt og løse opp spenninger i ryggen som sitter igjen etter graviditeten. Med hendene på håndtaket reduseres bevegeligheten i ryggen noe.

Vent med å trene som før til 6. uke etter fødselen!
Alle kvinner skal undersøkes av lege 6 uker etter fødselen. Du vil her få en tilbakemelding om sårene har grodd fint, og lege vil også kunne si om det er greit å begynne å trene slik man gjorde før svangerskapet igjen. De fleste er nå "fit for fight". Husk at det varierer fra 6-16 uker før hormonet relxin er tilbake på sitt normal-nivå. Økt nivå av relaxin gjør ledd og bindevev mykere - og du bør derfor ikke benytte treningsaktiviteter med raske og brå stillingsendringer 6-16 uker etter fødselen.
Selv om de fleste kvinner kan begynne å trene som før de ble gravide etter 6. uke, betyr det selvsagt ikke at din fysiske form er som tidligere. Begynn forsiktig å trene opp igjen kroppen. Du vil nok merke at du blir raskere sliten i begynnelsen enn tidligere. Trapp opp mengden og intensiteten gradvis. Lytt til kroppen din - ikke vær redd for å ta i så du blir sliten, men trening skal aldri gjøre vondt. Å bli litt støl er heller ikke farlig. Hvis du har trent mens du var gravid vil du nyte godt av dette nå, og raskere komme i form igjen.

Kroppen din trenger tid på å gjenvinne formene du hadde før fødselen. Magen er løsere og magemusklene må trenes opp igjen. Mange veier også noen kilo mer enn før de ble gravide. Ikke start noen slankekur nå. Amming, trim og forsiktighet i forhold til godterier og snacks vil gjøre at du gjenvinner vekten din.
Matheo vokser og vokser, nesten litt for fort. Vokst 670 gram og 7 cm på 3 veke. Herremin som tiden flyr, og enn kjenner godt at godgutten har blitt tyngre. Sparkebuksene og buksene i 50 er tatt bort i min største fortvilelse og mot min vilje, men de vokser jo så fort den første tiden, så kan ikkje gjøre noe med det. Godt er det at han vokser godt som han skal, og får den næringen han trenger <3  Eg og lillegutt har vært med å støtte Earth Hour i kveld :-) Og han var med å såg begynnelsen på Norge-Danmark før han sovnet i armene mine :-)

I dag er det økedag i hus. Det begynte smått i går kveld, men i dag føler eg at han har lagt på puppen stortsett hele dagen <3 Vært skikkelig kosete i hele dag. Elsker når han vil ligge i armene hele tiden. Ingenting er bedre enn å kose med gullet mitt :-D Milepæl de siste 3 ukene er at han har festet blikket, følger lekene vi beveger, prater litt (a-røøø), og ikkje minst så smiler han <3 Han er så nydelig når han smiler. Får tåre i øynene hver gang det kommer en ny lyd, og når han smiler.

Til de som er gravide. VIRKELIG!! NYYYYT tiden med magen, sparkene, bevegelsene, hikkingen og ikkje tenk på smertene ++. Eg vet det er veldig lett å si det, men eg angrer sterkt på at eg var så utålmodig på slutten. Savner å gå gravid. Når eg går på senteret og ser en gravid mage blir eg nesten på gråten. Savner å gå vaggende og stolt over magen og min perfekte lille skatt som lå inni <3 Eg gleder meg virkelig til neste gang eg blir gravid (EN GANG= LENGE TIL). Mine plager var ekstreme på slutten. Både bekkenet, og kvalmen, men neste gang skal eg virkelig nyte det til det fulle.

MEN den perfekte lille gaven min har kommet til verden, og ingenting er bedre enn det <3 Magen min er nesten på samme stadie som eg var før (10ukers magen min). Eneste strekkmerket er det ved navlen, og eg veier 4 kg mindre enn det eg var før eg var gravid. Eg hadde en grusom fødsel, og ett tungt svangerskap, men eg har vært ganske heldig etter svangerskapet :-) Renselsen er over, eg har MASSE melk, eg har en utrolig snill gutt som sover nesten hele natten, eg gikk ned til vekten eg var før eg ble gravid dagen etterpå fødselen, og eg fikk verdens mest perfekte lillegutt til verden <3 Bekkenet er ett annet kapittel, men det viste eg kom til å bli grusomt siden eg hadde problemer med det fra før av.

