Ser at det er flere og flere som leser bloggen min :-D Dette gjør meg kjeeempe glad :-) Hihi. Har også fått mange koselige kommentarer nå som eg har hatt det vanskelig, og det gjør utrolig mye på humøret og troen på at dette skal gå fint :-)

Håper alle får en fin dag videre :-) Eg skal bare ligge her å slappe av som legen sa. INGEN anelse på hva eg skal gjøre i kveld :-P

I morgen er eg allerede 10 uker på vei, og det er dagen for at intelligender skal vise hvilket kjønn babyen er. (ca70-90% sikker). CAN`T WAIT :-D <3 Ligger til ett smil eg :-D Vil ikkje helt avsløre hvem eg er enda ;-) Hihi.. Så dere får smøre dere med tålmodighet litt til :-DDet går fint med meg. Eg blør ikkje, men har en isende følelse i magen. Han prøvde å få ultralyd til meg i dag, men de nektet å ta meg inn *STYGGE FOLK*.Han sa at eg var veldig nervøs, men de sa de ikkje kunne ta imot meg før på mandag. Så mandag kl 12:30 har eg fått time til ultralyd på kvinneklinikken (KK)  i Bergen. Eg har mens smerter som før, men en isende følelse som eg synes er ubehagelig. Eg er også blitt sykemeldt til tirsdag da han ikkje vil at eg skal stresse og bære ting før eg vet at alt er okey med babyen. Eg er redd, men likevel har eg jo ikkje "blødd" siden i går kveld. Når eg sier "blødd" er det pga det ikkje var så mye blo men lyselyse rødt, mer lignende rosa. Legen sa også at viss eg begynte å blø mer så måtte eg ringe inn til KK og eg kunne komme inn før. Har lest om mange slike situasjoner på nettet, og det er mange som har hatt det på samme måten og likevel har det gått fint :-) SÅÅ, dagene fremmover kommer til å være spennende :-)
I dag er det akkurat 2 mnd igjen til eg skal på ordinær- ultralyd :-D Så 29.september skjer det ;-) Gleder og gruer meg. Er redd for at det skal være noe gale med lillegull <3 I dag er det også bare en uke igjen  til eg skal på 3D/4D ultralyd :-D Noe eg ser veldig frem til. Magen min blir strammere og strammere for hver dag som går, og gleder meg helt villt til eg kan kjenne spark :-D Vet det er en stund til, men moren min var like stor som eg er når hun var 9, nesten 10 uker på vei, og hun kjente bobling allerede i uke 13.

Nå må eg hoppe i dusjen, for nå skal eg på jobb ;-) Ha en nydelig dag alle sammen :-)Hele denne uken har eg jobbet, og jobbet, malt det ene og det andre, besøkt min nydelige venninne Camilla, og prøve å ha litt tid sammen med familien. MEN eg klarer virkelig ikkje strekke meg til alt. Eg er trøtt, slapp, og sliten. Ikkje minst er eg veldig dårlig. Eg har en full uke på tidsplanen. Har nå jobbet mandag- onsdag og skal jobbe helt til lørdag 8 timer hver dag. Eg jobber i en malingsbutikk der det er MANGE tunge løft (opptil 100kg, men da er vi jo to :-P), blande flere spann med maling ++. Eg kjenner at når eg kommer hjem så vil eg bare ligge meg ned å sovne til lillegull kommer.

Så blogging denne uken folkens kommer nok ikkje til å bli så mye. Eg har så vidt krefter ettersom eg må pusse opp hele underetasjen i mamma og pappa sitt hus, der eg og lillegull skal bo. Må si det ikkje er bare bare når veggene og takene er i ubehandlet treverk!! Min 3 strøk, helst 4! Og det er 60 m2 grunnflate, og gang det med 2,4 + 60. Det er 204 m2 med vegg og tak å male tilsammen. Gi meg styrke!! :-P

Eg skal selvfølgelig ligge ut før og etterbilder når eg er ferdig :-) Og på søndag er det den STORE TEST DAGEN :-D Om det blir grønt er det en gutt, og blir det oransje er det en jente <3 Lurer på hvilket kjønn du er lillegull til mamma <3 
Mamma var i posten i ste, og da var det en pakke fra BAM. Eg fikk en bok "Bare spørr jordmor", plastikksprøyte fra møller, bind fra Tena Lady, Blenda sensitive vaskemiddel, Lano vaskemiddel for ull, sjampo fra Dr.Greve, gavekort hos FAME på 300 kr, 50% rabatt på lerretsbilder fra ExtraFilm.no, økologisk risgrøt fra Holle, og ikkje minst en BLÅ SMUKK. "Første tegnet at det blir en gutt eller hva?" sa mamma.

