Internetten har vært helt sløkket de siste dagene. Går av og på flere ganger i minuttet. Telenor bryr seg vist ikkje, fordi de skulle oppgadere det for 1 UKE siden. Off, hormonene er kommet nå. Eg begynner nesten å grine viss eg skriver ett ord feil pga da må eg skrive det på nytt igjen (blir så irritert), og med en internett som rett og slett ikkje vil fungere sammen med meg er ett kapittel for seg selv. I morgen kommer eg til å ligge ut ett magebilde. Det ligger ikkje på denne pc, men har faktisk blitt stor.. Skal ligge bilder ut av utviklinen. Er helt sykt. Ser ut som om det er tvillinger som skulle vært i magen. Normalt å være 5+3 og nesten ikkje få igjen knappen på buksen? HJERTET SLÅR! I dag begynner embryoets hjerte å slå! Er det ikke fantastisk?

En deilig beskjed å få på babyverden :-D Det står på viktige datoer at det ikkje er før den 1.juli, men denne kom opp på min side, så da får vi gå utover den :-D Gleder meg virkelig til å gå til legen nå :-D Kan ikkje vente til å se min lille diamant <3
FEM UKER ALLEREDE.
Dere bare visst om graviditeten i noen dager og allerede er dere fem uker på vei. Hvordan kan det ha seg? Svangerskapet regnes fra første dag i siste menstruasjon før du ble gravid fordi dette er en dato som er langt sikrere å ta utgangspunkt i enn antatt tidspunkt for unnfangelse.


OM BARNET

Fra 5 uker og 0 dager til 5 uker og 6 dager av svangerskapet. Lengde: 1-3 mm

Embryoet er i begynnelsen av denne uken tre uker gammelt. Nå begynner hodedelen av embryoet å vokse, og det når en pæreform med en liten hale. Ryggsøylen, ryggmargen, hjernen, hjertet, skjelettet og musklene begynner så smått å utvikles. Små somitter, som ser ut som bitte små humper, formes langs ryggen til embryoet. Disse vil blant annet danne ryggsøylen, ribbein og muskler. To hjerterør formes, smelter sammen til et rør og danner det primitive hjertet. Når embryoet er 25 dager gammelt (fra unnfangelse), i midten av denne uken, begynner det lille hjertet å slå og pumpe væske rundt i kroppen!


I nevralrøret formes ryggraden, ryggmargen og hjernen. I løpet av noen dager vil nevralrøret lukke seg. Dette skjer ved at nervefoldene smelter sammen. Folinsyre er et viktig vitamin for denne lukkingsprosessen, derfor anbefales det at du tar folat. Helt i slutten av uken formes de tre hjernedelene ? forhjernen, som skal ta seg av hukommelse, tenking, fornuft, problemløsing og signaler fra sansene, midthjernen, som er et slags sentralbord som koordinerer signaler og sender dem til riktig bestemmelsessted, og bakhjernen, som vil ta seg av temperaturregulering, pusterytme og muskelbevegelser.


TIL MOR

Fra mistanke til bekreftelse...

Det er rundt denne tiden du kan merke hvordan kroppen din prøver å fortelle deg at noe er annerledes. Den må få gitt deg denne viktige beskjeden. Først mensen som ikke kom. Så kanskje kvalmen. Noen ganger med brekninger. Du kan reagere på lukter og plutselig smaker ikke kaffe slik som før. Den rare følelsen i brystene er veldig klassisk. De kan føles tunge, ømme og det kan stikke litt i dem. Hyppig vannlating er kjent, og du kan føle deg oppblåst. Mange forteller om humørsvingninger hvor det ikke er langt mellom glede og bekymring.


Ja- hva nå? Positiv gravitest. G-R-A-V-I-D! Hvordan klinger det i dine ører? Gledelig? Kanskje svært etterlengtet - og nesten ufattelig. Endelig har det skjedd! Lettelsen over at mensen ikke kom denne måneden - det ble ikke enda en skuffelse? Eller med SJOKK? Ikke nå - ikke ennå, ikke meg! Det passer ikke, det går bare ikke. Og hva blir partnerens reaksjon? Hva vil sjefen si? Jeg som akkurat har startet i jobben? og utdanningsplanen, vil jeg klare å holde den?


Noen kvinner fatter mistanke før de har fått det bekreftet ved hjelp av en urinprøve. Den lille tvilen, som kanskje var en del av livet før "sikker prevensjon" ble tatt i bruk, gjenkjennes.

Følelsen forsterkes av at denne gangen er "noe" annerledes. Den rare fornemmelsen i brystene, dette som kroppen alt vet og kanskje prøver å fortelle deg. Tenk at kroppen vet noe du selv ikke vet: Den vet at du er gravid, at du skal ha barn! GRAVID - VENTE BARN.


