Jepp, skikkelig oppblåst kan man si :-P Men er veldig stramt, og kjenner livmoren rett under navlen <3 i dag morres låg eg helt stille for å prøve å kjenne noe. Da hørte eg bevegelser gjennom angelsound`en, og eg kjente masse bobling og rare sirkuleringer nede i magen <3 På tirsdag skal eg til jordmor, og gleder meg KJEMPEMASSE til å snakke med hun igjen :-DBaby, fetus at 14 weeks - BabyCenterFra 14 uker og 0 dager til 14 uker og 6 dager av svangerskapet.
Vekt: 50 g
CRL: 8 cm
Full lengde: 10 cm 
Toppen av livmoren er nå høyere enn hoftebeina og kan som oftes kjennes mellom åtte og ti cm under navlen. Kjenn hvor deiligt det er å ligge en hånd eller på på den voksende magen!

OM BARNET

Fosteret er i begynnelsen av denne uken 12 uker gammelt. Hodet er fremdeles stort i forhold til kroppen, men kan nå holdes oppe av hals og nakke. I kinnene vokser sugemusklene. Når de blir større, får ansiktet mer babyaktig utseende med lubne kinn. Fosteret begynner å produsere spytt.


Ansiktshår dannes og man kan begynne å ane hårmønsteret på hodet. Lungene utvikles og fosteret begynner å puste små mengder fostervann. Dette er svært viktig for at lungene skal utvikle seg riktig, og fosteret får viktig trening i noe det skal beherske ved fødselen. Fosteret svelger også fostervann og sugeevnen er bedre utviklet nå.

Hjertet pumper 28 liter blod hver dag. Det høres kanskje mye ut, men det nyfødte barnets hjerte pumper hele 350 liter i døgnet! Milten begynner sin oppgave overvåket av leveren. Den vil fjerne gamle røde blodceller og produsere antistoffer.

Fostervannet fornyes hver tredje time. Armene har nesten nådd sine endelige proporsjoner, men beina er fremdeles relativt korte. Hendene, særlig tomlene, blir mer funksjonelle. Bevegelsene blir stadig mer kontrollerte og mykere, og fosteret kan bevege både hode, munn, lepper, armer, håndledd, hender, bein, føtter og tær! Noen kjenner allerede disse fjørlette bevegelsene, men som regel vil du ikke kunne kjenne dem på noen uker ennå.

TIL MOR

Spennende forandringer!

Når du kjenner hvordan brystene vokser, og ser hvordan brystknoppene og området rund dem blir mørkere, så husk at dette er viktige forberedelser. Fettlagrene økes, og det dannes nye melkeganger. Kroppen din forbereder seg. Den viser deg at den vet hva som skjer, og hva den til en hver tid skal gjøre. Den vet at barnet skal ernæres, ikke bare i svangerskapet, men også etter fødselen. Den er, som du selv ser, til å stole på!

Noen kvinner får en mørk stripe på magen, fødselsstripen fra navlen og ned. Kanskje merker du også at verden rundt deg har forandret seg? Plutselig ser du flere gravide enn du har lagt merke til før. Og kvinner med barnevogner dukker opp hvor enn du ferdes. Kanskje oppdager du din egen mor igjen? Livmoren som vokser forsøker å fortelle deg at alt er som det skal være. Kjenn hvor godt det føles å legge en hånd eller to på den. Kanskje kjenner du forandringer i din tankeverden også?

- Termin:  1.mars

- På vei: 14 uker
- Til termin: 26 uker + 2 dager i dag. Begynner å minke sakte men sikkert :-D
- Kjønn: Tror det er ei lita jente
- Utålmodig: Ja, Nå har eg endelig over de 12 ukene,og har kommet inn i 2 trimester :-D Nå vil eg bare vite hvilket kjønn babyen er, og kjenne spark. Ikkje minst at magen skal bli større
- Aktivitet innenifra: Kjenner masse bobling, og rare sirkuleringer nede i magen :-P
- Bestemt navn: Ja, tror det nå ;-)
- Vektøkning: Gått ned 5 kg tilsammen (Se i "tabellen" nedenfor)
- Vann i kroppen: Nei 
- Utstyr: Litt
- Manglende utstyr: Det meste
- Strekkmerker: Har strekkmerker på HELE rumpen.
- Melk i brystene:  Nei
- Om fødselen: Er jo selvfølgelig redd tilfelle det skulle være noe gale. Navlestrengen for stram rundt halsen, at babyen skal få for lite surstoff under fødselen, at babyen er gigantisk som eg var, at eg rakner ++, men ellers så gleder eg meg veldig til å oppleve det å føde mitt eget barn. Blir helt fantastisk, men grusomt vondt :-)
- Plager: Kvalm, svimmel, hodepine, og trøtt
- Oppegående: Ja
- Sulten: Nja, innimellom
- Matkikk: Ikkje noe spesielt :-)
- Kynnere: Nei :-)
- Tungt: Nei.

- Høygravid: Nei

FØR SVANGERSKAPET 59 KG
Uke 5 - 2,3 kg
   - gått ned 6 kg = 53 kg
Uke 6 -               - gått opp 1 kg = 54 kg
Uke 7 - 2,6 kg   - gått ned 1 kg = 53 kg
Uke 8-                - gått ned 1 kg = 52 kg
Uke 9-                - gått opp 2 kg = 54 kg
Uke 10 - 3 kg    - gått ned 1 kg = 53 kg = Gått ned tilsammen 6 kg
Uke 11 -             - gått ned 2 kg = 51 kg = Gått ned tilsammen 8 kg
Uke 12-              - gått opp 2 kg = 53 kg = Gått ned tilsammen 6 kg
Uke 13 - 3,5 kg - gått opp 2 kg = 55 kg = Gått ned tilsammen 4 kg
Uke 14 -             -  gått ned 2 kg = 54 kg = Gått ned tilsammen 5 kg (Pga omgangssyke)
Uke 15 - 4 kg   
Uke 17 - 5,6 kg
Uke 20 - 6,2 kg
Uke 23 - 7,2 kg
Uke 25 - 8,2 kg
Uke 27 - 9,3 kg
Uke 30 - 10,3 kg
Uke 33 - 11,3 kg
Uke 35 - 12,2 kg
Uke 37 - 13 kg
Uke 40 - 14 kg

I går kveld hentet eg mamma og pappa på flyplassen. Guu det var godt å se de igjen uansett om det bare var en uke uten de. Så når de kom hjem viste de teppe de hadde kjøpt til lillegull, og eg syntes det var sååååå herlig :-D Det var så mykt å ta på <3 Ser hvertfall at de tror det er en jente <3 :-P Det er ett teppe som du kan gjøre om til kjørepose. Gjett om dette kommer til å bli brukt <3 Nå skal eg og mamma ut til de kommende oldeforeldrene, og de gleder seg kjempe masse :-D Det har vært en hard uke med både omgangssyke og arbeid, men nå er eg på bedringens vei, og er klar til en ny uke ;-) Håper dere har hatt en fantastisk helg :-) Det har eg iallefall, og skal storkose meg resten av dagen :-) Er jo 3 1/2 mnd på vei i dag :-D Feires må det jo :-D HihiEg har bestemt meg for å kjøpe meg en Emmaljunga Mondial Duo Combi i hvit skinn, dark beige, Charleston, eller Pro Coffee. Baggen på city crossen og nitro city er for liten syns eg, og edge er for tung (men likevel fin), SÅ det blir mondialen. Eg gleder meg til å bestille. Tenker meg å reise til Askøysenteret å bestille vognen etter eg har vært hos jordmor. Butikken heter Barnevogn Service. Hører det tar så lang tid å vente, så vil gjøre det nå tilfelle lillegull vil tidligere ut og eg ikkje har en vogn. 