På tirsdag er lillegull 4 hele veke, og på fredag er han 1 mnd :-O

Må minne om spørsmålsrunden som pågår nå også, og så må dere ha en nydelig kveld videre

Mormoren til Matheo snek seg innpå å tok bilde av mor og sønn søvn etter en god middag og amming <3


Matheo <3
I dag er det skikkelig økedag her i hus, men har hatt 2 ganske korte innlegg :-) Vet ikkje hvor mye lenger eg kommer til å blogge fordi eg egentlig ikkje vil ligge ut så mye om Matheo <3 For meg selv vil eg blogge, men da måtte det vært innen interiør eller noe slikt og kanskje oppdateringer om mammarollen innimellom. Men vi får bare se hva det blir til :-) I mellomtiden ligger eg ut en spørsmålsrunde om det er noe dere lurer på :-)

Har jo skjedd MYE siden sist spørsmålsrunde. En mnd siden sist.
Fra kl 2030-2130 ;-) Bare ta av alle lysene å kos dere med stearinlys <3
Vil bare si gratulerer så mykje alle marsjenter som har fått baby. Nå har alle uten om en jente født sine marsbarn som eg har følgt med MEST her på blogg.no. Har jo vært flere og selvfølgelig. Håper alle nyter tiden med nurkene sine. Er så utrolig herlig å blog og å være mamma <3 Det beste som finnes på jorden :-) Ingen større stolthet. Til min lille Matheo- I loved you yesterday, love you still, always have, always will! 

http://tinaaunvik.blogg.no
http://mamma2011.blogg.no
http://melinaamundsen.blogg.no
http://sandrareegard.blogg.no
http://marlene89.blogg.no
http://marionlende.blogg.no
http://weblinn.blogg.no

og nå mangler det bare http://maleneeefossum.blogg.no

Lykke til Malene <3 Og gratulerer til Sandra Reegard som fikk prinsessen sin i dag <3

Allerede nå har dåpen fått dato :-) Siden kirken eg skal døpe Matheo i har stor pågang, så måtte eg bestille tidlig for å ikkje få en dåp når han er mange mnd gammel. Det var en ledig dato i mai, og da tok eg den selvfølgelig :-D Da er han 10 uker + 5 dager :-) Han skal døpes i den norske staskyrkje, og er i den kyrkjen eg ble døpt og konfimert i.

Siden eg er aleine så blir det bare den nærmeste familien min :-) Vi blir vel 16(?) stk, og det er med faddrene :-) Føler det ikkje er så lenge siden eg fødte, men det har gått alledere 3 uker :-O Nå sitter eg her å planlegger dagen min sønn skal døpes i kirken. Utrolig rart, men likevel fantastisk <3


DÅP I DEN NORSKE STATSKYRKJE

De fleste steder er dåp en del av søndagens gudstjeneste, men noen steder er det også egne dåpsgudstjenester. Dåpen kan enten skje ganske tidlig i gudstjenesten eller etter prekenen. I noen menigheter er det vanlig at noen fra hvert dåpsfølge kommer inn i kirken i prosesjon sammen med prest og klokker, før gudstjenesten starter.

Dåpen ? en gave
Åpningsordene i dåpsliturgien framhever dåpen som en gave, som løfte og som inngang til fellesskap både lokalt og globalt. Bibelens mest kjente vers blir lest: ?For så høyt har gud elsket verden at han gav sin sønn den enbårne, for at hver den som tror på ham ikke skal gå fortapt, men ha evig liv (Evangeliet etter Johannes 3,16).

Dåp og bekjennelse
Før selve dåpshandlingen ber presten foreldre og faddere om å reise seg. Deretter blir det sagt hva som er foreldrenes og faddernes spesielle oppgave. Deretter reiser alle i kirken seg og bekjenner den kristne tro.
En voksen dåpskandidat blir spurt om han eller hun sammen med den kristne menighet vil bekjenne forsakelsen og troen som de blir døpt til. Den trosbekjennelsen som blir brukt, ble utformet allerede på 300-tallet, og brukes hver søndag i kirker over store deler av verden.

Tradisjoner gir trygghet
Etter trosbekjennelsen helles dåpsvannet i fatet på døpefonten. Noen steder får en i dåpsfølget hjelpe til med det. Mange steder er både døpefont og dåpsfat gammelt. Det kan gi en spesiell opplevelse av trygghet og tilhørighet når den nye generasjon bli døpt fra det samme dåpsfatet som ble brukt da eldre familiemedlemmer ble døpt.

Korstegn og hilsen
Presten spør om navnet til barnet eller nevner den voksnes navn. Deretter tegner presten et kors over brystet til barnet og leser en hilsen som ble brukt i den gamle israelittiske gudstjenesten: ?Gud bevare din utgang og din inngang fra nå og til evig tid?.