Disse magiske ordene, skal de bli dine? Ord du skal bruke mange ganger og i ulike sammenhenger de nærmeste månedene.
Eg bruker ikkje dusjsåpe når eg dusjer, men babyolje. Dusjsåpe tørker jo ut huden, mens babyolje gjør den myk og smidig. Ellers bruker eg strekkmerkekremmen fra Dr.Greve, en olje fra Babyline som inneholder E-vitamin som skal gjøre huden mer elastisk, og strekkmerkekremmen fra The Body Shop som heter Cocoa Butter. Er det noen andre produkter eg kan bruke? Noen tips til meg? 
Magen min er svært oppblåst, og dette var om dagen. Om kvelden er den litt større :-D
Nå gleder eg meg sånn til å bli mamma! Nå som det har gått opp for meg er eg så glad om dagene. Til og med kvalmen kan ikkje stoppe smilene mine. Gleder meg også til å kunne gjøre klart rommet og tingene lille gull skal ha <3 Pusse opp soverommet blir morro :-) Men nå må eg stikke :-) Skal passe mine tantebarn slik at min bror og svigerinne kan gå ut å kose seg med venner :-) Bodyen er forresten fra Zara baby 99,-, og buksen er fra H&M 79,- 
Intelligender kom allerede for 4år siden der 500 000 gravide kvinner prøvde denne testen. Den er 90% (:-O) sikker og kan allerede brukes i fra uke 10 :-) Det som følger med i denne pakken er: 1: Ett glass for å samle morgenurinen (veldig viktig at det er morgenurinen). 2: En oppsamlings "sprøyte", og 3: En kopp som står jente på ene siden og gutt på andre siden som har noen krystall aktig stoff oppi som reagerer med urinen

Først får du morgenurinen opp i glasset, så tar du den oppsamling "sprøyten" og skal samle opp til der det står 20. Når du har gjort det tar du av ett lite klister på toppen. Der er det ett lite hull som du skal sprøyte urinen ned i. Når du har gjort det, ligger du tilbake det klisteret oppå hullet igjen, og rører glasset mens du teller ti sekunder. Da skal det stå i 10 minutter. Etter 10 min er resultatet ferdig. Viss det er grønt - venter du en liten gutt. Viss det er oransje/gult -  venter du en liten jente :-) Enn bør helst ha en hvit bakgrunn for å få fargen skikkelig frem. SPENNENDE!!

http://www.youtube.com/watch?v=JHgwtJ3El-0
http://www.youtube.com/watch?v=gpjl2if_OwMOff, eg er sååå kvalm for tiden. Eg vet ikkje hvor eg skal gjøre av meg :-( Tatt av 6 kg på EN uke!

Det første eg må om morningen er å løpe til toaletter å kaste opp, og så er er bare småkvalm til rundt 17-18 om kvelden, da er den ingen kjære mor lenger. Enten løper eg til doskålen flere ganger i timen, eller så er eg bare kjempe dårlig resten av kvelden. Prøver å få lege time nå til uken, må få snakket med legen om det er mulig å få noe kvalmestillende eller noe. Kan virkelig ikkje gå rundt slik. Det tar skikkelig på :-(

Håper virkelig denne dumme kvalmen går over snart. Hvertfall til august, da eg reiser til varmere strøk for 2 uker. Orker virkelig ikkje å gå rundt i 40 gr i skyggen og være kjempe kvalm. Hehe Selvfølgelig er jo dette verdt all drit eg må gå igjennom med kvalme, evt strekkmerker og bekkenløsning ++. Noen tips til hva eg kan gjøre mot kvalme?Fra 4 uker og 0 dager til 4 uker og 6 dager av svangerskapet.
Lengde: 0,5-1 mm

OM BARNET

Embryoet er i begynnelsen av denne uken to uker gammelt. Det dannes en strek langs nesten hele ?ryggplaten?, og embryoet blir mer avlangt. Denne streken danner barnets akse. Cellene fra ?ryggplaten? begynner å bli spesialiserte og beveger seg mot plasseringen til de organene de skal danne. Blant annet vandrer celler fra rygglaget gjennom streken og danner et nytt cellelag mellom de to allerede eksisterende lagene i embryoet. Mot slutten av uken har dermed embryoet tre lag med forskjellige oppgaver. Ett skal danne respirasjonsorganene (pusteorganene) og fordøyelsessystemet. Det andre vil danne bein, muskler, vev, kjønnsorganer, nyrer og blodomløp. Og det tredje vil danne hud, hår, hjerne og ryggmarg.


TIL MOR

Den fantastiske livmoren!

Vi kvinner har et fantastisk organ som ligner en liten pære, og som veier ca.40 gram. (Etter at den har vært gravid en gang veier den litt mer). Denne livmoren er en muskel som strekker seg og vokser i løpet av svangerskapet til den når spissen på brystbenet ditt. I tillegg øker den i vekt og vil være rundt ett kilo mot slutten av svangerskapet. Vis meg den mann som kan skryte av en slik muskel!