Åhh, den er så fin å se på. Føler meg skikkelig vel når eg triller rundt med denne i butikken. Det eneste er at sportsdelen er i hvit skinn også, men er jo bare til å ha ett teppe der barnet sitter :-) + det er skinn, og det er lett å vaske av skiten. Alle har svarte vogner, og føler den hvite ser mer ekslusiv ut og mer sjelden.Eg gleder meg så utrolig masse til å kjenne livstegn fra mitt lillegull <3 Lurer på når eg kommer til å kjenne det siden eg har såpass stor mage for å være snart 14 uker. Så da lurer eg på tre ting; når kjente dere ett eller annet liv eller bobling i magen, når kjente dere sparkene og når kjente dere bevegelsene? Er jo snart bare 4 uker til eg skal se lillegull. Håper på å få kjenne ett eller annet før den tid :-D

I GÅR OG I DAG TIDLIG :-(
Ble ingen maling på meg i går. Ble så utrolig dårlig, så eg gikk å la meg og tok pc med på rommet. I dag når eg skulle begynne å male kjente eg bare at eg måtte løpe opp fra kjelleren. Nådde så vidt toalettet. Fy søren så dårlig eg er i dag :-( Vet ikkje om eg orker å gå på jobb i 8 timer viss det skal fortsette sånn som dette. GI MEG STYRKE! Nå har eg ingenting annet å gjøre enn å slappe av, se på tv, strikke og kaste opp innimellom. Er jo endelig fint vær ute, og skulle gjerne gått tur, MEN eg vil ikkje ende opp å spy i grøften med biler kjørende forbi :-P Bildet er egentlig bare for å gjøre kvalmen litt mer humoristisk uansett om det er det verste som går ann å ha :-P :-(

Er så glad i magen min nå :-P Elsker å smørre den inn og holde på den <3
Nå skal eg i kjelleren å male videre. Skal ENDELIG begynne med malingen nå,
og ikkje grunning :-D Wohoo. Snart ferdig - IKKJE FEIL :-DHei hei :) Hvorfor har du to blogger? Er jo flest innepå denne, skal du slå de sammen?
Eg hadde en annen blogg, og så når eg ble gravid ville eg ikkje vise det der i og med at det var så mange kjente som var på den andre. Eg skal prøve å få noen av innleggene om oppussing av der eg og lillegull skal bo, og deretter slette den siden.


Hei :) Kva tid var det du kunne se på magen din at du var gravid?
Dongribuksene mine begynte faktisk å bli stram allerede i uke 6. I uke 8 kunne du se en liten antydning til bulk under klærene (såg ut som fett), i uke 10 begynte du å se at det var en liten graviditetsmage, og i uke 12 til nå er den blitt kjempestor. Har fått spm og eg er halvveis, men det er eg da ikkje enda :-)


Hei! Har du hatt lyst på barn lenge? Var det planlagt (fra din side), selv om barnefaren ikke vil ha noe med babyen å gjøre? Tror du barnefaren kommer til å ombestemme seg etter at barnet er født, at han da vil ha kontakt? Og vil du da at han skal få muligheten? Stå på videre :)
Eg har alltid vært veldig glad i barn. Ble tante i en alder av 10 1/2 år, og har tatt bleieskift siden da. Passet en jente som nettop har begynt på skolen siden hun var 2 uker gammel. Eg har alltid synes at babyer var søte, og ville jo selvfølgelig ha en, men ville vente til eg var ferdig med utdannelse, og fått meg jobb. Med min tidsplan ville ikkje eg blitt mamma før eg var nesten 30 år viss eg hadde hatt kjæreste. Eg var sammen med en før og da forandret tankene seg selvfølgelig. Ble jo babysyk.  Tror ikkje barnefaren kommer til å ombestemme seg. Han har vært helt klar og tydelig siden første dag at han ikkje vil ha noe med meg eller barnet å gjøre og at han ikkje har tid til babyen. Eg har jo ikkje lyst på en måte at han skal få treffe fordi han har behandlet meg slik, ikkje brydd seg om babyen, prøvd å få ett forhold til babyen, og da syns eg egentlig ikkje at han har noe med oss å gjøre. Vil jo det beste for babyen, men barnefaren har jo da ikkje knyttet bånd før babyen kommer, og syns da at det blir rart å "gi" barnet vekk til en som ikkje har ville hatt noe med babyen å gjøre. Om det var planlagt fra min side? NEI! Eg ville ALDRI gått bak ryggen til noen å gjort slikt. Aldri i livet. Det er utrolig frekt, og var ikkje klar for å bli gravid. Eg var veldig klar på hva eg ville videre. Eg ville ha ett friår og så ta sykepleie ett annet sted i landet, så slå meg ned og ta jordmorutdannelse en annen gang. Eg var jo babysyk, men eg ville ikkje la det stoppe meg. Eg ville at når eg skulle ha en baby så skulle det være med en fantastisk mann som behandlet meg, elsket meg og var min helt. Ha ett hus som stod klart som velkommen til babyen, eg jobb på fødeavdeling, og en god bil. Eg ville være skikkelig etablert og klar. At vi var to stykk som ville det, skulle planlegge svangerskap sammen, og glede oss sammen over svangerskapet. Ting gikk ikkje slikt, MEN lillegull er så velkommen som bare det. Eg klarer nesten ikkje vente til å se han/hun. Eg elsker allerede min baby som ligger trygt inni magen min. Folk får tro hva de vil, ha sine meningen, MEN i syvende og sist vet eg sannheten! De som tror noe annet syns eg synd i rett og slett.


Hvordan fant du ut at du var gravid?
Eg og Camilla reiste inn på IKEA en dag for å handle litt småting, så når eg kjørte kjente eg at eg ble utrolig kvalm og holdt på å spy mens eg kjørte på motorveien. Eg tenkte at eg umulig kunne være gravid fordi eg gikk på noe. Så begynte vi å regne ut når eg hadde hatt mensen sist med når eg skulle hatt eggløsning og eg var med han. Det stemte jo med tiden. Dette var en Onsdag. Eg og Camilla ble enig om at eg skulle kjøpe test om fredagen etter jobb som eg kunne ta lørdagen før jobb. Eg tok testen, og mens eg tok testen begynte eg å fossblø, så tenkte egentlig at eg ikkje var gravid, men likevel lot eg den ligge der i 5 min. Mens eg tok på meg t-shorten såg eg en antydning til plusstegn. Eg fikk sjokk og sendte meld til Camilla. Fikk meld at eg måtte ringe hun. Eg var utrolig nervøs, redd, lei meg, men også veldig glad. Prøvde å ringe barnefar men tok ikkje meld, så vi sendte meld via inbox på facebooken. Eg mottok mange stygge og ekle meld fra han. Eg blødde slik til mandagen med masse klumper, og var sikker på at eg hadde mistet. Så seinere den dagen + tirsdagen tok eg tester og de var klarere enn de hadde vært før. Eg viste da at eg hadde overlevd en blødning, eg var gravid, og kom til å bli en kommende aleinemamma. Den dagen gikk det opp for meg, og eg var faktisk lykkelig på en eller annen måte.