Når presten spør om foreldre og faddere ønsker at barnet skal bli døpt er det den som bærer som skal svare. Selve dåpen skjer når presten øser vann tre ganger over hodet til barnet eller den voksne, i Faderens og Sønnens og Den hellige ånds navn.

Etter dåpshandlingen legger presten hånden på hodet til den døpte. Dette er med på å understreke den døptes nærhet til Gud. og er en handlig Jesus ha r lært oss. Dåpshandlingen avsluttes med en takk til Gud for gavene og løftene i dåpen.

Oppdrag fra Jesus
Jesus døpte ikke, men utfordret mennesker han møtte til å være sammen med ham og følge ham. Ved barnedåp kommer dette tydelig fram i den ene teksten som blir lest om Jesus som tar barna inn til seg og velsigner dem (Evangeliet etter Markus 10,13-16). Etterfølgere til Jesus fikk i oppdrag å gi dåpen videre til mennesker over hele verden og å undervise om Guds gode vilje med menneskenes liv. Den andre bibelteksten som blir lest handler om dette (Evangeliet etter Matteus 28,16-20).


VELJE FADRAR

Når eit barn skal døypast, vel foreldra fadrane. Dei fleste foreldra er nøye med kven dei vel. Dei vil gjerne ha fadrar som kan bety noko positivt for barnet, som kan følgje det i oppveksten og vere ein vaksenperson som bryr seg om kva som er best for barnet. Derfor er det ei tillitsfråsegn å verte spurt om å vere fadder.

Tradisjonen med fadrar går heilt attende til det andre hundreåret da barn av kristne martyrar fekk nye ?foreldre?. I fleire hundre år var det vanleg i vår kyrkje at ein av fadrane bar barnet til døypefonten. Nokre stader vert framleis denne skikken praktisert. Tilsvarande gjeld tradisjonen med såkalla ?luefadder?, ein fadder som tek av dåpslua før dåpen, enten i kyrkjebenken eller ved døypefonten.

Det er ei ære å verte spurt om å vere fadder. Mange gonger vil fadrane tilhøyre den nære familien og representere ulike generasjonar. For andre er det naturleg å velje vener av familien. Nedre aldersgrense er 15 år, og fadrane må enten vere medlemar av Den norske kyrkja eller eit kyrkjesamfunn som ikkje forkastar barnedåp.

Minst to fadrar
Den døypte skal ha minst to, og høgst seks fadrar. Foreldra kan ikkje vere fadrar. Minst to fadrar må vere til stades ved dåpshandlinga. Det er fint om fadrane har regelmessig kontakt med barnet og er ei støtte for både barn og foreldre.

Fadrane er ikkje åleine om oppgåva si. Saman med heile kyrkja - spesielt den lokale kyrkjelyden - skal dei ?be for barnet, lære han/ho sjølv å be, og hjelpa han/ho til å bruka Guds ord Herrens nattverd,? som det heiter i dåpsliturgien.

Fadrar er noko spesielt
Den døypte får ofte eit spesielt forhold til fadrane sine. Fadrar kan sørgje for at dåpsdagen vert feira som ein litt annleis fødselsdag, der ein snakkar om det som skjedde ved dåpen. For dei døypte er det også trygt å vite at det er nokon som bryr seg spesielt om dei og ber for dei.

Kva ein fadder ikkje er
Å vere fadder har ingen sivilrettslege plikter, som til dømes å skulle overta omsorgsansvaret for barnet dersom foreldra døyr. Dette er ein gamal tankegang som framleis har fotfeste mange stader, men den er ikkje rett. Sjølve fadderansvaret handlar om trusopplæringa til barnet, ikkje om andre forhold
Av og til når eg ammer blir han så trøtt og sliten at han sovner og tar en liten pause :-P Hehe. Søtingen min <3
Stoltrekk fra Jysk. 4 for 350,- finnes i natur og i svart. Eg skal ha i natur :-) Og male beina i lys grønn, lys blå eller hvit


Nivalis Blomsterpotte fra Jysk, 29,95 for enEg skal kjøpe meg en løper i 100% lin i fargen beige. Fringing bordbøper. 149,90 fra KID interiør.
Gardinpar fra IKEA. Alvine spets. 98 kr for 2 høgder.
ALVINE SPETS Gardinpar offwhite Lengde: 250 cm Bredde: 145 cm Vekt: 0.50 kg
Eg har planer om å bytte ut farger nå :-) Syns svart/hvit stil kan bli litt for ungkarsbolig for meg :-P Hehe. Så eg har tenkt til å gjøre alt lyst :-) Eg har alltid likt landlig, shabby chic, vintage, og blandet med moderne :-) Håper på å få laget det litt likt i allefall :-) Sofaen blir sist prioritert siden den er så dyr. Er mange andre ting eg har sett på, men finner de ikkje på nettet. Gleder meg til å sitte i gang en dag :-)
Her er farger eg skal ha inn :-)

