Til eg reiser til skjønne Camilla. Har aldri vært i Fredrikstad, så gleder meg veldig til å reise :-D Har hørt det er en nydelig by, og det tviler eg ikkje på. Vi skal kose oss masse masse :-D Blir sikkert litt babyshopping, god mat, tv og film titting, latter og kos :-D <3 Gleder meg til å komme meg vekk herfra litt. Pause fra alt og bare slappe av :-) <3
Ja, da har bekkenløsningen tatt knekken på meg. Ryggen er helt hoven, og bekkenet gjør helt j* vondt. Av og til klarer eg så vidt å slepe meg over gulvet. Det å stå på jobb 8 timer for dagen går ikkje lenger desverre :-( Eg kjente når eg kom hjem i kveld var eg helt gåen i ryggen og bekkenet, og har ikkje reist på meg siden eg kom hjem. Eg har så vondt, eg tørr ikkje reise på meg en gang. Det er jo ikkje tungt å bære på lillegutten min, men eg viste jo at dette kom til så skje ganske tidlig. Allerede i uke 13 begynte det smått å komme, og nå er det kommet for fullt!! Og det bare på grunn av at eg har problemer med bekkenet fra før av.

Eg har skoliose. Skoliose med en s-formet ryggrad, der den største svaien på s`en er nede i ved korsryggen. I tillegg har eg fremover vendt bekken. Dette gjør at eg har mer svai i ryggen enn mange andre. Dette gjør at eg har fått en slikkelig bekkenløsning allerede nå. Og nå vet eg at viss dette fortsetter, og det blir verre, kommer eg mest sansynlig til å bli satt i gang før eg skal få lillegutt. Dette pga eg kan få skader i bekkenet og i ryggen viss eg går for lenge med dette. Det kan ta skade senere, og det trenger eg ikkje. Hadde utrolig vondt fra før av.
1. Bestemt navn til lille prins? :D
- Nja. Det begynner å dukke opp, men veldig usikker. Føler eg har funnet ett og så føles det feilt ut. Må nok gruble mye på det :-)

2. Hvordan syns du graviditeten er sålangt? (utenom kvalmen:()
- Utenom kvalmen skal eg ikkje klage egentlig :-) Eller. Jo. Eg har ikkje hatt det så veldig kjekt, og nå har eg bekkenløsning. Har vært slapp, trøtt og svimmel ganske lenge. Har vært veldig lei meg pga barnefaren, men med god støtte fra familie og venner har eg klart å komme meg igjennom det verste. Bekkenløsningen er helt j* rett og slett. Eg har så vondt at eg klarer så vidt å gå fremover vanlig av og til. Kommer nok til å bli tøft, men eg venter verdens nydligste sønn, så eg kan egentlig ikkje klage <3 

3. Har du noe kontakt med barnefaren og skal han ha barnet noe når den tid kommer? :)
- Har svart på det før. Nei, har INGEN kontakt med barnefar, og han kommer ikkje til å delta (som eg vet nå i dag).

4. Hva slags musikk hører du på? :)
- Alt mulig egentlig :-) Har ingen spesiel sjanger eg hører på :-)

5. Noe kick på noe merkelig etter du ble gravid? :)
Nei :-) Bare mindre lyst på alt :-P Akkurat nå er det frukt, iste, og yoghurt. Har begynt å få kick på lofoten fiskesuppe med fiskeboller :-P Hehe. Likte ikkje fisk så godt før.

6. Gruer eller gleder du deg til fødselen? :)
Eg gruer  og gleder meg til fødselen. Eg gruer meg litt til smertene, og hvor lang tid det kommer til å ta, om han er stor (som resten av familien har vært) og om ting skal gå  gale. Er redd for at navlestrengen skal være for stramt, at babyen ikkje får nok surstoff under fødselen og om eg rakner mye. Men eg gleder meg kjempe masse til å skulle føde min egen sønn. Er jo en fantastisk opplevelse eg skal igjennom. Det å bære sitt eget barn og det å føde sitt eget barn, det er en helt spesiel følelse. Det er ingen større stolthelt enn å kunne ha muligheten til å gjøre det <3
Andre ultralyden (første var ikkje en slik ul der eg fikk bilde) da eg var 10+4 uker på vei. Ett 3D bilde, en i profil, og en der han vinker.