Har du sliti noe med morgenkvalme, oppkast? Når ga det seg? Kommer du til å flytte ut alene? Virker som om dette svangerskapet var planlagt?
Ja, eg har kastet opp, og har hatt ekstrem svangerskapskvalme nå i 9 uker. Er fortsatt veldig kvalm innimellom, men har avtatt ganske mye. Eg kommer ikkje til å flytte ut da eg skal bo i kjellerleiligheten hjemme hos mamma og pappa. Er 2 soverom, stor stue, egen inngang, skal lage ett lite kjøkken (kanskje), og kanskje ett bad. Nei, svangerskapet var IKKJE planlagt som eg har sagt før. Eg gikk på NovarRing eller P-Ring som andre kaller det. Den skal vist være mer sikker en p-piller, men det var den ikkje. Legen har sagt at det rett og slett kan være at eg er imun mot slike midler. Men som sagt. Lillegull var 0% planlagt.
Slik så stuen før, og VELDIG rotete. SÅ frem til lørdag er planene mine å jobbe og å male. Skal overraske mamma og pappa til de kommer hjem. Har nå bare 2 strøk igjen på 2 vegger i stuen. 5 av veggene i stuen er nesten hvit, 2 er beige og ene brun. Har HELE gangen igjen. I gangen er det både i tak og vegger med grunning, så maling der igjen. Puuh, gleder meg til å bli ferdig. Da har eg bare 2 soverrom igjen, gulvlegging og hjelp av mamma heldigvis :-) Nye møbler skal inn, og masse skal ut!!

Nå må eg skynte meg i dusjen å få av meg malingen, for eg skal på jobb kl halv 12. Ha en strålende dag alle sammen :-) Eg skal hvertfall prøve. Gruer meg med tanken at eg faktisk skal grunne HELE gangen etter jobb!
Eg lurer på om eg skal ha en spørsmålsrunde 1 gang i mnd. Får så mangen spm her om dagen om ting og tang, både på mail, inboksen, og i innleggene. Eg lurer hvertfall på da om vi skal ha en spørsmålsrunde en gang til :-) Så viss det er noe dere har lyst å spørre om, lurer på, eller vil at eg skal blogge mer/mindre om så er det bare til å gi en lyd her ;-) Skal svare på de fleste, og håper på ingen frekke kommentarer :-) De blir uansett slettet, eller svart veldig stygt på tilbake ;-)I dag er det bare 5 uker til eg skal på ordinær ultralyd :-D Eg gleder meg helt enormt til å se lillegull. Hvilket kjønn er du? Eg er så nyskjerrig på hva som sjuler seg inne i magehuset mitt :-D Hva skjer under ultralyden egentlig? Hvor lang tid pleier det og ta? Hva snakket dere om? Uansett om eg tror 100% at du er en liten jente, så er det en liten tanke som sier gutt. Voks deg stor og sterk gullet mitt <3Jeg har blitt utfordret av jegogminlille.blogg.no. Elsker bloggen hennes, og gleder meg til å se hennes kommende datter :-D

Dette er utfordringen:

Gå inn på dine bilder/mapper.
2. Velg den 6. mappen.
3. Finn det 6. bildet.
4. Sett inn bildet på bloggen og skriv litt om det.
5. Inviter 6 nye, og gi beskjed til dem.


Eg fant det bilde, men det var av barnefaren, og vil ikkje vise det. Så eg valgte den 6 mappen i den mappen eg skulle velge i, og fant ett ett bilde fra den dagen eg fikk vite at eg var gravid :-) Var glad, men VELDIG redd, og usikker.
Eg har begynt å tenke litt å hvilken vogn eg skal kjøpe. Emmaljunga, Simo og Bebe Confort. Eg er jo frelst i Emmaljunga sine vogner, men har også sett og "prøvekjørt ( :-P )" Bebe Confort High Treck. Den er suuuper god å kjøre, og så tar den jo ikkje så stor plass i bilen heller. I Emmaljunga sin har eg sett på City Cross, Nitro City, Mondial Duo Combi og Edge Duo. City Cross, og Nitro City er jo en kjempe lett vogn og kjøre. Nitro City har jo 2 svingbare hjul som gjør at det er kjempe enkelt å svinge uten å vippe opp vognen, men begge disse vognene synes eg har litt kort og smal bag. De to andre har en større bag igjen men litt tyngre å kjøre. Edge Duo er tyngst, men synes Mondialen har ett finere understell. Med de to første kan du velge f.eks hvit i bagdelen og svart i sportsdelen, men det kan du ikkje på de to siste. Dette blir IKKJE noe lett valg ser eg :-S Prisen er ikkje det eg bryr meg om nå, bare finne den rette vognen som eg liker å kjøre, og føler meg vel med. Tror det blir en Emmaljungavogn på meg :-) Hvilken - nei, det er ett spm i seg selv :-PI morgen eller tirsdag begynner eg å strikke små selbuvotter til babyen. Skal fôre de med babyfleece, og strikker med babyull :-D Gleder meg kjempe mye :-D Skal prøve å kanskje lage ett hjerte på baksiden ;-) Wish me good luck <3 

I morgen etter jobb skal eg ut til bursdagsbarnet Camilla :-D Hun blir hele 18 år. Store jenten min :-D Hihi. Skal endelig få gi dåpspressangen til Thea Emilie, bursdagspressangen til Camilla, og en liten overraskelse ;-) Gled deg Camilla <3
 
God natt alle sammen. Håper dere har hatt en nydelig dag. Eg storkoser meg som gravid, og kunne ikkje vært mer lykkelig. SÅ denne jenten her ligger seg i sengen med ett stort smil <3 Elsker deg lillegull <3 Du er min lille engelI dag er eg faktisk kommet inn i 2.trimester :-D Siste dagen av 1`ste var i går. Det er en kjempegod følelse at eg kan si at eg har kommet meg igjennom 1.timester, og skal få gleden til å få føde mitt barn i slutten av februar/ begynnelsen på mars <3 Eg tror faktisk at det ikkje finnes en høyere stolthet for en jente/dame og kunne bære frem sitt eget barn og det å bli mamma. Eg går rundt å ser babyer hele tiden, og tanken på at eg faktisk har en liten baby i magen som er av mitt eget kjøtt og blod er en ubeskrivelig følelse som eg er blitt rørt av hver eneste dag.

Det eneste som eg går rundt å tenker på flere ganger for dagen er at eg er den eneste som har gleden for graviditeten! Eg er HELT aleine. Ingen kjæreste som eg kan dele mine gleder meg, en som kan støtte meg som en kjæreste, og er selvfølgelig veldig tungt å lese blogger der de er lykkelig. Eg unner jo disse personene dette mer enn alt, men er jo også noe eg hadde virkelig hatt lyst til å ha, BÅDE for meg og mitt kommende barn. Desverre vil jo ikkje barnefaren ha noe som helst med babyen å gjøre, og eg kan ikkje ordne det på noen slags måte når han er så bestemt.

Eg er hvertfall lykkelig akkurat nå, uansett med tanken på hva eg egentlig vil. Eg må bare gjøre det beste av det som er nå, og leve videre som eg gleder meg veldig mye til. Eg gleder meg til tiden fremover, og hvordan ting vil gå. Hvordan eg kommer til å ha det, hvilket kjønn babyen er, hvor stor magen min kommer til å bli, når kommer h*n til å bli født, hvordan vil h*n se ut. Det er så mye å glede seg til.