Kanskje det? :-) Det vil det jo vise på søndag 1.august, 5.august, og 29.september :-) Broren min har 3 jenter, og det hadde vært veldig kjekt med en liten sjarmør :-)E
g har lenge følt på meg at eg skal ha en liten prinsesse, men har hatt en sjelden følelse at eg skal ha en liten gutt også. Så eg kjøpte eg INTELLIGENDER på ebay for å kunne teste meg litt tidligere enn 18 uker. Eg reiser jo til Spania om 13 dager, og vil gjerne kjøpe mye der siden alt er så billig :-)

Intelligender har skreve at enn kan teste seg så tidlig som i 10 uken, men babyverden sier at enn kan nå finne ut om det er en jente eller gutt i 9 uke. Eg har jo testen, og etter eg leste det på babyverden så klør det i fingrene med å ta testen i morgen tidlig. Resultatet kommer etter 10 minutter. Er det oransje er det en liten jente, og blir det grønt venter eg en liten gutt :-D Eg må jo bare smørre meg med tålmodighet, men er ikkje så veldig lett når eg sitter med testen i hendene :-P

Hva syns du er burde gjøre? Vente til neste søndag 1.august, eller ta den i morgen tidlig? :-D
- Termin: 
1.mars

- På vei: 9 uker
- Til termin: Hele 31 uker + 2 dager i dag
- Kjønn: Enda litt for tidlig, men har mine tanker om hva kjønnet er ;-)
- Utålmodig: Ja. Vil bli over 12 uker!! BARE 3 uker igjen :-D<3
- Aktivitet innenifra: Babyen sparker, men altfor tidlig å kjenne det enda :-)
- Bestemt navn: Ja. Men er veldig usikker nå
- Vektøkning: Gått ned 7 kg, opp igjen 2 kg (Se i "tabellen" nedenfor)
- Vann i kroppen: Nei 
- Utstyr: Mye klær, tepper, og småting
- Manglende utstyr: Det meste
- Strekkmerker: Har strekkmerker på HELE rumpen.
- Melk i brystene:  Hehe :-P NEI, men skulle trodd det :-P
- Om fødselen: Gleder meg!
- Plager: Etter akupunktur så er eg såvidt kvalm, eg er slapp, svimmel og trøtt :-)
- Oppegående: Ja
- Sulten: Nei, ikkje så veldig, men det kommer seg.
- Matkikk: Ingen matkikk nei
- Kynnere: Nei :-P Men kjenner mye draging og stikking på siden av magen.
- Tungt: Nei.

- Høygravid: Nei

FØR SVANGERSKAPET 59 KG
Uke 5 - 2,3 kg - gått ned 6 kg = 53 kg
Uke 6 -             - gått opp 1 kg = 54 kg
Uke 7 - 2,6 kg - gått ned 1 kg = 53 kg
Uke 8-              - gått ned 1 kg = 52 kg
Uke 9-             - gått opp 2 kg = 54 kg = tilsammen gått  ned 5 kg
Uke 10 - 3 kg
Uke 13 - 3,5 kg
Uke 15 - 4 kg

Uke 17 - 5,6 kg
Uke 20 - 6,2 kg
Uke 23 - 7,2 kg
Uke 25 - 8,2 kg
Uke 27 - 9,3 kg
Uke 30 - 10,3 kg
Uke 33 - 11,3 kg
Uke 35 - 12,2 kg
Uke 37 - 13 kg
Uke 40 - 14 kg
I dag er det lørdag 24. juli, og du er 9 uker ut i svangerskapet. Det er 31 uker og 2 dager igjen til din termin, tirsdag 1. mars. GUTT ELLER JENTE? Allerede nå er det mulig å kunne oppdage forskjellen på gutt og jente, men forskjellene er så mikroskopiske at de ikke kan ses på ultralyd. Vekt: 1-2 g, CRL: 23-32 mm

OM BARNET
E
mbyoet er i begynnelsen av denne uken syv uker gammelt. Denne uken kommer de første målbare hjernebølgene og embryoet begynner å bevege seg. Det er ikke snakk om bevisste bevegelser, og du vil ikke kjenne dem på lenge ennå.