Lyse beige


Lys blått og blomstrete

Roting


Hvit, krem, offwhite

Drømmesofaen min <3
Grønt

Hva syns dere? :-)
Som folk sikkert har skjønt, har eg ikkje prioritert bloggen :-) Noe eg er utrolig glad for at eg ikkje har gjort da eg har nytet og fått mye mer av tiden sammen med min lille prins. Eg har virkelig nytet tiden til det fulle. Eg kan sitte å se på han i flere timer og bare glemme tiden. Plutselig er det natt :-P Hehe. Eg har hatt store problemer med nav som har tatt opp en del av min tid, rydding i huset (3.etasjer), lage middag, gå tur, besøk av venner og bekjente, slappe av, sove, amme, kose og være med prinsen min mest mulig. Tv-titting og internett blir bare en premie for dagen om eg gidder.

Bloggen ble mye mindre viktig syntes eg :-) Folk får synes hva de vil.

Livet som mamma er en fantastisk tilværelse. Det finnes ingenting som kan måle seg med morskjærligheten for sitt barn. Det er så sterkt, og eg elsker og forguder min Matheo uendelig mye. Eg kan ligge/sitte/stå å se på han i evigheter. Han er så nydelig. MEN det er mange mindre jenter som tenker at det å få et barn er bare å en dans på roser hele tiden 24/7. Det er tung og slitsomt også. Det er mange nye rutiner og oppgaver som kommer i livet. Det er bæsjebleier, gulping, trøsting når de har vondt i magen, bli tisset og bæsjet på, beskymringer om noe gale skal skje, ingen sammenhengende søvn på natten (i begynnelsen hvertfall), +++

Men alt i alt er det absolutt verdt det. Men å glorifisere og å være forbilde for små har eg aldri ønsket. Det å være mamma er en fulltidsjobb så absolutt. Eg elsker tilværelsen, men mennesker må ikkje tro det alltid er enkelt. Eg trodde ikkje at enn kunne blitt så avhengig av en person så fort, men med en gang Matheo kom på brystet så kunne eg ikkje sett for meg ett liv uten han.

Han er en fantastisk sønn <3 I natt sov han fra 00:00-04:00, ammet, og sov videre fra 04:30-08:00, ammet og var litt våken og sovnet igjen kl 09:00. Nå ligger han i vognen ved siden av meg og sover søtt i drømmeland. Han lager så gode koselyder <3 Når han er våken så ligger han bare å ser rundt seg, og skriker bare når han skal ha mat og han har vondt i magen.

Når han ble født var han 3900 gram,
04 mars veide han: 3705 gram
07 mars veide han: 3890 gram
14 mars veide han: 4080 gram
Og 12.april skal eg på 6 ukerskontroll med han. Lurer på hvor stor han er da.

Tilsammen hadde han lagt på seg 375 gram dagen før han fylte 2 uker <3 500 gram er normalt på en mnd. Er så glad eg har nok melk, og at han får nok i seg. Ingen følelse er bedre enn at han får nok, vokser godt og at han har det bra :-)<3

Og ja, eg har lagt bloggingen litt på hyllen ja. Eg priorierer andre ting nå :-) Andre mødre kan blogge så mye de vil, og liker, men eg gjør ikkje det :-) Eg kan ikkje gjøre hva alle andre gjør og hva dere ønsker. Eg må tenke på meg selv, min sønn og hva EG ønsker å prioritere i mitt liv, og det er ikkje å sitte på dataen hele dagen. Selv om det tar kanskje 10 minutt å skrive ett innlegg, så er det ikkje alltid eg gidder å gjøre det når eg først er på nettet. Da går eg heller på flere nettsider enn å bruke dobbelt så mye tid på dataen.