Det eneste eg kan tenke positivt på nå siden barnefar ikkje vil ha noe med babyen å gjøre er at eg får dobbelt så mye tid aleine,  får ett dobbelt så bra forhold (får eg håpe), slipper å rydde etter to "babyer", og bare ta vare på meg og lillegull uten noen kranglinger. Det er det eneste positive eg klarer å få ut av dette med å være aleine :-)

Graviditeten til nå har vært veldig tung. FAKTISK, ja den har det. Eg har kastet opp en del ganger, vært kvalm i 9 uker i strekk, hatt lite blodtrykk som gjør at eg er svimmel, blir fort trøtt, og i tillegg jobbet en 80-100 % stilling i hele sommer. Det har vært knalltøft. Nå har hormonene endelig begynt å slakke ut til en normal tilstand, og kvalmen er endelig begynt å dempe seg. Er jo selvfølgelig ett viss tidspunkt det varer x-antall minutter/timer, men det er ikkje konstant 24 timer i døgnet hele uken. Magen er begynt å bli hard og rund, eg hører hjerteslagene hver dag og eg er bare en lykkelig jente <3 Med god hjelp fra min familie og mine venner har eg klart meg igjennom dette lettere enn eg noen gang hadde trodd. Dere har vært helt utrolige! <3 Min gode kjære venninne Camilla Andreassen har vært en utrolig støttespiller for meg, og er så takknemlig for det. Selvfølgelig mine 2 andre bestevenninner, mamma, og pappa. Har fått god støtte fra noen på bloggen med mange fine kommentarer. Tiden har gått kjempefort, og nå håper eg bare tiden skal gå kjempefort frem til den 29.september da eg får vite kjønnet :-DHei igjen Karianne

I dag er det søndag 22. august, og du er 13 uker ut i svangerskapet. Det er 27 uker og 2 dager igjen til din termin, tirsdag 1. mars. Er det snart tid for mammaklær? Vet du hvor de selger slike klær der du bor, eller på nettet? Det kan være greit å titte litt rundt selv om du ikke syns du trenger mammaklær riktig enda. Vekt: 35 g, CRL, 7 cm, Full lengde: 8,5 cm

OM BARNET

Fosteret er i begynnelsen av denne uken 11 uker gammelt. Hjernen vokser videre, og spesielt forhjernen vokser seg større for å dekke over de andre hjernestrukturene. Inndelingen forblir den samme. Fosterets beinmarg, lever og milt produserer blodceller. Fosteret har begynt på sin store vokseperiode og spreller rundt i livmoren. Selv om du ikke kjenner det sparke ennå, vil fosteret kunne kjenne deg. Om du dytter forsiktig mot livmoren, vil fosteret bevege seg.


TIL MOR

Det som gis oppmerksomhet, det vokser!

Akkurat som barnet og livmoren vokser i deg, opplever du sikkert "å vokse" selv også. Disse synlige forandringene av kroppen er det dessverre ikke alle kvinner som blir like fortrolige med. I alle fall ikke sånn med en gang.

Tenk hvilket motebilde dagens kvinner møter. Vi tvinges til å sammenligne oss med kropper som knapt nok klarer å menstruere! Vær stolt av frodigheten din! Vær glad for den fantastiske friske kroppen du har som nå gir liv til et nytt menneske! Gi både den voksende livmoren og den voksende kroppen din positiv oppmerksomhet. De nødvendige kiloene vil komme uansett.


Ny statistikk viser at norske barn stadig blir større. Dette kan igjen føre til flere kompliserte fødsler. Klarer du å øke bevisstheten på matinntaket, og bestemmer deg for å spise magert og sunt, behøver du ikke bekymre deg for at ditt barn blir "for stort."


Noen gravide plages med hodepine. Dette kan være plagsomt. Det kan være hormonet progesteron som forårsaker disse plagene. Rikelig med drikke og en daglig spasertur vil ofte kunne hjelpe. Er du stresset, eller har arbeidsstillinger som kan forverre eller gi deg hodepine, bør du forsøke å gjøre noe med det. Den hodepinen som ikke henger sammen med stress og eller muskulære stramninger, forsvinner som oftest tidlig i svangerskapet.

- Termin:  1.mars

- På vei: 13 uker
- Til termin: Hele 27 uker + 2 dager i dag
- Kjønn: Tror det er ei lita jente
- Utålmodig: Ja, Nå har eg endelig over de 12 ukene,og har kommet inn i 2 trimester :-D Nå vil eg bare vite hvilket kjønn babyen er, og kjenne spark. Ikkje minst at magen skal bli større
- Aktivitet innenifra: Nei, ikkje enda :-)
- Bestemt navn: Står i mellom 2-3 navn :-)
- Vektøkning: Gått ned 8 kg tilsammen, men etter eg var i syden har eg endelig blitt 4 kg mer :-D (Se i "tabellen" nedenfor)
- Vann i kroppen: Nei 
- Utstyr: Mye klær, tepper, og småting
- Manglende utstyr: Det meste
- Strekkmerker: Har strekkmerker på HELE rumpen.
- Melk i brystene:  Hehe :-P NEI, men skulle trodd det :-P
- Om fødselen: Gleder meg veldig ! :-D
- Plager: Kvalm, svimmel, hodepine, og trøtt
- Oppegående: Ja
- Sulten: Ja, begynner å få matlyst igjen. ENDELIG
- Matkikk: Ikkje noe spesielt :-)
- Kynnere: Nei :-P Men kjenner det lager seg til i magen min :-)
- Tungt: Nei.

- Høygravid: Nei

FØR SVANGERSKAPET 59 KG
Uke 5 - 2,3 kg
   - gått ned 6 kg = 53 kg
Uke 6 -               - gått opp 1 kg = 54 kg
Uke 7 - 2,6 kg   - gått ned 1 kg = 53 kg
Uke 8-                - gått ned 1 kg = 52 kg
Uke 9-                - gått opp 2 kg = 54 kg
Uke 10 - 3 kg    - gått ned 1 kg = 53 kg = Gått ned tilsammen 6 kg
Uke 11 -             - gått ned 2 kg = 51 kg = Gått ned tilsammen 8 kg
Uke 12-              - gått opp 2 kg = 53 kg = Gått ned tilsammen 6 kg
Uke 13 - 3,5 kg - gått opp 2 kg = 55 kg = Gått ned tilsammen 4 kg ( Vært i syden, så det er unnskyldningen, hihi )
Uke 15 - 4 kg
Uke 17 - 5,6 kg
Uke 20 - 6,2 kg
Uke 23 - 7,2 kg
Uke 25 - 8,2 kg
Uke 27 - 9,3 kg
Uke 30 - 10,3 kg
Uke 33 - 11,3 kg
Uke 35 - 12,2 kg
Uke 37 - 13 kg
Uke 40 - 14 kg
Hei igjen Karianne
I dag er det søndag 15. august, og du er 12 uker ut i svangerskapet. Det er 28 uker og 2 dager igjen til din termin, tirsdag 1. mars. Gratulerer med en stor milepæl! For mange er det en stor lettelse å runde 12 uker, og med god grunn. Risikoen for spontanabort avtar dramatisk og dermed er sjansen for at barnet i magen skal få se den verden du lever i veldig stor.

OM BARNET

Fosteret er i begynnelsen av denne uken 10 uker gammelt, og mange regner dette tidspunktet som en milepæl. De fleste spontanaborter skjer i løpet av de 12 første ukene av svangerskapet, og fra nå av er spontanaborter mindre vanlige. Årsaken er at fosterets organer nå er ferdig dannet, og det er som regel feildannelser som ender i tidlig spontanabort.

Det lille fosteret ligner stadig mer på et lite menneskebarn, selv om det ikke er mange centimeter langt. Ansiktet har øyne, nese og munn og nå formes også strupen og stemmebåndene.

Leveren begynner å skille ut galle, som lages i den ferdig formede galleblæren. Både skjoldbruskkjertelen og bukspyttkjertelen er ferdig formet, og bukspyttkjertelen begynner å produsere insulin. Det er fremdeles vanskelig å bestemme barnets kjønn ved ultralyd, men fosteret begynner å vise karakteristiske trekk i de ytre kjønnsorganene. Mye av bevegelsene til fosteret er reflekser, og det tynne hudlaget er veldig sensitivt.