Tredje ultralyden var 24.9 da eg var 17+5 uker på vei, og eg fant ut at eg skulle få en liten tass :-D


Nærbilde. Først lagt ett brunt papir, så ett litt tynnere blått, og så 2 bånd i hvit oppå det blå :-)
Fy søren!!! EG ER SÅ LEI AV Å VÆRE KVAAAALM!! Er kvalm HVER dag, og har vært det snart i 15 UKER :-( Kl halv 7 stod eg opp for å kjøre mamma til jobb siden eg måtte ha bilen til jobb, og etter det fikk eg ikkje sove. Så utrolig kvalm :-( MEN butikken måtte åpnes uansett kvalme, så jobbe måtte eg no uansett. Kl 11 kom sjefen på jobb og eg ble litt bedre. Fikk besøk av en venninne og da forsvant det, men neida. Kl 12 begynte det igjen, og denne gangen var det å LØPE til toalettet. Eg tror eg låg der i 30 minutt. Kastet opp og kvalmen gidde seg ikkje av den grunn, kastet bare opp. Sneik meg ut av toalettet og fikk grei beskjed om å gå hjem å slappe av.

Eg har prøvd akupunktur, sånne bånd fra apoteket, gaviskon (flytende og tabletter), reisesyke tabletter, og ingefær (te, vann, og tabletter). Noen tips til andre ting eg kan prøve? Er jo selvfølgelig verdt å være kvalm når eg ser på bilder av lille prinsen min. Håper den virkelig gir seg snart, fordi eg klarer ikkje mer kvalme, og den ser ikkje ut til å forsvinne med det første heller :-(
På fredag klippet en god venninne av meg: Silje :-) PANNELUGG. Eg hadde lyst å prøve noe nytt rett og slett. Håret mitt var tynt å pistrete forran i luggen, eller kan eg kalle det lugg. Den var jo så tynn. Så eg valgte å prøve meg med pannelugg, og eg stortrivs med det :-) Syns det er kjempefint <3 Er veldig uvant, men uansett så syns eg at det var mye bedre enn før. I tillegg prøver eg å spare til langt hår, og da blir det jo ingen frisyre, så da tenkte eg at pannelugg skulle gjøre susen med å få liv på håret, og det gjorde det virkelig. Tusen takk SILJE :-D <3 Du er knall flink!!

På lørdagen møtte eg en venninne av meg Kristine, venninnen hennes Tina, og kjæresten til Tina. Vi gikk rundt i Nygårdsparken i Bergen, og kan si det ble MANGE fine bilder på en høst dag som det var. Her er ett av bildene min kjære Kristine tok. Hun er bare så flink <3 Gleder meg til å dele de andre med dere :-)

På bildet er er eg 17uker og 6 dager på vei med lillegutten :-D <3

Hva syns dere? Passet eg med pannelugg? Var det ett fint bilde? Ser dere magen?
De eg har uthevet er navn eg liker VELDIG GODT, og de eg har understrekt i tillegg er mer likt :-P Andre forslag? Litt latinske og litt mer sjelden :-)

Andreas, Andrè, Alexander, Adrian,
Bård, Brage, Benjamin, Bendik, 
Christopher/Christoffer, Conrad,
Daniel,  Dennis, Damien, Darren, Didrik, David
Emilian, Eric, Even, Emil, Elias, Emrik, Erlend, Eivind, Emilio
Fredrik, Fabian, Felix,
Gabriel
Henrik
Isak, Ivar, Ian,
Jamie, Jonathan, Jonas, Jacob/Jakob, Julian, Jaden, Janikk,
Kristoffer,  Kim, Kristian, Kevin, Kellan,
Leon, Leo, Liam, Lucas/Lukas, Leander, Lasse, Levi, Linus, Lionel
Marko, Martin, Mathias, Marcus, Mikael/Mikal, Max, Martinius
Nathaniel, Niklas, Neo, Nicolay/Nikolai, Noah
Olliver, Oliver, Odin, Oleander,
Patrick, Phillip,
Sebastian, Sander, Sondre,
Tristan, Theo, Trym, Theodor, Tobias
Viljar, Vetle
William, Willhelm
Eg trenger seriøst hjelp til å finne ett guttenavn :-P Er så sinsykt vanskelig å finne guttenavn. Syns nesten INGEN er fine :-P HJELP!!
Lille gullgutten min vokser som bare det <3 Du er så god <3 Elsker deg lillevenn <3


Hei igjen Karianne.
I dag er det søndag 26. september, og du er 18 uker ut i svangerskapet. Det er 22 uker og 2 dager igjen til din termin, tirsdag 1. mars. Vekt: 220 g, CRL: 13,5 cm, Full lengde: 18 cm (Lillegutt var 13,6cm CRL 17+5).