Ansiktsstrukturer som øyne, ører, nese og munn utvikles stadig og blir tydeligere. I øret formes balanseorganet. Både ører og øyne har vært litt merkelig plassert på den lille kroppen, Øynene var på siden av hodet, og ørene nærmere munnen. Denne uken begynner de å flytte seg mot det riktige bestemmelsesstedet.

Kroppen blir lengre, og etter hvert blir også muskler og beinbrusk hardere. Hodet som har lent forover, reises litt opp slik at hals og nakke blir tydeligere. Organene i kroppen utvikles videre, og magesekken kan ses som en svart flekk i venstre del av buken. Hjertet er noenlunde ferdig utviklet og slår flere slag enn noen sinne denne uken ? gjennomsnittlig 177 slag i minuttet!

Denne uken dannes det endelige nyreparet. Armene består av skulder, overarm, albue, underarm og håndplate. Beina utvikles litt tregere, men mot slutten av uken vil også de har den tydelige inndelingen med lår, kne, legg, ankel og fotplate. I hånd- og fotplatene dannes det avgrensninger for fingre og tær.


Det tredimensjonale ultralydbildet viser firlinger og er tatt i denne svangerskapsuken. Høremekanismen er under utvikling. Om ikke lenge vil fosteret kunne høre din stemme.
Blir bare så sinsykt irritert. Folk bare MÅ kommentere. Kan enn ikkje heller bare tenke det, og så faktisk bare drite opp i det, og ikkje blande seg opp i andre sine liv? Eg sletter rett og slett slike unødvendige kommentarer. Går det ann å være så barnselig? Må jo bare bli vant til det, ikkje ta det til meg, og slette de, men skjønner virkelig ikkje hvorfor visse mennesker klarer å ødelegge dagen. Meningene deres om denne graviditeten på den negative siden, kan dere holde for dere selv!!

Ellers har eg storkost meg ute i solen. Jepp, det er SOL i Bergen. I dag når eg stod opp kl 10, var det 28 grader i skyggen. Har storkost meg med honningmelon, vannmelon, fersken, jordbær og iste <3 Det er så fredelig her. Kan høre at noen slår igjen bildøren ca 100 meter vekke.

Snart skal eg ut til min kjære venninne <3 Skal sove der i natt. Gleder meg til å knipe litt i prinsessen de har :-D Hun er så nyyydelig.

Dere må kose dere kjempe masse videre i fineværet. Eg skal hvertfall storkose meg videre i dag med sol, frukt, venninnen min og prinsessen <3 Livet er virkelig herlig. Elsker å være gravid <3
1 august skal eg teste meg med Intelligender :-D Gleder meg til å se hvilket kjønn det kommer til å bli. Den er jo over 90% sikker. (Kanskje eg avslører hvem eg er :-) )

2. august kl 11 skal eg til jordmor for første gang. Eg har ingen anelse om hva som er normalt å snakke om og gjør hos jordmor. Hva er det enn gjør hos jordmor?

5.august kl 13 skal eg på 3D ultralyd :-D Gleder meg VILLT!

7.august reiser eg til Spania

8.august er alle de viktigste organene ferdig utviklet

15.august er eg 12 uker/ 3 mnd på vei

29.september er det ordinær ultralyd :-D
Må lage en liste og en prisoversikt siden eg er aleine :-/ Noe mer eg trenger?

Tur:
Barnevogn (kombi-,duo- eller bagvogn)

Regntrekk
Insektsnett
Parasoll
Vognpose (skinn-,dun- eller ullpose)
Dyne 65 x 80 cm, lakenog dynetrekk
Stelleveske
Bæresele
Reiseseng
Bilsikring (bilstol 0-13 kg)
Prampac

Stelle:
Bleier
Bleiebøtte, samt poser (Barnashus)
20 Vaskekluter (myke, i frotté eller gas)
Badehåndklær (gjerne med hette)
5 Frottéhåndklær
Badetermometer
Neglesaks (beregnet på barn)
Febertermometer
Uparfymerte såper
Badebalje/stativ
Våtsaviett
Sink salve
Badeolje
A-krem
20 gulpekluter (flanell)
6-8 små siklesmekker (frotté)
2 Helseteppe

Søvn
Seng (sprinkelseng)
Vugge/ Kurv
Madrass med avtagbart trekk
2 stk Tisselaken av plastfrotté
4 stk Laken, 80 x 100 barneseng
4 stk Dynetrekk (evt. putetrekk)
Dyne (dun, fiber eller silke)
Sengekant
Sengehimmel
Musikkmobile (uro)
Lammeskinn