Eg har glemt kabelen, og eg får ikkje overføre bilder fra mobilen, ikkje spørr hvorfor, har gått så fint før. Skal prøve å ligge magebilde fortest mulig ut :-)
I natt når eg skulle ligge meg, var vel rundt 02:00 når eg låg meg i sengen, så tenkte eg at eg skulle prøve å leite etter hjertelyden en gang til før eg gidde opp. Prøvd i en uke uten hell :-) Så plutselig på venstre side så hørte eg jammen meg ett sterkere og sterkere hjerte. Lå å hørte på hjertelyden i sikkert 20 minutter. Var så herlig å bare ligge å høre på lillegull <3 Hørte etter om eg kunne høre bevegelser også som du skal kunne høre ganske snart, og jammen meg hørte eg ett eller annet som ligner på bevegelses lyder, men veldig svake. Skal ha denne med meg til syden, så nå fremover viss eg er nervøs, kan eg faktisk finne ut av det selv, UTEN å ringe legen :-) Hihi :-D Lillegull er jammen meg søt altså <3 Eg er helt forelsket i deg lillegull <3 Mamma elsker deg allerede :-D <3Jeg har blitt utfordret av:
Iselin Victoria

1. Svar på spørsmålene på din blogg, bytt ut et spørsmål du ikke liker -
med et spørsmål du selv finner på.
Legg også til et ekstra spørsmål du selv kommer på.

2. Gi utfordringen videre med link til 5 andre personer.1. Hvilken årstid liker du best?
Sommeren liker eg best egentlig da. Kan ligge å slappe av ute på terrassen og slikke sol. Bading og grilling. MEN, eg er også veldig glad i vinteren. Jo mer snø det er, jo bedre er det. Elsker winter wonderland ;-) Er så koselig å sitte inne med levende lys, fyr i peisen, og vinter ute <3 Kan egentlig ikkje si hvilken av de eg liker best :-)

2. Hva er/var dagens middag?
Lagde en helt enkel middag :-P Omelett på skiver :-)

3. Hva var det siste du kjøpte?
Kjøpte meg sko som er god for ryggen siden eg går på betong hver dag på jobb.

4. Hva hører du på nå?
Hjertelyden til lillegull <3
5. Hvilke klær i garderoben er dine favoritter?
Akkurat nå er eg veldig glad i tights, og tunika. Ogsa kjole, men er veldig deiligt å gå rundt med joggebukser.

6. Hva er din favoritt iskrem-smak?
Hello Kitty is som tantebarna får, haha. Fåes i jordbær og blåbær

7. Hva synes du om personen som tagget deg?
Syns hun er en utrolig søt jente :-) Har følgt med littegrann på bloggen, men får ikkje tid så ofte da eg jobber mye, og pusser opp. Kommer til å bli en super mamma :-)

8. Hvis du kunne dratt hvor som helst i verden, i den neste timen, hvor ville du dratt?
Hawaii, Los Angeles, Lefkas, Thailand, Malta, eller MALDIVENE :-D<3 Men reiser til drømmestedet mitt Mil Palmeras i morgen ;-)
9. Hvilke språk ønsker du å lære?
Flytende spansk :-) Er ikkje så god i engelsk, så hadde vært kjekt med flytende engelsk også :-)

10. Hva er din favorittfarge?
Off. Har ingen FAVORITT, men er veldig glad i pastellfarger, brun, og hvit. Det meste egentlig :-)

11. Hvilken bok leser du akkurat nå?
Leser i den gravide boken vi får hos jordmor/lege. Leser også drømmehjerte :-)

12. Drømmemannen hvordan ser han ut?
Høy, mørkt hår, mørke øyner, og ett glimt i øyet :-)

13. Hva skal du gjøre etter du er ferdig å svare på utfordringen?
Skal eg pakke videre baggen til syden, og ha meg en peeling-time for å få vekk resten av den døde huden :-)

14. Hva er ditt favoritt spill?
Geni - mime og tegning ;-)

15. Hva inspirerer deg?
Den nye arkitekturen, og hvordan fosteret utvikler seg. Nei, det er ganske mye :-)

16. Hva er din favoritt-frukt?
Jordbær, vannmelon, honningmelon, fersken, banan, og ananas. NAMNAM<3

17. Nevn noe du VIRKELIG ser frem til.
Se h*n på ul 29.september, få vite kjønnet, kjenne spark, få større mage, føde, og være mamma resten av mitt liv til verdens nydligste <3

18. Samler du på noe?
Samler på pynteting og div til eg flytter ut en gang :-)

19. Hvis du kunne endret navnet ditt til hva du ville, hva ville det være?
Ingenting :-) Syns ikkje noen andre navn enn Karianne ville beskrevet meg. Det er jo en del av meg som person :-)

20. Hvor mange barn vil du ha?
3 :-) Kanskje flere ;-)
21. Hva er din favoritt-lukt?
Syns Jean Paul parfymen til gutter en helt ubeskrivelig deilig lukt :-P Haha. Men blomsterlukten i syden er helt fantastisk <3 Og babylukt<3

22. Hva er ditt favoritt-snop?
LAKRIS
23. Hva er ditt favoritt designer merke?
Ed Hardy er konge :-D Ellers kjøper eg ikkje noe merke :-) Liker veldig godt Louis Vuitton :-)
24. Hva er det du bare MÅ se på TV?
Frustrerte Fruer, Friends, Hotell Cæsar, Unge Mødre (norske), So you think you can dance, Two and a Half men, Kongen av Queens, Paradise Hotell (norske), osv.
25. Hva ville du bli da du vokste opp?
Interiørarkitekt :-)

26. Hva er du mest fornøyd med når det gjelder kroppen din?
Øynene mine :-)

27. Har du noen fobier?
Jepp :-)
28. Er det noe i livet ditt du virkelig angrer på?
Nja. Eg gjør jo det, men eg vil heller angre på det enn å aldri ha gjor det.
29. Om du kunne velge EN person, hvem har formet deg mest?
Mamma 
30. Hvem er ditt største IDOL ?
Har INGEN idol :-P

31. Hva er ditt beste barndomsminne?

Eg kan faktisk ikkje velge hvilket barndomsminne som er det beste. Har så mange gode minner som barn. Syns det har vært veldig kjekt å bli oppvokst på landet. Så når eg og mine 2 brødre + alle de andre ungene på gården var med på slåtten om sommeren fikk vi alltid sitte oppå høyet som var på en hengen på traktoren når det skulle inn i stallen. bare låg det å ble kilt for livet av mine brødre. Lukten av nyklippet gress, sommer og sol <3

32. Hvorfor blogger du?
Eg har en annen blogg, så begynte eg med denne for å være anonym. Vet ikkje om eg skal bytte nå eller fortsette. Eg liker å kunne få ut mine frustrasjoner, tanker, meninger, og livet mitt slik at eg har ett minne for livet :-)

33. Er det det indre eller ytre som teller ?
Indre som teller :-) Men vil jo at det skal være ett glimt i øyet og at det skal være litt sjarm.