OM BARNET
Fosteret er i begynnelsen av denne uken 16 uker gammelt. Ørene stikker litt ut fra hodet og øynene når sin endelige plassering i ansiktet. Selv om øyelokkene forblir lukket en stund til, kan fosteret allerede blunke.

I tarmen samles avfallsstoffer, døde celler og fordøyelsesvæsker. Dette kalles mekonium og vil bli barnets første avføring. Fingertupper og tær utvikler sine særegne avtrykk! Nervene begynner å dekkes av et fettlag kalt myelin. Det gjør nervecelletransporten enklere og beskytter mot ubrutte impulser. Blodsirkulasjonen er i full gang. Navlestrengen vokser og blir tykkere når blod transporteres med betydelig kraft gjennom den for å gi næring til fosteret. Immunsystemet begynner å virke denne uken og lager antistoffer.

Nå begynner fosteret å bli stort og sterkt nok til å sparke så hardt at du kan kjenne det. Noen kjenner spark allerede, andre må belage seg på å vente en liten stund. Som regel kjenner flergangsgravide spark tidligere, fordi de vet hva de skal kjenne etter.

TIL MOR
Tar du vare på deg selv følelsesmessig, tar du automatisk vare på ditt ufødte barn.Vi vet at kropp og sinn henger sammen. Hva du trenger for å trives, er det bare du som vet. Det kan derfor være lurt å fortelle det til partneren din. Kan TID være et nøkkelord?

Massasje er deilig ? og inneholder så mye. I vår kultur har vi dessverre ingen tradisjon på å gi gravide kvinner denne form for oppmerksomhet og omsorg. Massasje kan gi partneren din en god mulighet til å være nær dere begge.

Ettersom livmoren vokser strekkes huden over magen. Noen opplever å få strekkmerker. De kan også komme andre steder der huden strekker seg, for eksempel på baken og på brystene. Etter fødselen blekner de og kan bli mer sølvgrå. Olje og krem holder huden myk.

Enkelte tror at følelser og tanker kan overføres til det ufødte barnet, akkurat som lyder kan nå inn til livmoren. Det fortelles om kulturer der mødre forventer, og nærmest presser, familiens medlemmer til å oppføre seg på en slik måte at det ufødte barnet bare skal få lære seg vennlighet og god moral som det kan ta med seg inn i livet. Hvordan er det rundt deg?

Hva er din måte å beskytte dere på? Partneren din bør være en god beskytter for dere begge. Vet han at hans omsorg og kjærlighet gir dere begge gode vekstbetingelser?

- Termin: 01.03.2011 :-)
- På vei: 18 uker ♥
- Igjen til termin: 22 uker + 2 dager
- Kjønn: En liten prins <3
- Utålmodig: Til å kjenne sterkere spark, og at magen skal vokse mer <3
- Hodet ned: Han låg godt ned i bekkenet på ultralyden
- Hodet festet: Nei, er en stund til.
- Aktivitet innenifra: Kjenner litt småspark <3
- Bestemt navn: Nja. Litt usikker. Guttenavn er så vanskelig
- Vektøkning ♥ Gått ned 8 kg og endelig lagt på meg 4 igjen :-)
- Vann i kroppen: Nei
- Barnerom ♥ Skal sove inne hos meg ♥
- Utstyr: Vogn, bilsete, stellebord + litt til :-)
- Mangler av utstyr: Mye!!
- Strekkmerker: Ja, på rumpen.
- Melk i brystene: Nei
- Om fødselen: Er jo selvfølgelig redd tilfelle det skulle være noe gale. Navlestrengen for stram rundt halsen, at babyen skal få for lite surstoff under fødselen, at babyen er gigantisk som eg var, at eg rakner ++, men ellers så gleder eg meg veldig til å oppleve det å føde mitt eget barn. Blir helt fantastisk, men grusomt vondt :-)
- Plager: Kvalm av og til, trøtt, slapp, blir fort svimmel og sliten.
- Oppegående: Ja :-)
- Sulten: Ikke mer enn vanlig
- Matkikk: Iskaldt vann, duo yoghurt, og frukt
- Kynnere: Nei
- Tungt: Nei :-P
- Høygravid: Lenge til enda