Noen forstår, og noen ikkje. Så om du skal skrive negativt, så hold det for deg selv. Skjønner ikkje hvorfor folk skal være så negative. Bruk heller energien og tiden deres for å være glad på andre sine vegne eller spar dere. Etter eg ble mamma så kunne eg ikkje brydd meg mindre om negative kommentarer. Det viser bare hvor barnselig/misunnelig/umoden mennesker kan være, og ler heller høyt inni meg selv og hever meg over det :-) Heldigvis lar eg meg ikkje bli dradd ned i driten av andre ;-)

Min kjærlighet til deg er uendelig <3 Du er min stolthet, engel, og hjertestein <3 Eg vil alltid være ved din side <3 Du er verdens mest perfekte, og vakreste lille gutt som har satt sine to bein på denne jord <3 Eg elsker deg mer enn ord kan beskrive <3 
Lillegull har rukket å allerede bli 10 hele dager :-) Han er helt fantastisk og eg nyter hvert eneste sekund <3 I natt sov han hele 6 timer, ammet han, sovnet en time etter han våknet og sov 3 1/2 time til, ammet og sov 3 timer. Han er en engel. Når han ikkje sover ligger han bare å ser seg rundtom.

Eg har hatt utrolig mye problemer med NAV + eg skal ta tiden til meg selv, Matheo, amming, slappe av/ sove, og rydde. Internett og tv blir ikkje prioritert. Eg kan ligge å se på prinsen min i flere timer uten å bli mettet, og eg får ikkje susset nok på han <3 Eg har bare hatt besøk av mine nærmeste da eg ikkje har orket/ ville hatt besøk pga eg er trøtt og vil bli kjent med Matheo før alle andre skal bli kjent med han :-) Eg har ville få nye rutiner inn i livet og bli vant til mammarollen.

Nei, eg har ikkje fått fødselsdepresjoner for den som sa eg hadde fått det. Langt ifra. Eg nyter mammarollen til det fulle og hele, og har ikkje noe som helst depresjoner, men heller lykkerus :-D<3 Eg er så nyforelsket som det går ann å bli. Kjærligheten til sitt barn går ikkje ann å bli større <3

Tiden har flydd siden Matheo kom 1.3.2011 :-) Han forandrer seg for hver dag som går. Forrige fredag fikk eg/ vi besøk av jordmorhjem som skulle ta føllingstesten, veie han +++. Han hadde gått ned 5% i fødselsvekten sin, og på mandagen hadde han lagt på seg 185 gram.

Ammingen går bedre enn eg hadde trodd. Eg er så ubeskrivelig glad for at eg har fått det til :-) Får knyttet ett utrolig sterkt bånd med Matheo, og det er så utrolig koselig å amme. Eg unner alle å amme, det er en fantastisk følelse å kunne gi barnet sitt mat :-) Eg var utrolig redd for at det ikkje skulle gå, men er så takknemlig for at eg kan det :-) Matheo er storfornøyd etter måltidene.

På søndag gikk vi første turen. Eg vokste 10 cm når eg gikk med vognen. STOLTHETEN LYSTE AV MEG :-D

Ble ett veldig rotete innlegg, men er omringet av ammetåke og dagene/ordene går om en annen. Eg og Matheo har det helt strålende, og eg er verdens lykkeligste mamma på denne jord. Matheo er verdens mest nydeligste, snilleste og godeste personen som har satt side 2 føtter på denne jord. Herremin som eg elsker gutten min <3 Du er min engel, helt, stolthet og hjertestein <3 Eg elsker deg mer enn ord kan beskrive :-*
Eg fødte for 9 dager siden folkens :-P Litt respekt? Trodde dette var en mammablogg, blir skuffet over at du ikkje gidder å blogge, hva med oss lesere som vil se lillegull og høre. For det første var dette en blogg for min reise i graviditeten!! Eg sa at eg kanskje kom til å blogge videre men ikkje hvor mye, og eg la ut ett skryte bilde av han. Eg føler ikkje for å ligge ut bilder av han. Eg har en eller annen beskyttelses følelse at eg ikkje vil at han skal ut på nett, og det burde dere skjønne. Eg fødte også for 9 DAGER siden, og eg er aleinemamma. Kan ikkje bare tro at eg har tid til å gå på internett. Eg ser ikkje på tv og er så vidt på dataen om dagene. Eg sover, rydder, og ammer, og det å amme kan ta tid.

Eg blogger når eg føler for det, og når eg orker og vil. Eg vil ikkje føle meg presset til å gjøre dette. Eg blogger for min del og ikkje for hele verden. Nå er eg blitt mamma, og vil nyte tiden med min etterlengte sønn, de som ikkje forstår det, SYND FOR DERE!! Dere kan virkelig ikkje ha født når dere kan skrive slikt.

Men nå skal lillegutt ha mat igjen, så får eg heller bare vurdere hva eg vil. Eg orker ikkje komme inn på bloggen for å se hvor dårlig eg er fordi eg ikkje tar meg tid til blogging. Det er ikkje mitt liv! Mitt liv nå består av å gjøre det beste for min sønn, og være der for han hele tiden. Ikkje for dere.