34. Hvor lang tid bruker du på badet?
Varierende. Men ofte bare 5-10 min.

35. Bruker du sminke hver dag?
Har ikkje brukt sminke mer enn 2 ganger på 6 uker :-P


Eg har utfordret:
http://iselin8819.blogg.no
http://michelleh.blogg.no
http://sandrareegard.blogg.no
http://jeanettaslagsen.blogg.no
http://betty1.blogg.no/
Hihi. Ja, da var det på tide å avsløre hvem eg er ;-) Er så mange som har spurt om hvem eg er, og har holdt på dette en stund, og siden eg reiser til syden i morgen, så tenkte eg at eg kunne gjøre  det nå og når eg kommer hjem igjen er eg blitt 13 uker på vei :-) + eg har vært på 2 UL, og har fått bekreftet at dette ser bra ut :-) Mitt navn er Karianne, og eg bor på en øy som heter Sotra. Lurer dere på noe om meg så er det bare til å spørre ivei :-) Håper dere får en fantastisk fin tid fremover. Fra i morgen tidlig av skal eg til Spania, og kommer hjem om 2 uker. Skal prøve å få blogget der nede ifra, men lover ingenting :-) Hadebra søtiser, må pakke videre. Her er noen modellbilder av meg som ble tatt i april en gang :-) Har nesten ingen skikkelige nye bilder :-P Så det blir ett uten sminke, desverre :-)Og ett litt mer normalt bilde av meg som ble tatt i sommer på fjellet en gang. No make-up,
og solte meg (så ikkje naken for de som ville kommentere det også :-) ) Elsker virkelig Ed Hardy
capsen min :-D Den er på de to øverste bildene også ;-)Hvilke navn liker du ?
Eg liker veldig godt Mathilde, Leah, Nora, Tara, Sofie, Amalie, Sara, Thea Angelica, Cornelia, Constanse og litt til. Gutter syns eg er vanselig. Lucas, Oliver, Nathdaniel, Maximillian, Emanuell, Emillian, Jonas, ++ 

Hva gjør du om 10 år?
Om 10 år vil eg forhåpentligvis være ferdigutdannet jordmor (kan jo håpe) eller er godt på vei, funnet meg mannen i mitt liv, kanskje en eller 2 barn til?, hus og bil :-) Vanskelig å si :-)

Har du tenkt å være anonym hele tiden, eller kommer du til å fortelle hvem du er når du er litt lengre på vei? :-)
Nei, tenkte å avsløre til helgen ;-)

Hvor i Bergen bor du?
Bor på Sotra :-)

Hvordan tror du det kommer til å bli som alenemor?
Er veldig vanskelig å sitte seg inni situasjonen, men det kommer jo absolutt til å bli hard!! Uten tvil, men med god støtte fra familie og venner, så er det alt eg trenger til å holde motet oppe. Eg mener det er faren som går glipp av noe, så eg får jo bare enda mer til aleine med lillegull. Gleder meg veldig mye til å bli mamma nå :-) Uansett om eg skal være aleine.

Kan du legge ut magebilde fra hver uke? Eller annenhver? Så vi får se forandringen.. :)
Har lagt ut bilde hver uke frem til nå :-) Blir nok flere når eg får større mage :-)

Var graviditeten "planlagt" ? (Vet det er et personlig spørsmål)
Hehe. NEI! Graviditeten var absolutt ikkje planlagt, men babyen er absolutt velkommen :-) Eg ville ikkje gått bak ryggen til noen å gjort slik!

Leste du ble gravid på nuvaring/p-ring en gang. Skal ikke den være ganske trygg? Brukte du den feil eller er den ikke så trygg likevel? Litt redd, siden jeg bruker samme prevansjonsmiddel =)
Det står at den skal være trygg med en gang du tar den inn, men som sagt litt lenger oppe, så sa legen eg mest sansynlig er imun mot dette. Har det ikkje skjedd noe før så kan du jo slappe av. Ville kanskje brukt ekstra i tilfelle det kunne skjedd noe. Alt er ikkje 100% sikkert, så enn kan bli gravid.

Hvordan merket du at du var gravid? Fikk du symptomer og mistanker eller bare tok du en test?
Eg og en veldig god venninne skulle til IKEA, og mens eg kjørte ble eg kjempe kvalm, og hold på å spy mens eg kjørte på motorveien. Var kjempe ekkelt. Eg sa at det er umilig at eg kan være gravid.. Da var eg 3+3. Og siden det har det bare økt og økt på :-) Dette var på en onsdag, og på fredagen kjøpte eg test som eg skulle ta lørdags morning før eg skulle på jobb. Så når eg hadde tatt testen begynte eg å foss blø, så tenkte at eg ikkje var gravid, men la den no slik at eg kunne se den fordi om. Når eg skulle ta på meg t-shorten såg eg antydning til ett + tegn og det ble jo sterkere. Senere på dagen tok eg gravid/ikke gravid test, og den viste gravid :-) Da var eg 3+6 :-)

Hva skal babyen hete om det blir gutt?
Usikker men tror det blir Lucas Maximillian/Emillian/Emanuell. Er usikker

Hva skal babyen hete om det blir jente?
Thea Angelica, mest sansynlig :-) Er veldig glad i Mathilde, så kanskje Sara Mathilde, eller Leah Nora :-)

Har du en magefølelse på hvilket kjønn du får?
Jepp, eg føler på meg at det blir en jente :-)

Hadde du klart å vente til fødselen med å finne ut kjønnet?
Nja. Tror kanskje det, men eg vil gjøre alt klart :-) Ellers hadde eg ikkje ville vite det :-)

Leser du andre mammablogger/gravidblogger om du gjør, kan du legge ut link til de forskjellige?
Jepp :-) Det gjør eg selvfølgelig :-)

andreassencamilla.blogg.no
mamma1993.blogg.no
mrskvarsvik.blogg.no
greenchocolate.blogg.no
jeanettaslagsen.blogg.no
jegogminlille.blogg.no
eirinskog.blogg.no

og noen til, men er disse eg leser mest :-)
Her er mitt lillegull, mitt hjerte rett og slett. Eg elsker denne skapningen allerede. Hjertet ditt dunket 164 slag i minuttet, men målte feil lengde. På mandag var du 3,5cm og i dag målte denne mannen 3,3 cm. Du vokser fint lillegull <3 Du vinket og sparket som bare det, men på 3D ville du bare gjemme deg bak hendene dine :-) Gleder meg til å se deg igjen 29.september :-D
Guuri det er døds kjedelig på jobb i kveld :-P Så siden eg får såpass mange spm om dagen, og eg kjeder meg sånn på¨jobben så  lurte eg på om eg skulle starte en spørsmålsrunde :-) Viss det er noe dere lurer på, så kan dere spørre ivei her :-) Svarer i morgen kveld eller på fredag, iallefall før eg reiser til varmere strøk ;-) Håper dere har mye på hjerte denne gangen :-) I kveld skal eg kose meg med bestevenninnen  min Cecilie. Skal ha disneymaraton i kveld/natt :-D Wuuhuuu :-D Ha en fin kveld alle søtiser :-DBare lurer siden eg reiser til syden.
Vil ikkje få dårlig mage viss det
i det hele tatt skulle skje, noe som
det aldre har gjort, men kan jo hende
det er annerledes nå som eg er gravid.
Har aldri brukt det før, men hører det skal
hjelpe tilfelle det skulle skje.

Har du brukt det før?
Har det hjuple deg?
Kan gravide bruke dette?
Denne er til alle som ikkje klarer å slutte all negativitet. Herregud for noen kommentarer eg får om dagene :-P Hva som feiler meg fordi valgte å bli aleinemamma, stakkars barn som må vokse opp uten pappaen sin, eg er alt for ung, eg kommer aldri til å klare det, at eg er en pyse som ikkje tørr å ligge ut bilder av meg selv, at eg klager for mye, og hvorfor eg ligger ut ett bilde med en halv pupp slik at gutter kan runke til det? Og dette er bare begynnelsen på en endeløs negativitet!!