FØR SVANGERSKAPET 59 KG
Uke 5 - 2,3 kg
   - gått ned 6 kg = 53 kg
Uke 6 -               - gått opp 1 kg = 54 kg
Uke 7 - 2,6 kg   - gått ned 1 kg = 53 kg
Uke 8-                - gått ned 1 kg = 52 kg
Uke 9-                - gått opp 2 kg = 54 kg
Uke 10 - 3 kg    - gått ned 1 kg = 53 kg = Gått ned tilsammen 6 kg
Uke 11 -             - gått ned 2 kg = 51 kg = Gått ned tilsammen 8 kg
Uke 12-              - gått opp 2 kg = 53 kg = Gått ned tilsammen 6 kg
Uke 13 - 3,5 kg - gått opp 2 kg = 55 kg = Gått ned tilsammen 4 kg
Uke 14 -             -  gått ned 2 kg = 54 kg = Gått ned tilsammen 5 kg (Pga omgangssyke)
Uke 15 - 4 kg     - gått opp 1 kg = 55 kg = Gått ned tilsammen 4 kg
Uke 16 -             - er det samme som forje uke. 55 kg :-)
Uke 17 - 5,6 kg - er det samme som forje uke. 55 kg :-) 4 kg igjen til hva eg var før
Uke 18 -             - 55 :-) 4 kg igjen til å nå vekten før eg ble gravid
Uke 19
Uke 20 - 6,2 kg
Uke 21
Uke 22
Uke 23 - 7,2 kg
Uke 25 - 8,2 kg
Uke 27 - 9,3 kg
Uke 30 - 10,3 kg
Uke 33 - 11,3 kg
Uke 35 - 12,2 kg
Uke 37 - 13 kg
Uke 40 - 14 kg
I morgen skal eg til byen for å være med min gode venninne Kristine <3 Hun skal ta bilder av ett par (venner av hun), og litt meg :-) Ikkje minst kunne være i Bergen by, midt på høsten, og det er opplett (får eg no inderlig håpe). Gleder meg kjempe masse :-D
Eg slettet over halve "venne" flokken på facebook den dagen eg fikk vite at eg ble gravid, og eg slettet all informasjon som hadde vært de siste 3 årene. I dag la eg inn prinsen min som profilbilde, og skrev på status at eg ventet en liten gutt i måned skiftet februar/mars <3 Etter det fikk eg 10 forespørsler om å være venn med. Folk eg har gått på skole med, men ALDRI snakket med, folk som eg har slettet fordi eg har en grunn, og mennesker som eg aldri snakker med lenger. Vet jo at det bare er å slette de, men de ligger meg jo til igjen fortere enn eg har fått avvist. Nesten som om de er desperate på å vite all informasjon om hvordan ting står til +++. Bare sånn plutselig. Selvfølgelig, kjenner eg menneskene og de ikkje har gjort meg noe, OK.  Nei. Syns det blir for dumt. Skjønner ikkje at de gidder en gang.
Akkurat tatt ut tommelen, så fikk en liten trut munn :-D Stoltheten til mamma <3
Ultralyden gikk strålende!! Babyen var helt utrolig fin <3 Undersøkelsen brukte hun 45 min på fordi babyen ville absolutt ikkje vise seg :-P Låg med ansiktet ned. Sprellet og var bare så utrolig herlig. Eg elsker babyen min over alt på jord, og det ble en liten GUTT :-D Eg er så overrasket!! Eg trodde virkelig det var en jente, men eg sa til Camilla hinn dagen at eg hadde en liten følelse på gutt, og den stemte jo helt :-P Er så stolt over lillegulle mitt. Gråt og gråt når eg fant ut at det ble en liten prins <3 En utrolig opplevelse og en utrolig stor overraskelse at det faktisk låg en gutt der, og ikkje en liten prinsesse <3 Fikk ny termin også. Ble bare satt tilbake 1 dag. Altså 2.mars i stedenfor 1.mars. Men 1 eller 2. Det er jo bare en dag. Så eg teller fortsatt med terminen 1.mars ;-)
I morgen kl 11:00 skal eg på ordinær ultralyd :-D HIHI. Gleder meg sånn. Endelig skal eg få se lillegull igjen <3 Lurer på hvor stor du er, og ikkje minst om du er en liten prinsesse eller prins :-D <3