Annet:
Tåteflasker
Smokker
Babycall
Lekegrind
Vippestol

Klær:
6-8 stk. kortermede bodyer i
bomull (evt. trøyer og
brillebukser)
6-8 stk langermede bodyer i bomull
3-4 stk. sparkebukser/sparkedresser
3-4 stk. jakker i bomull
1-2 stk. helsetepper i bomull
5-6 par sokker
5-6 strømpebukser
1stk lett jakke
2-4 luer
4 stk pyjamas

Ekstra om vinteren
2-3 bodyer i ull
2-3 strømpebukser i ull
1-2 bukser og jakker i ull
1 dress i vindtett stoff
Votter uten tommel
Sokker av ull
1-2 luer i ull
Lue i vindtett stoff
Kjeledress

Til meg
2 Amme BH
Ammepute
Ammepumpe
Brystinnlegg ull
Ammeinnlegg
Brystvortekrem
Melkoppsamler
6 Flasker
Flaskebørste
4 SmukkerLangt mørkt hår (det skinte blått fra det, pga det var så mørkt) og mørk hud. Er redd babyen kommer til å bli like stor som meg. Da kommer eg til å slite! Eg var født 3 uker for tidlig og var 4140 gram. Dette er hentesettet mitt, og min baby kommer til å få akkurat det samme hos oldemoren sin :-)Eg drømte om at det var mange bilder i en bok som ble bladd kjempe fort igjennom. Det første bildet var meg med en graviditetstest, så mange magebilder, ultralydbilder, forskjellige bilder og meg i sykehus sengen.

Plutselig stoppet boken og det ble en "film" istedenfor. Eg låg med en liten prinsesse på brystet mitt <3 En liten prinsesse men langt svart hår, og var gylden som meg <3 De stelte hun og hun fikk en søt rosa sløyfe i håret. Eg nøt de 2 dagene eg var på sykehuset. Det var bare meg og hun <3
 
Eg ville bare sitte stunden på pause. Eg kunne ligge i sengen med henne i armene for alltid. Bare se på hun og elske den lille jenta. Hun var så liten og myk. Luktet så godt. Eg gikk å bærte på hun hele tiden, trillet på hun og såg på hun. Drømmen ble plutselig slutt da eg fikk en meld.

Herregud eg gleder meg til å bli mamma <3 Eg trenger ikkje barnefaren viss han ikkje vil ha kontakt. Eg skal klare meg kjempefint <3 Nå må bare tiden gå fort. Eg undrer på hvilket kjønn du er lille venn<3 En liten prinsesse? Eller en liten prins?

Hva enn du er, bare du har 10 tær og 10 fingre og er frisk. Eg kommer til å elske deg høyere enn hva universet er <3 Du er mitt lille mirakel, min lille engel, diamant og stolthet :-) Mamma kommer alltid til å være her for deg uansett situasjon. Både i triste og gode tider. Det kommer til å bli tungt, men tanken på at eg skal få bli din mamma, og at du skal bli min gjør at eg blir sterk :-)

Tenk at det er 32 uker +/- til du ligger i mine armer. Eg er helt skjelven fordi eg gleder meg sånn. Klarer nesten ikkje vente. Hold deg fast lille venn!! Du er så hjertelig velkommen<3
- Termin:  1.mars

- På vei: 8 uker
- Til termin: Hele 32 uker + 2 dager i dag
- Kjønn: Enda litt for tidlig, men eg tror det er en liten jente :-D
- Utålmodig: Ja. Vil bli over 12 uker!!
- Aktivitet innenifra:  Litt vel for tidlig å kjenne det enda :-P
- Bestemt navn: Nei
- Vektøkning: Gått ned 7 kg (Ser nedenfor i "tabellen")
- Vann i kroppen: Nei 
- Utstyr: Litt
- Manglende utstyr: Det meste
- Strekkmerker: Har strekkmerker på HELE rumpen.
- Melk i brystene:  Hehe :-P NEI
- Om fødselen: Gleder meg!
- Plager: Oppkast, sinsyk kvalme, litt hodepine, slapp, trøtt, og svimmel. Det meste?
- Oppegående: Nja
- Sulten: Nei, har mistet matlyst.
- Matkikk: Ingen matkikk nei
- Kynnere: Nei :-P Men kjenner mye draging og stikking på siden av magen.
- Tungt: Nei.