HALLO!! Er dette en spøk? Viss dere ikkje klarer å holde ting for dere selv, så ser eg ikkje vitsen med at dere i det hele tatt skal lese mamma/gravide blogger. Eg klarer å holde mine meningen om ting, trenger ikkje si alt enn føler at eg gjør feil. Eg gjør dette på min måte, og sånn kommer det til å være fremmover!! Syns eg at noen blogger er helt sløkket, ok, eg går ut av bloggen og går aldri innpå den igjen. Det er IKKJE så vanskelig å holde ting inni seg selv!!

Eg valgte å beholde pga eg er svært imot abort, og noe dere egentlig ikkje har noe med å gjøre. I mine øyne burde det ikkje vært lov, utenom at enn blir voldtatt. Når enn er klar til å ligge seg ned, må enn også være klar over at enn kan bli gravid med prevansjon og være voksen nok til å ta konsekvensene for det. Det er ikkje bare bare til å ligge seg ned, og tro at eg BARE tar abort viss eg blir gravid. Å bruke abort som prevansjon er helt sykt, og tanken på at en kan redusere sjanser for å bli gravid, eller enda verre - bli steril. Den sjansen tar eg ikkje, og siden eg får såpass god støtte, eg har fått være russ, blitt ferdig på vgs, har en ganske god jobb, så føler eg at eg kan klare dette uten noe problem.

Barnet kommer ikkje til å vokse opp med sin far, og eg skulle ønsket med hele mitt hjerte at mitt barn skulle fått vokse opp med en fantastisk pappa. Alle barn skulle fått lov til det, men i denne situasjonen så kommer barnet mitt til å vokse opp med en fantastisk familie med noen gode onkler som ønsker å ta den plassen.De blir glad i barnet, og det er det som teller. Det er faren som har valg å ikkje ville delta i h*n sitt liv, og det er han som går glipp av noe, og han kommer sikkert til å angre en eller annen gang i fremtiden.

Nja. Eg vil ikkje kalle meg ung ung. Ja eg er ung, men eg er 20 år, 3 mnd etter h*n er født. Vil ikkje kalle 20 som ung. Eg er ferdig med tennårene. Vi kommer og har akkuratt de samme følelsene som en førstegangsfødene på 35. Det er samme følelsene i spill, og vet ikkje hva vi skal forvente oss. Eg vil no si at en på 20 er mye sprekere å ta vare på en baby enn en som er eldre (det er ikkje frekt, men såg hvor sliten tanten min ble). Vi kan være like flinke, og kan oppdra unger på samme måte. Ungemødre kan likegodt finne seg en mann som de kommer til å leve med resten av livet, tjene bra, kjøpe hus, kjøpe bil, og likevel gå ut å kjøpe ting uten å leve under fattig grensen.

Jo, eg kommer til å klare dette uten tvil. Det vet eg veldig godt at eg kommer til å gjøre!! Eg har god erfaring med barn, da eg har vært tante i snart 9 år, vært barnepike i 6 år, ellers veldig glad i barn, og skal utdanne meg til jordmor som sier sitt. Eg elsker barn, og noen venninner av meg kommer å spørr meg om ting når de lurer på noe. Eg ligger ikkje ut bilde av meg enda tilfelle eg skulle miste. Syns det ville vært veldig dumt, men det er ikkje så lenge til. Pyse - det er eg ikkje ;-)

At eg klager for mye. Ja, klager har eg gjort mye, og det vet eg om selv. Eg har vært trøtt og sliten etter jobb, kastet opp litt i 6 uker nå, i tillegg til å ha ekstrem kvalme, eg holder på å bli innlagt på sykehus fordi eg får for lite næring i meg, er slapp, og i tillegg skal eg kunne klare å blogge for dere :-) Eg må no si at eg må få lov til å klage når eg vil. Eg bestemmer hva eg skal skrive om, og viss du syns eg klager for mye - så slutt å les bloggen min da vel ;-)

Det siste tåpelige kommentaren eg fikk var: Hvorfor eg ligger ut bilde av meg med en halv pupp slik at guttene kan ha noe å runke etter. Sorry, men viss gutter runker etter en mage, og en halv pupp, så må eg si at de er syke :-P At det er mulig å si noe sånt er også tåpelig. Dette er en graviditetsblogg kjære deg, og her kommer det ut litt naken hud av MAGEN, og at HALVE puppen ble med. WOW, det er helt sykt. Ingen som har sett litt av en pupp før. Det blir rett og slett for dumt. Har du noe i mot det, så vær så snill å hold deg unna!!

Dere sier eg må slutte å klage, så slutt å klag på andre mennesker. Er jo ikkje rart det blir mange blogger som klager når idioter som dere MÅ ødelegge mennesker sine dager. Dette ble litt langt, men takk for meg. Nå må eg rydde litt til før eg skal på jobb - som alle andre normale mennesker. Eg er ung, men gjør akkurat de samme oppgavene som deg som er eldre enn meg ;-) Unnskyld for bilde, men nå har dere gjort meg sint, og det er en del som skal til for å gjøre det. Slutt å bland dere opp i andre sine liv. Lev deres, så klarer eg fint å leve mitt eget liv uten din "hjelp".
Jordmoren min var ubeskriveldig snill, kunne spist hun opp :-D Hun sa at eg kom til å bli en fantastisk mamma og at eg var tøff som skal gå igjennom dette aleine. Var der inne i 45 min men skulle vært der i 1 time, men eg måtte nå UL. Snakket om jobbsituasjonen min, blødningene eg har hatt, situasjonen eg er i, støtte, om graviditet, tilbud i graviditeten, og så sa hun at når eg kom hjem fra syden så kunne vi ta en time der vi kunne snakke i 1 time :-) Var så lett å snakke med henne, og det ble bare en fantastisk start på dagen min :-)

Etter eg var hos jordmor gikk reisen min til KK for å ta en ultralyd. Eg var så nervøs når eg parkerte utenfor. Var sikker på at eg hadde hatt en MA. Eg møtte legen, gjorde meg klar for innvendig ul og ca 10 sek etterpå sa han at her var det jammen meg liv :-D Babyen sparket som bare det <3 Hjerteaktiviteten var på 160, og eg fikk se profilen på lillegull. Allerede fått en søt nesetipp :-D Eg er så stolt :-D Alt ble så mye mer virkelig nå. Kan ikkje vente til å se lillegull :-D
Nå må eg bare skynte meg til jordmor. Har time 11, og må ta bussen. Hater virkelig å ta bussen. Så eg har ingen tid til å laste opp noen magebilder :-) Det får eg gjøre senere ;-) Kl halv 1 har eg time til UL på KK :-D Gleder meg kjempe mye <3 Forteller hvordan det går, og kanskje dere får se ett UL bilde av baby :-D
På lørdag reiser eg til dette stedet, og lurer på om dere har noen tips til hva eg BØR unngå, gjøre, drikke og spise. Er så redd for å gjøre noe galt (matforgiftet). Har jo vært på det stedet 9 år på rad, og har aldri vært tegn til å være dårlig :-) Kjenner menneskene der vi spiser, og vet at de er VELDIG renslig og nøye på hva de gjør.