Dagen etter eg fant ut at eg var gravid. 4 uker på vei


39+4 uker på vei. 5 dager før Matheo kom til verden <3


Rett etter fødselen

4 dager etter

Og i dag :-)
Kan du legge ut flere bilder av han? Et av dere du holder han? Kan du legge ut et bilde av hvordan magen din ser ut nå?
- Håper de fleste skjønner det eg sier nå, MEN eg har en eller annen beskyttelsesfølelse at eg ikkje vil ligge ut bilder og at det er bilde av han på netten.  Kan ligge eg bilde der eg holder han ja. Får se når eg får tid til det!

Var det bare din mor som var med , eller din vennine også ? :)
- Det var min mor :-)

Fødte du på Storken eller ikke?
- Eg ble sendt ned på føden med en gang de såg pulsen til Matheo. De ville ikkje ha hatt meg der oppe heller fordi den var så lang, tung og dramatisk som de sa til meg :-)

Hvorfor blogger du så lite, og skal du begynne å blogge mer?
Hehe. Hvorfor eg blogger så lite. NEI, eg fødte for 5 DAGER siden. Eg har ikkje lyst å være på internett egentlig fordi eg vil se på Matheo heeeele tiden. Eg forguder prinsen min, og vil nyte tiden MAX med han når han først er her. De vokser jo så fort. Eg blogget om graviditeten, og nå kommer eg til å blogge når eg har TID og VIL. Eg har andre prioriteringer i mitt liv nå enn å sitte på nettet og bloggen hele dagen. Mitt gull trenger min fulle oppmerksomhet. Eg er fortstatt sliten etter fødselen og å amme er slitsomt (på en måte), Han suger energien av meg, og dere som har født selv vet vel hva eg mener. Men alt i alt. Eg elsker å blogge, men eg elsker min sønn mer enn ord kan beskrive og er han eg vil og skal bruke tiden min på :-)
Det er kanskje litt rotete. Eg husker ikkje alt. Var i min egen boble og har fått mamma til å fortelle om fødselen, hva som skjedde og når det skjedde for å huske. Eg har ikkje skreve alt! Og det er LANGT fra detaljert syns eg da. Vil ikkje ligge ut bilder da eg ikkje syns noe om det.

Det hele begynte egentlig mandag 21.februar da eg ble innlagt på KK. Eg hadde rier og hadde blødd så mye. Eg hadde masrier men ikkje effektive. I en uke holdt dette på.

Mandag 28.februar kl 04:00 begynte eg å kjenne stikninger i ryggen, sterkere enn eg hadde kjent før, og håpte på at det var noe på gang, men turte ikkje håpe. Rundt kvart på 9 om morningen gikk eg på toalettet og da var det slimproppen som hadde gått, og etter da hadde eg murringer i ryggen og magen hele tiden men hadde ikkje sammentrekninger hele tiden når dette pågikk. Eg ringte mamma og sa hvordan det stod til og at eg trodde det var ett eller annet på gang, men skulle ringe når og om det ble verre

Hver gang eg gikk på toalettet var det tykt og slimete med blod i, og det var ikkje tvil om at det var noe i gang Kl 12 ringte eg mamma og sa at eg trodde virkelig det var rier eg kjente fordi dette var noe eg aldri hadde kjent før. Mamma kom hjem kl 15 og da hadde eg begynt å kjenne at nå var det RIER eg virkelig kjekte. Eg hadde ikkje matlyst, og eg måtte stoppe opp og puste gjennom riene. Vi ringte kk, og de sa vi kunne komme når vi ville og at vi måtte komme opp på storken.

Vi kjørte til byen på stoff og stil for å kjøpe noe tøy som var planen at vi skulle, og så reiste vi på kk der vi var ca kl 17. På stoff og stil gikk eg rundt og pustet meg gjennom riene og nå måtte eg bøye meg fremover innimellom for det gjorde litt vondere enn før. Når vi ankom Storken på KK i Bergen stod alt fint til, men hadde bare 1 1/2 - 2 cm åpning !! Dette kunne ta LANG tid!!!! Og der tok eg ikkje feil

Mellom kl 18- 1830 var vi hjemme igjen, og nå var riene begynt å bli enda sterkere enn de hadde vært. Eg pustet meg fint gjennom de, prøvde å spise litt og drikke en del før fødsel. I 20 tiden begynte eg å gråte en gang fordi de kom så ofte og ble mer og mer intense. Kom med 2-3 minutters mellomrom, men eg tenkte eg skulle klare å være hjemme lengst mulig. Kl 22 ringte mamma inn igjen å sa hvordan det stod til, og at eg hadde så og så mye rier på 10 minutt, at de varte så og så lenge og hvor ofte de kom. Hun damen som tok telefonen sa at hun ikkje trodde det var noe i gang, og mamma ble sur og sa at vi kom opp vi, men eg utsatte meg helt til kl 01 om natten (3timer etter vi hadde ringt). Vi kjørte litt over 01 innover til KK og ankom rundt kl halv 2.