- Høygravid: Nei

FØR SVANGERSKAPET 59 KG
Uke 5 - 2,3 kg - gått ned 6 kg = 53 kg
Uke 6 -             - gått opp 1 kg = 54 kg
Uke 7 - 2,6 kg - gått ned 1 kg = 53 kg
Uke 8-              - gått ned 1 kg = 52 kg = tilsammen gått ned 7 kg :-(
Uke 10 - 3 kg
Uke 13 - 3,5 kg
Uke 15 - 4 kg

Uke 17 - 5,6 kg
Uke 20 - 6,2 kg
Uke 23 - 7,2 kg
Uke 25 - 8,2 kg
Uke 27 - 9,3 kg
Uke 30 - 10,3 kg
Uke 33 - 11,3 kg
Uke 35 - 12,2 kg
Uke 37 - 13 kg
Uke 40 - 14 kg
Ja, eg hadde en bloggferie denne uken. Var på fjellet sammen med min mor og min far + eg jobbet fredag og lørdag. MEEN eg er tilbake nå. Hvertfall for en liten stund. Om 20 dager reiser eg langt sørover. Spania er nesten det neste på min tidsplan, og eg kan ikkje mer enn å  glede meg :-D

Ellers så er eg 8 uker på vei i dag :-D Så det føste eg gjorde når eg stod opp i dag var å logge meg rett inn på babyverden for å se hva som stod der.

Embryoet er i begynnelsen av denne uken seks uker gammelt. Hjernen vokser raskt, og hjernedelene avgrenses og blir tydeligere. Hypofysen, som er et viktig organ som styrer hormonproduksjonen, dannes.

I løpet av uken begynner fingre, tær og albuer å formes. Kroppen blir rettere og hodet rundere. Embryoet begynner å ligne et lite menneske. Men det er ikke større enn et kirsebær! Spiserør og luftrør dannes og små lungeknopper dukker opp. Nyrer og urinveier er også i ferd med å utvikles. Tarmen begynner å vokse og danner etter hvert store tarmsløyfer. Disse er for store til å få plass i embryoets buk, og skyves derfor inn i en utposing på navlestrengen. Denne navlebrokken kan man se på ultralyd, særlig ved 10 uker. Mellom 11. og 12. uke vil disse flytte inn i buken igjen.Nå overtar embryoets lever produksjonen av blodceller. Til nå har plommesekken stått for den oppgaven, men denne trengs ikke lenger, og skrumper inn.


U
nderkjeven blir tydelig og øyelokkene begynner å formes. Ørene er nå tydelige, men langt fra ferdige. Hørselen er blant de første sansene som modnes, slik at barnet kan høre lenge før det blir født. Kanskje vil du begynne å prate og synge for det allerede? Samtidig som det dukker opp en antydning til nese, dannes luktesansen i hjernen. Tannknopper begynner også å dannes.

Mot slutten av uken begynner dannelsen av de to siste hjertekamrene, og halvmåneformede klaffer er dannet. Nå er også lungearterien og hovedpulsåren utviklet. Lungearterien forbindes med høyre hjertekammer, hovedpulsåren med venstre kammer. Først etter fødselen vil barnet kunne ta opp oksygen gjennom lungene og forsyne kroppen gjennom lungearterien. Frem til den tid får embryoet oksygen fra mor. Hjertet er i prinsippet ferdig utviklet, men fordi embryoet ikke puster selv, må det oksygen- og næringsrike blodet fra morkaken fordeles gjennom embryoets kropp ved hjelp av tre snarveier (et kar i leveren, et hull mellom forkamrene i hjertet og et kar mellom lungearterien og hovedpulsåren). Disse snarveien lukkes etter fødselen.

Embryoet har til nå hatt to sett med nyrer. Det ene omdannes delvis til testikler hos gutter eller eggstokker hos jenter. Lurer dere på om det er en liten gutt eller jente der inne? Det er det fremdeles umulig å se.

HA EN VIDUNDERLIG DAG VIDERE :-D Det skal i allefall eg :-D
Når fant du ut at du var gravid, og hva var din reaksjon?
Eg fant ut at eg var gravid den 19.juni, men hadde mine tanker fra den 16.juni da eg og en venninne reiste til IKEA. Eg holdt på å spy mens eg kjørte, så da sa vi at eg skulle kjøpe en test som eg skulle ta med første morgenurinen den 19. Det var dagen før eg skulle hatt mensen. Eg var ganske nervøs pga eg kjente på meg noe som eg hadde kjent før (da eg har vært gravid tidligere). Eg såg at det ikkje ble ett pluss med en gang, så mens eg tok på meg t-shorten såg eg antydning til ett + tegn. Sa da sendte eg meld til venninnen min: Navnet hennes og. EG ER GRAVID. Kjæresten hennes såg den og sa det til hun, og fikk en meld fort etterpå: Ring meg.