 Det eneste er at eg får lønning i morgen :-P Ikkje så lurt. Kommer sikker til å brenne vekk noen par lapper :-P
Var innpå KID sine sider i ste, og der fant eg en link eg kunne klikke på (helt nede til venstre). Viss du kopierer ut denne/disse lappene får du 20% på det du kjøper viss du kjøper for 600 kr og mer :-) Anbefales!!

http://kid.no/produkter/barn
Såg på tv2 hjelper deg i ste, og fant denne linken om be safe - graviditets belte. Det er ikkje dokumentert at den gir mindre risiko i en bilulykke, og at vanlig bilbelte er like trygt.
http://www.tv2underholdning.no/hjelperdeg/gir-denne-barnet-ditt-falsk-trygghet-3295985.html
Det er 3 dager igjen til eg skal på ultralyd. Tiden går så fort. Syns ikkje det er så lenge siden eg sa det var BARE 4 uker igjen. Er skikkelig nervøs om det skulle være noe gale, men gleder meg kjempe masse til å se lillegull igjen <3 Herregud, det er bare 3 dager igjen til eg skal se lillegull :-D Wee!!!!!!!!!!!!
Eg og min mor ryddet i kjelleren i ste, fordi vi skal få alt rotet fra der eg skal ha soverrom til en bod. I den boden fant vi en GAMMEL skjenk/avlastningsbord (vet ikkje helt hva eg skal kalle det, men den var utrolig fin!) Er sånne barokk aktige bein på den. Skal lett pusse denne opp <3 Eg er i HIMMELEN :-D Det er vist ett arbeidsbord  fra en mann som bodde i det huset vi rev ned før mamma og pappa bygde huset vårt.

Hva syns dere :-D?
Ikkje bare på bloggen, men folk eg møter på senteret eller butikken spørr jo selvfølgelig om det går bra og alt det vanlige, men så kommer det alltid ett spm som skal såre. Er jo egentlig ett spm nesten alle spørr alle om, men det er uansett sårende. Var det planlagt eller ikkje? Det er egentlig noe folk IKKJE har noe som helst med å gjøre, så hvorfor spørre? Det er så utrolig frekt å spørre om det. Uansett om det ikkje var planlagt eller om det hadde vært planlagt så er babyen min så hjertelig velkommen som det skulle vært !! Og hvertfall viss folk har bestemt seg med tanken at DU HAR planlagt!! Nesten som om de beskylder deg for noe. Folk har ingenting med hva som har skjedd. De må bare passe på sitt eget liv, slutte å stille sårende spm og være voksen nok til å snurpe igjen kjæften sin i blant !! Er ikkje alt du skal spørre om. Eg snakker ikkje om en person eller to personer, men ALLE som stiller meg det spørsmålet. Nå skal eg på jobb, så dere får ha en fin ettermiddag/kveld videre.
Baby, fetus at 17 weeks - BabyCenterHei igjen Karianne L.V
I dag er det søndag 19. september, og du er 17 uker ut i svangerskapet. Det er 23 uker og 2 dager igjen til din termin, tirsdag 1. mars. Vekt: 180 g, CRL: 12 cm, Full lengde: 17 cm.

OM BARNET

Fosteret er i begynnelsen av denne uken 15 uker gammelt. Den utrolige veksten fortsetter samtidig som stadig mer av brusken i skjelettet omdannes til bein. Nyfødte har 300 bein, men noen av dem smelter sammen, slik at vi som voksne har 206.

Ørene er på riktig plass og vil snart stå ut fra hodet. Om ikke lenge vil det også kunne høre, så prat og syng gjerne for fosteret!

Lanugohårene begynner å dekke noe av huden. Disse hårene har ikke pigmenter og er derfor helt lyse. Noen barn har fremdeles rester av disse hårene etter fødselen, særlig i hudfolder. Man er ikke helt sikre på funksjonen til disse hårene, men vi antar at de hjelper å holde på plass det kremaktige vokslaget, vernix, som etter hvert vil dannes på huden til barnet.