Eg ble undersøkt og hadde da enda bare 1 1/2- 2 cm åpning. Eg trodde eg skulle klikke av skuffelse, og lurte på hvor vondt det egentlig skulle gjøre. Jordmoren sa at hun lurte på hva hun skulle gjøre siden eg hadde så tette og vonde rier som eg hadde uten at det skjedde noe. Endten var det føden eller så var det å sende meg hjem. Eg ville jo føde på Storken så eg ville heller hjem men hadde så grusomt vondt. Eg sa til jordmoren at eg var så redd for at han ble stresset av de tette og lange riene (hadde en rie på 3 min) og at det ikkje skjedde noe mer. Hun sa: OK, vi kan sjekke vi, men det er sikkert ikkje noe gale. Det var da det hele skjedde :-(

Matheo hadde kjempelav hjerterytme og tok på meg en CTG. Den ble bare lavere og lavere og hun tilkalte en lege. Legen ringte til føden og forberedte de på at eg ble sendt ned der. Når eg kom ned på føden kom overlegen inn og da fikk eg beskjed at det kom til å skje mye nå og om ikkje det hjalp ble det hastekeisersnitt. Det var 2-3 leger og 4 jordmødre i rommet. Eg begynte å styrtgråte og hylskreik fordi det skjedde så mye på kort tid. De tok vannet og satte elektrode på hodet hannes. Da gikk pulsen opp med en gang. Vannet var klart og fint, og han stresset mindre. Etter vannet ble tatt haglet riene innpå. De kom med 30 sek-1 min mellom hver og varte 90-120 sekunder hver gang.

Kl rundt 05 fikk eg epidural og hadde nettop kommet inn i aktiv fødsel. Etter 25 TIMER! Hadde 3 1/2 cm åpning. Epiduralen var himmelsk! Herremin eg var i himmelen, men for veldig kort tid. Den varte mellom 30min-1 time før riene kom for fullt igjen, uansett hvor mye de gidde meg. Den hjalp ikkje!! Fra kl 06? - litt før 11? hadde eg så tette rier med 30sek-1min mellom hver. SMERTEHELVETE uten like. Eg pustet meg godt gjennom riene, noe som hjalp utrolig godt på smertene. Med en gang eg stramte noe eller anstrengte meg fikk eg enda vondere.

Innen denne tiden fikk eg akupunktur for både kvalme og for å få mer effektive rier. Akupunkturen hjalp ikkje på kvalmen og eg fikk afripan intr. og det hjalp endelig. Mellom riene sov eg. Eg var helt utslitt! Rundt 1030-11? hadde eg 7 cm åpning! ENDELIG fremgang på ting. 10-15 min etterpå sa eg til jordmorstudenten eg hadde at eg måtte presse, eg hadde sånn trykketrang, men hun sa det ikkje var noe som hadde skjedd enda, og gikk ut. Neste rie hadde eg ikkje sjans å holde tilbake lenger og mamma ringte på de. Eg hadde da full åpning og klar for å presse. Kl var vel 11 (sa mamma) da eg presset første gang. Eg presset og presset i 50 min. Den ann siste rien kom han så fort at de måtte presse han tilbake. Eg tenkte: Kan ikkje dere bare ta han ut, men var fordi eg ikkje skulle rakne. Mellom tiden lå han i åpningen (AUU), og det neste presset kom skuldrene og eg fikk ta over og tok han oppå brystet selv. FOR EN OPPLEVELSE!!

 Kl 11:50 kom prinsen min til verden :-D Han var helt perfekt. Den følelsen å få barnet sitt opp på brystet er den beste følelsen eg har hatt noen gang. Kjærligheten kom med en gang. Han var min, og endelig kom han, og det på selveste termindagen :-D Flinke og pressise gutten min <3 I mine øyne er Matheo verdens mest nydeligste og perfekte menneske som har satt sine 2 bein på denne jord!! Eg kunne ikkje vært mer stolt og lykkelig som eg er. Eg får ikkje sett eller susset nok på han <3

Fødselen tok 32 timer fra eg kjente første tegn, men 27 timer fra at eg skjønte at det var rier. Lang, tung og dramatisk opplevelse for meg.