Eg var faktisk veldig redd. At eg viste at eg kom til å bli aleine, hvordan eg skulle si det til familie og ikkje minst barnefaren, men på en annen side var eg veldig glad for å bli gravid fordi da kan eg bli gravid. Abort var UAKTUELT!!

Gikk du på noe?
Ja!! Novaring.

Hvordan har du  det, og hva tenker du videre om graviditeten?
Eg gleder meg til eg får mage, kan se babyen på ultralyden, kjenne spark, vite kjønnet, og fødselen <3 Det er skummelt at eg er aleine.

Er det noen andre som vet det enda? Evt, hva var reaksjonen deres?
Ja. Mamma, pappa, svigerinnen min, broren min (den ene broren min), og noen venninner.. Reaksjonen til mamma var at hun var oppgitt, men nå gleder hun seg. Pappa sa ingenting. Svigerinnen min var litt blandene i følelser. Broren min har ikkje sagt noe. De fleste venninnene mine har reagert slik at de støtter meg. Ca 5 stk har sagt gratulerer, og den ene bestevenninnen min ville eg skulle ta abort fordi hun tenkte på skolegangen min og slikt, men nå gleder hun seg bare :-)

Er eg er sammen med barnefaren?
Nei.

Leser på headeren din at du blirkommende alene mamma, har du noe kontakt med barnefaren? Vil han stille opp? Og hvordan han reagerte?
Det er mye styr. Eg prøver å ha kontakt med han, men han vil ikkje ha kontakt tilbake. Nei, han kommer ikkje til å stille opp. Eg er egentlig veldig glad i han, men han skuffet meg veldig. Var sammen med han tidligere i år. 

 
Eg har fått ganske mange spørsmål den siste uken på meld.
De fleste spørsmållene eg har fått er om eg er sammen
med barnefaren, hvorfor eg valgte å beholde,
hvordan eg har det, hva eg tenker videre om graviditeten,
situasjonen mellom meg og barnefaren, om mine foreldre
vet om graviditeten, hvordan de kommer eller hvordan de
reagerte, hvordan barnefaren og eg reagerte. +++

Så da kan dere bare spørre her om dere lurer på noe :-)
Uansett hva det måtte være :-) Give it to me :-) Hehe.http://www.vg.no/uploaded/image/bilderigg/2008/10/02/1222943270835_523.jpgI dag hadde eg egentlig time til akupunktur for kvalme, men fikk en tlf 15 min før eg skulle ha time at hun hadde blitt syk. Er ikkje det bare TYPISK? Fikk også vite at det var en pakke som var for kvalme og mot spontanabort. Så det blir enten time i morgen tidlig eller på torsdag :-) Eg skal ta mot kvalme og mot spontanabort. Koster 400 kr, og skal vist fungere kjempebra :-)

I dag eller i morgen reiser eg en tur på fjellet for å slappe av! Eg har malt og malt, jobbet og jobbet, og vært kjempe dårlig. Nå syns eg at eg fortjener 2-3 dagers pause fra all maling og arbeid! Er ikkje bare bare å være gravid når enn er så dårlig som eg er.

Har dere prøvd akupunktur mot spontanabort og kvalme? Har det fungert?
- Termin: 1.mars

- På vei: 7 + 2 uker
- Til termin: Hele 33 uker i dag
- Kjønn: Enda litt for tidlig
- Utålmodig: Ja. Vil bli over 12 uker!!
- Aktivitet innenifra:  Litt vel for tidlig å kjenne det enda :-P
- Bestemt navn: Ja. Jentenavn er bestemt. Guttenavn også, men litt usikker.
- Vektøkning: Gått ned 7 kg
- Vann i kroppen: Nei 
- Utstyr: Litt
- Manglende utstyr: Det meste
- Strekkmerker: Har strekkmerker på HELE rumpen.
- Melk i brystene:  Hehe :-P NEI
- Om fødselen: Gleder meg!
- Plager: Oppkast, sinsyk kvalme, litt hodepine, slapp, trøtt, og svimmel. Det meste?
- Oppegående: Nja
- Sulten: Nei, har mistet matlyst.
- Matkikk: Ingen matkikk nei
- Kynnere: Nei :-P Men kjenner mye draging og stikking på siden av magen.
- Tungt: Nei.