Eg reiser til ett sted som heter Mil Palmeras. Utrolig flott sted <3 Bare elsker tanken på at eg skal reise til mitt andre hjem, møte mine venner, slappe av, sole meg, bade, og bare nyte livet. Natten før vi pleier å reise får eg en slags følelse av at det er sommerfugler i magen, kjenner eg er forelsket i stedet <3 Kunne eg bodd der, hadde eg lett flyttet :-) 2 uker i paradise, aaaah, kjenner det allerede begynner å slå inn at eg skal reise. Begynner vel snart å planlegge hva eg skal ha med meg :-P Hihi.
- Termin: 1.mars

- På vei: 10 uker
- Til termin: Hele 30 uker + 2 dager i dag
- Kjønn: Enda litt for tidlig, men har mine tanker om hva kjønnet er ;-)
- Utålmodig: Ja. Vil bli over 12 uker!! BARE 2 uker igjen :-D<3
- Aktivitet innenifra: Babyen sparker, men altfor tidlig å kjenne det enda :-)
- Bestemt navn: Jepp :-) Har de klare, men kan jo hende eg forandrer mening.
- Vektøkning: Gått ned 7 kg, opp igjen 2 kg (Se i "tabellen" nedenfor)
- Vann i kroppen: Nei 
- Utstyr: Mye klær, tepper, og småting
- Manglende utstyr: Det meste
- Strekkmerker: Har strekkmerker på HELE rumpen.
- Melk i brystene:  Hehe :-P NEI, men skulle trodd det :-P
- Om fødselen: Gleder meg veldig ! :-D
- Plager: VELDIG kvalm, oppkast, svimmel, trøtt, og slapp.
- Oppegående: Ja
- Sulten: Nei. Ingen matlyst
- Matkikk: Nope
- Kynnere: Nei :-P Men kjenner det lager seg til i magen min :-)
- Tungt: Nei.

- Høygravid: Nei

FØR SVANGERSKAPET 59 KG
Uke 5 - 2,3 kg - gått ned 6 kg = 53 kg
Uke 6 -             - gått opp 1 kg = 54 kg
Uke 7 - 2,6 kg - gått ned 1 kg = 53 kg
Uke 8-              - gått ned 1 kg = 52 kg
Uke 9-              - gått opp 2 kg = 54 kg
Uke 10 - 3 kg  - gått ned 1 kg = 53 kg = Gått ned tilsammen 6 kg
Uke 13 - 3,5 kg 
Uke 15 - 4 kg

Uke 17 - 5,6 kg
Uke 20 - 6,2 kg
Uke 23 - 7,2 kg
Uke 25 - 8,2 kg
Uke 27 - 9,3 kg
Uke 30 - 10,3 kg
Uke 33 - 11,3 kg
Uke 35 - 12,2 kg
Uke 37 - 13 kg
Uke 40 - 14 kg
Eg valgte dette bilde for at du kunne se forskjellen. I dag stod eg opp kl halv 9 pga eg måtte fryktelig på toalettet. Eg tok med meg testen og den ble jo en fin farge det :-P Problemet er at eg føler testen ikkje funket. Syntes ikkje den forandret så mye farge på 10 minutt. Den ble liksom litt mørkere oransje. Eg såg noe som hang oppå som egentlig skulle ligge i bunnen, men så lagde eg bevegelser med den og da skiftet det heeelt farge. Så vet egentlig ikkje helt hva svaret er eg. Tror jo egentlig det første. 10 min etter hadde alt "grumset" gått ned i bunnen og det ble oransje igjen. Videoen ble helt mislykket da stemmen min ikkje kom med, og vet ikkje hvilken sang eg skal ha med (ellers er den veldig kjedelig å se på). På bildet er det siste resultatet. Det var oransje før eg sirkulerte denne. Men føler den er litt oransjeaktig fordi :-P Skal ligge ut ett bilde etterpå hvordan den såg ut før og etter eg bevegde den og den ble grønn.

Så nå er det 50:50 sjanse. Eg føler på meg at eg skal ha en jente, og viss eg regner ut alderen min + den mnd eg ble gravid= oddetall = betyr jente. Det kinesiske kartet viser gutt, og det viser denne også (viss ikkje det var feil av meg å sirkulere den). Så her er resultatet eg/ vi har ventet lenge på :-) I morgen skal eg på ultralyd, og eg gleder meg noe VILT!!

SÅÅ? HVA TROR DU ER RIKTIG? DET FØRSTE RESULTATET, ELLER DET SISTE?Hei Karianne
I dag er det søndag 1. august, og du er 10 uker ut i svangerskapet. Det er 30 uker og 2 dager igjen til din termin, tirsdag 1. mars. 

OM BARNET

Embryoet er i begynnelsen av denne uken åtte uker gammelt, og ettersom alle indre og ytre strukturer nå er komplette, avsluttes embryofasen. Barnet er nå et foster! Foster betyr ?liten? eller ?avkom? og skal bare vokse og modnes frem mot fødselen.

Fingre og tær blir tydeligere, og armer og bein er omtrent riktig plassert med nesten riktige proporsjoner i forhold til kroppen. Armene er bøyd ved albuen og håndleddet er tydelig. Tommelen skiller seg fra de andre fingrene i form. Både tå- og fingernegler begynner å formes. Armene er nå så lange at de kan møtes rundt brystet. Fra nå av vil utviklingen av armer og bein skje noe tregere.

Hjernen har nå en stor høyre og venstre hjernehalvdel, og begynner så smått å få kontroll over bevegelsene. Fosteret har brystvorter og kan snart tisse ettersom nyrene begynner å produsere urin. Øyelokkene dekker nesten hele øynene og vil snart lukkes helt. Nesetippen blir også synlig denne uken. Ganen formes og overleppen er ferdig utviklet. Det første ordentlige hudlaget begynner å omsvøpe fosteret, og skjelettet omdannes gradvis fra brusk til bein. Dette skjer vanligvis først i overkroppen.
Mitt navn er Karianne, er 20 år, kjæreste og mamma til verdens mest perfekte lillegutt, Matheo. Matheo ble født en tirsdags formiddag på termin 01.03.2011 kl 11:50. Han var 3900gram, 49 cm og 37HO. Eg skriver om det som faller meg inn. - Alle fotoene i bloggen er mine, om ikke annet nevnes! NB!ALL KOPIERING OG MISBRUK AV MINE BILDER VIL BLI POLITIANMELDT!! DETTE GJELDER OGSÅ USAKELIG DRITTSLENGING OG ÆREKRENKELSE!!

Legg meg til som venn


Arkiv


· Desember 2011 · November 2011 · Juni 2011 · Mai 2011 · April 2011 · Mars 2011 · Februar 2011 · Januar 2011 · Desember 2010 · November 2010 · Oktober 2010 · September 2010 · August 2010 · Juli 2010 · Juni 2010


Kategorier


· "Kjøkkenet" · "Kontoret" · 0-6 mnd · Amming · Canon Powershot G12 · Diverse · Diverse i svangerskapet · Diverse oppussing og innkjøp · Dåp · Eksperiment kjerringråd · Fødsel og tanker rundt det · Fødselshistorien · Første del av svangerskapet · Gangen · Gave · Gravid outfit · Jordmorkontroller · Jula 2010 <3 · Kontakt · Kontroller · Leiligheten · Magebilder <3 · Maling i svangerskapet · Matheo · Mil Palmeras - Mitt andre hjem <3 · Morsrollen · Oppussing · Oppussing: Gang · Oppussing: Meg og lillegutt sitt rom · Oppussing: Stue · Redesign · Reise · Scrapbook · Soverommet · Spisestuen · Spørsmål og svar · Statusrapport · Strikke/hekle oppskrifter · Stuen · Sykehusbaggen · Sykehusopphold og barseltiden · Tilstand og sykdommer · Trening · Ultralyd <3 · Utstyr · Video


Widget

Lilypie First Birthday tickers

Design / Layout
hits