Matheo
Født: 1.3.2011
Kl: 11:50
Vekt: 3900
Lengde: 49
HO: 37
GRAVIDITETEN I KORTVERSJON;

Det hele begynte 19.juni. En positiv test slo mot meg kl 09:20. Eg skulle bli mamma <3


5.August fikk eg og "tante" Cecilie se deg for første gang lillevenn i 3D<3 Er så rart at dette er deg <3 SÅ liten. 3,1 cm lang <3


24.September - Fikk eg se seg for andre gang og mormor for første gang, og fikk vite at eg ventet en liten prins <3


1.Desember var eg og mormor for å se deg i 3D. Du er så nydelig <3


MAGEBILDER UKE 39+4. Er så rart at du har lagt her. Er så uvirkelig


1.Mars.2011, kl 11:50 kom lille Matheo til verden etter en LANG, tung og dramatisk fødsel. Verdens mest nydeligste gutt. Du er så perfekt, og eg er så ubeskrivelig stolt!! Verdens lykkeligste jente på denne jord. Du er så snill lille venn <3 Når du ikkje får mat, så sover du <3 Eg kunne ikkje ønsket noe annet og bedre enn deg <3 Du er eksemplarisk :-* Mamma elsker deg så himmelhøgt! Ord kan ikkje beskrive kjærligheten enn har til sitt eget barn. Eg får ikkje sett nok på han eller susset han nok <3 Du er min hjertestein, stolthet og engel <3 Her er min lille prins Matheo <3

NB!ALL KOPIERING OG MISBRUK AV MINE BILDER VIL BLI POLITIANMELDT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- EG HAR BLITT MAMMA TIL VERDENS NYDELIGSTE SKATT, MIN HJERTESTEIN, MATHEO :-D<3!!!! I dag formiddag kl 11:50 etter 27!! timer dramatikk og smertehelvete kom den nydeligste og mest perfekte lille prins Matheo til den store verden <3 Lillegull var 3900 gram, 49 cm, og 37 cm rundt hodet <3 Fødselen var tung og hard, men den beste belønningen fikk eg så absolutt <3 Eg er verdens lykkeligste og er ubeskrivelig forelsket i diamanten min som ligger i armene mine nå i dette sekund <3 Nå skal eg bare nyte dagene, timene, minuttene og sekundene sammen med min etterlengtende sønn <3 Han er bare verdens vakreste gullgutt :-*<3 Herremin, trodde aldri eg kunne bli avhengig av en person etter så kort tid, men eg kan virkelig ikkje forestille meg ett liv nå uten prinsen min Matheo <3Mitt navn er Karianne, er 20 år, kjæreste og mamma til verdens mest perfekte lillegutt, Matheo. Matheo ble født en tirsdags formiddag på termin 01.03.2011 kl 11:50. Han var 3900gram, 49 cm og 37HO. Eg skriver om det som faller meg inn. - Alle fotoene i bloggen er mine, om ikke annet nevnes! NB!ALL KOPIERING OG MISBRUK AV MINE BILDER VIL BLI POLITIANMELDT!! DETTE GJELDER OGSÅ USAKELIG DRITTSLENGING OG ÆREKRENKELSE!!

Legg meg til som venn


Arkiv


· November 2011 · Juni 2011 · Mai 2011 · April 2011 · Mars 2011 · Februar 2011 · Januar 2011 · Desember 2010 · November 2010 · Oktober 2010 · September 2010 · August 2010 · Juli 2010 · Juni 2010


Kategorier


· "Kjøkkenet" · "Kontoret" · 0-6 mnd · Amming · Canon Powershot G12 · Diverse · Diverse i svangerskapet · Diverse oppussing og innkjøp · Dåp · Eksperiment kjerringråd · Fødsel og tanker rundt det · Fødselshistorien · Første del av svangerskapet · Gangen · Gave · Gravid outfit · Jordmorkontroller · Jula 2010 <3 · Kontakt · Kontroller · Leiligheten · Magebilder <3 · Maling i svangerskapet · Matheo · Mil Palmeras - Mitt andre hjem <3 · Morsrollen · Oppussing · Oppussing: Gang · Oppussing: Meg og lillegutt sitt rom · Oppussing: Stue · Redesign · Reise · Scrapbook · Soverommet · Spisestuen · Spørsmål og svar · Statusrapport · Strikke/hekle oppskrifter · Stuen · Sykehusbaggen · Sykehusopphold og barseltiden · Tilstand og sykdommer · Trening · Ultralyd <3 · Utstyr · Video


Widget

Lilypie First Birthday tickers

Design / Layout
hits