- Høygravid: Nei
http://www.jasperobgyn.com/wp-content/themes/integration/images/11w1d-large.jpgSyns det er helt uvirkelig at eg er gravid. Eg går rundt å tenker "Eg skal bli mamma, MAMMA". Det er en utrolig deilig følelse, men absolutt rart. Det kommer ikkje til å gå opp for meg før 5.august da eg skal på 3D ultralyd <3 Eg er dårlig nesten hele døgnet, er trøtt, svimmel og så kjenner eg at det drager på sidene som skal være normalt, men er ganske så ekkelt. Kan ikkje vente til å se fine deg på skjermen om BARE 24 dager :-D MAMMA gleder seg noe helt vilt til å se deg. Det gjør vel tanten/e også :-D Bildet er fra google.com, og er fra en 3D Ultralyd fra mellom uke 9 og 10. Slik kommer min diamant til å se ut :-D HihiÅ herregud. Eg vet ikkje hvor eg skal gjøre av meg! Eg fikk ikkje afripan av legen min pga det var noe å unngå lengst mulig. Eg har prøvd sånne bånd som du får på apoteket, ingefærtabletter, og gaviskon. INGENTING fungerer. I morgen er eg 7 uker på vei, og håper virkelig at om 5 uker så skal dette mareritte (kvalmen) være over. I går var eg på IKEA med min gode venninne, og eg var helt i en annen verden. Hodet mitt holdt på å sprenge, og kvalmen var på nesten det sterkeste.

Når eg kom hjem fant eg ut at det var rett og slett migrenen min som har kommet tilbake til meg nå som eg er gravid. Festelig!! Men vettuka? Det er verdt det. En liten rosa eller blå diamant ligger trygt inni MIN mage. Det er vel ikkje rart at eg er så dårlig. Matlysten kommer vel tilbake en eller annen dag, kvalmen gir seg forhåpentligvis, og hodepinen gir seg sikkert deg også. Krysser fingrene. Har sovet i 12 timer nå. Så da satser vi på at eg blir bedre utover dagen!Eg har vært utrolig kvalm helt ifra før eg viste at eg var gravid i det hele tatt. På en uke gikk en ned 6 kg. Doskålen ble min bestevenn disse ukene som har gått. Sånn er det bare, og sånn kommer det til å bli fremover. Matlysten er også ganske dårlig. Ingenting som frister, men nå den siste uken har det gått passe greit. I dag var eg hos legen. Gått opp 1 kg på en uke. Er hvertfall fremgang :-) Før svangerskapet var eg 59 kg

Uke 5 - 2,3 kg - gått ned 6 kg = 53 kg
Uke 6 -             - gått opp 1 kg = 54 kg
Uke 7 - 2,6 kg
Uke 10 - 3 kg
Uke 13 - 3,5 kg
Uke 15 - 4 kg
Uke 17 - 5,6 kg
Uke 20 - 6,2 kg
Uke 23 - 7,2 kg
Uke 25 - 8,2 kg
Uke 27 - 9,3 kg
Uke 30 - 10,3 kg
Uke 33 - 11,3 kg
Uke 35 - 12,2 kg
Uke 37 - 13 kg
Uke 40 - 14 kgGikk kjempe fint. Hadde blodtrykk på 100/65, tok urinprøve som var negativ, og så snakket vi litt om jobben (jobber i malingsbutikk). Muligens eg blir sykemeldt viss ikkje andre kan blande oljemaling, beis og rulle gulvbelegg og bære laminat og parkett. Det er jo nesten hele jobben  Ellers snakket vi litt om hva eg bør tenke ekstra på når det gjelder mat, og hva eg skal tenke på når eg er i syden.

FIKK INGEN ULTRALYD HENVENDELSER NÅ
, noe eg hadde blitt lovet   Meeeeeeen at den ordinære ultralyden kom til å bli mellom 16-19 september

Hun kjente ikkje på magen min heller. Har ganske hoven mage. Kjenner det er deigete der inne. Rar følelse. Snakket også om kvalmen. Fikk ikkje afripan da hun sa at det måtte unngåes så lenge som mulig, men at eg kunne bruke gaviskon, og ingefærtabletter som enn får på helsekost som kan hjelpe. Kan også kjøpe de båndene som du får på apoteket som hjelper for reisesyke. De skal vist hjelpe veldig på Ellers skal eg bestille time til jordmor nå, og så skulle eg komme tilbake om 4 uker. Den 5.august skal eg på 3D/4D ultralyd for å se at alt er fint Blodprøvene er tatt og er snart på vei til sykehuset for å bli sett på.