I denne hulen er det nå en liten huleboer som har tatt plass. Hormonene gjør at blodet strømmer til dette unike organet for å gi huleboeren de beste vekstbetingelser. Er du klok, fyller du livmoren med kjærlighet!
Embryoet er litt avlangt og omtrent midt på er det litt tynnere. Her dukker det opp noen humper nå. Disse kalles somitter og vil som en glidelås lukke det viktige nevralrøret. Tar du folat hjelper du til å sørge for at dette skjer som det skal.

Det er så rart. Bare en uke siden som føltes ut som var i går fikk eg vite at eg var gravid. 19.6.2010 er en dato eg aldri kommer til å glemme. Det var absolutt ikkje planlagt. I det første øyeblikket var eg redd og lei meg, men nå så kunne eg ikkje vært mer overlykkelig. Eg smiler fra øre til øre hele dagen. Svangerskapsplager har eg allerede begynt å ha. Det startet for over en uke siden! Kvalme, slapp, trøtt, en metallsmak i munnen, blir fort varm og sliten. Ja, det er mye som forandrer seg. Tenk at ett lite embryo på 1mm kan gjøre kroppen så annerledes på så kort tid, men kvalmen tar på. I allefall om kvelden. Da løper eg stortsett til toalettet, men i dag/i går utenom morningen har eg BARE vært kvalm uten oppkast. Eg føler meg kjempe heldig. Tenk at i morgen er eg 5 uker på vei og om 5 dager så begynner det lille hjerte å slå <3 Det er helt fantastisk. Eg er stormforelsket, og kan nesten ikkje vente til legetime den 8.juli da eg er 6+4 :-) Eg ligger til noen viktige datoer som skal skje fremover, og ett bilde av testene eg tok i forje uke :-D

VIKTIGE DATOER:

Unnfangelsen finner sted omkring:
6. juni 2009
Hjertet begynner å slå:
1. juli 2009
Embryoet beveger seg:
25. juli 2009
Embryoperioden er slutt, du bærer på et foster:
1. august 2009
Alle indre organer er ferdig formet:
1. august 2009
Risikoen for spontanabort avtar:
15. august 2009
Kvalmen avtar for de fleste:
22. august 2009
Kjønnet begynner å bli tydelig (ikke på ultralyd):
29. august 2009
Fosteret svelger og tisser:
12. september 2009
Tid for ultralyd:
19. september 2009
Du kan kjenne fosterets bevegelser:
26. september 2009
Fosteret begynner å få et søvnmønster:
10. oktober 2009
Fosteret begynner å høre:
31. oktober 2009
Ni av ti barn overlever om de blir født nå:
28. november 2009
Mange fostre legger seg med hodet ned:
2. januar 2010
Svangerskapspermisjonen begynner:
8. februar 2010
Antatt termindato:
1. mars 2010

Dette er den første posten på min nye blogg ;) Gleder meg til å få skrive om min graviditet :-D Når eg er kommet opp til vel 10-12 uker, kommer eg til å fortsette på min gamle blogg. Mest sansynelig :-) Håper dere liker bloggen :-D
Mitt navn er Karianne, er 20 år, kjæreste og mamma til verdens mest perfekte lillegutt, Matheo. Matheo ble født en tirsdags formiddag på termin 01.03.2011 kl 11:50. Han var 3900gram, 49 cm og 37HO. Eg skriver om det som faller meg inn. - Alle fotoene i bloggen er mine, om ikke annet nevnes! NB!ALL KOPIERING OG MISBRUK AV MINE BILDER VIL BLI POLITIANMELDT!! DETTE GJELDER OGSÅ USAKELIG DRITTSLENGING OG ÆREKRENKELSE!!

Legg meg til som venn


Arkiv


· November 2011 · Juni 2011 · Mai 2011 · April 2011 · Mars 2011 · Februar 2011 · Januar 2011 · Desember 2010 · November 2010 · Oktober 2010 · September 2010 · August 2010 · Juli 2010 · Juni 2010


Kategorier


· "Kjøkkenet" · "Kontoret" · 0-6 mnd · Amming · Canon Powershot G12 · Diverse · Diverse i svangerskapet · Diverse oppussing og innkjøp · Dåp · Eksperiment kjerringråd · Fødsel og tanker rundt det · Fødselshistorien · Første del av svangerskapet · Gangen · Gave · Gravid outfit · Jordmorkontroller · Jula 2010 <3 · Kontakt · Kontroller · Leiligheten · Magebilder <3 · Maling i svangerskapet · Matheo · Mil Palmeras - Mitt andre hjem <3 · Morsrollen · Oppussing · Oppussing: Gang · Oppussing: Meg og lillegutt sitt rom · Oppussing: Stue · Redesign · Reise · Scrapbook · Soverommet · Spisestuen · Spørsmål og svar · Statusrapport · Strikke/hekle oppskrifter · Stuen · Sykehusbaggen · Sykehusopphold og barseltiden · Tilstand og sykdommer · Trening · Ultralyd <3 · Utstyr · Video


Widget

Lilypie First Birthday tickers

Design / Layout
hits