Helsekortet er fylt ut, og ligger fint i en plastikkmappe som eg har laget spesielt for graviditeten

Vekten før graviditeten var 59, gikk ned til 53 og har nå gått opp til 54

TERMINEN ER FORTSATT: 01.MARS.2010
Og eg gleder meg kjempe mye til uke 12 er over Hihi
Bildet er eg 6+4 uker
Embryoet er i begynnelsen av denne uken fire uker gammelt, og har en C-form med det store hodet i den ene enden og halen i den andre. Det ligner mer på en reke enn et menneske. Det er umulig å måle embryoet slik du kan måle barnet etter at det er født. Ikke har det bein og det ligger sammenkrøllet. Derfor brukes lengden fra issen til setet som lengdereferanse gjennom store deler av svangerskapet, og vi oppgir også denne på disse sidene (CRL som står for crown-rump-length).

Små sirkler dannes på siden av hodet ? dette er øynene som formes! Ørene begynner også å formes nå. Celler som skal bli til lever, lunger, magesekk og bukspyttkjertel finner plasseringene sine, slik at de er klare til å utvikle organene. Levercellene begynner organdannelsen før de andre. De fleste organene er i ferd med å utvikles, og mot slutten av uken vokser det frem små knopper til armer og bein. Armene vil utvikles i et hurtigere tempo enn beina en stund fremover.

Hjertet fylles med blod denne uken. Frem til nå har det pumpet rundt væske, men nå er det ordentlig blod som går rundt i de små blodårene. Blodcellene dannes i veggen til plommesekken. Blodårene dannes i høyt tempo for å forsyne alle organene som utvikles med næring. Hjertepulsåren dannes også denne uken, og hjertet består av høyre og venstre hjertekammer. Pulsen er på 100 til 120 slag i minuttet. Nå pumpes blodet gjennom navlestrengen slik at embryoet kan kvitte seg med avfallsstoffer og motta næring fra mor. Dette er en rundgang som vil fortsette til barnet er født.

 

Men nå er eg 5+5. Den er jo blitt svær! Det mååå jo være tvillinger inni magen. Ellers er eg bare svært oppblåst! Kvalmen er i full action nå. Vet ikkje om eg klarer å gå på arbeid i dag og i morgen. Eg er bare så sinsykt kvalm, og blir flaut viss eg står med en kunde og må plutselig spy, og så når eg ikkje toalettet. Hmm. Noen tips mot kvalme? Eg er SÅÅÅÅÅ lei allerede !! Kastet opp i snart 2 uker nå :-(Mitt navn er Karianne, er 20 år, kjæreste og mamma til verdens mest perfekte lillegutt, Matheo. Matheo ble født en tirsdags formiddag på termin 01.03.2011 kl 11:50. Han var 3900gram, 49 cm og 37HO. Eg skriver om det som faller meg inn. - Alle fotoene i bloggen er mine, om ikke annet nevnes! NB!ALL KOPIERING OG MISBRUK AV MINE BILDER VIL BLI POLITIANMELDT!! DETTE GJELDER OGSÅ USAKELIG DRITTSLENGING OG ÆREKRENKELSE!!

Legg meg til som venn


Arkiv


· November 2011 · Juni 2011 · Mai 2011 · April 2011 · Mars 2011 · Februar 2011 · Januar 2011 · Desember 2010 · November 2010 · Oktober 2010 · September 2010 · August 2010 · Juli 2010 · Juni 2010


Kategorier


· "Kjøkkenet" · "Kontoret" · 0-6 mnd · Amming · Canon Powershot G12 · Diverse · Diverse i svangerskapet · Diverse oppussing og innkjøp · Dåp · Eksperiment kjerringråd · Fødsel og tanker rundt det · Fødselshistorien · Første del av svangerskapet · Gangen · Gave · Gravid outfit · Jordmorkontroller · Jula 2010 <3 · Kontakt · Kontroller · Leiligheten · Magebilder <3 · Maling i svangerskapet · Matheo · Mil Palmeras - Mitt andre hjem <3 · Morsrollen · Oppussing · Oppussing: Gang · Oppussing: Meg og lillegutt sitt rom · Oppussing: Stue · Redesign · Reise · Scrapbook · Soverommet · Spisestuen · Spørsmål og svar · Statusrapport · Strikke/hekle oppskrifter · Stuen · Sykehusbaggen · Sykehusopphold og barseltiden · Tilstand og sykdommer · Trening · Ultralyd <3 · Utstyr · Video


Widget

Lilypie First Birthday tickers

Design / Layout
hits