Nå er det snart tid for ultralyd om du velger å benytte deg av tilbudet. Kanskje får du se barnet ditt bevege seg, og kanskje ser du også ryggraden ? den ser ut som perlebånd! Dere har gjerne bestemt dere for å få vite barnets kjønn, men det er ikke alltid man kan se det like tydelig, noen fostre er mer sjenerte enn andre.

TIL MOR

"Jeg tror det ikke før jeg får se det"

Snart tid for ultralyd (for de som velger det). Mange kvinner forteller at de både gleder og gruer seg til ultralydundersøkelsen. Har du/dere tenkt over hva dere ønsker? Takker dere ja eller nei til tilbudet?

Ikke glem at kvinner i tusenvis av år har levd uten ultralyd. Her har kroppen brukt uke etter uke på å fortelle kvinner og deres partner om livets store hemmelighet, og så er det først etter ultralydundersøkelsen at mange forteller: "Først nå ble det virkelig for meg". Eller: "Jeg måtte faktisk se det for å tro det". Har vi ikke tid - eller prioriterer vi ikke å gi rom for undring og fantasi? Eller handler det kanskje ikke om tid i det hele tatt?

For menn er dette kanskje det første møte med barnet ? hans barn. Han har jo ikke følt alle disse fysiske forandringene. Eller er det nettopp det han har? Har du spurt ham? Kanskje kan dette "ultralyd-møtet" føre dere nærmere hverandre og nærmere barnet? La det stimulere dere til å synge litt, noen vuggesanger for eksempel. Det kan komme til god nytte senere.

- Termin: 01.03.2011 :-)
- På vei: 17 uker ♥
- Igjen til termin: 23 uker + 2 dager
- Kjønn: Får vite det på fredag 24.09.2010 ♥
- Utålmodig: Bare til å få vite hva kjønnet er :-) 
- Hodet ned: Hvem vet :-P For tidlig til å vite det enda :-)
- Hodet festet: Nei, er en stund til.
- Aktivitet innenifra: Kjenner litt småspark om kvelden ♥
- Bestemt navn: Står i mellom 3 fine jentenavn, og 3 fine guttenavn.
- Vektøkning ♥ Gått ned 8 kg og endelig lagt på meg 4 igjen :-) Enda litt igjen å gå på.
- Vann i kroppen: Nei
- Barnerom ♥ Skal sove inne hos meg ♥
- Utstyr: Vogn, bilsete, stellebord + litt til :-)
- Mangler av utstyr: Mye!!
- Strekkmerker: Ja, litt
- Melk i brystene: Nei
- Om fødselen: Er jo selvfølgelig redd tilfelle det skulle være noe gale. Navlestrengen for stram rundt halsen, at babyen skal få for lite surstoff under fødselen, at babyen er gigantisk som eg var, at eg rakner ++, men ellers så gleder eg meg veldig til å oppleve det å føde mitt eget barn. Blir helt fantastisk, men grusomt vondt :-)
- Plager: Kvalm av og til, trøtt, slapp, blir fort svimmel og sliten.
- Oppegående: Ja :-)
- Sulten: Ikke mer enn vanlig
- Matkikk: Iskaldt vann, duo yoghurt, og frukt
- Kynnere: Nei
- Tungt: Nei :-P
- Høygravid: Lenge til enda

FØR SVANGERSKAPET 59 KG
Uke 5 - 2,3 kg
   - gått ned 6 kg = 53 kg
Uke 6 -               - gått opp 1 kg = 54 kg
Uke 7 - 2,6 kg   - gått ned 1 kg = 53 kg
Uke 8-                - gått ned 1 kg = 52 kg
Uke 9-                - gått opp 2 kg = 54 kg
Uke 10 - 3 kg    - gått ned 1 kg = 53 kg = Gått ned tilsammen 6 kg
Uke 11 -             - gått ned 2 kg = 51 kg = Gått ned tilsammen 8 kg
Uke 12-              - gått opp 2 kg = 53 kg = Gått ned tilsammen 6 kg
Uke 13 - 3,5 kg - gått opp 2 kg = 55 kg = Gått ned tilsammen 4 kg
Uke 14 -             -  gått ned 2 kg = 54 kg = Gått ned tilsammen 5 kg (Pga omgangssyke)
Uke 15 - 4 kg     - gått opp 1 kg = 55 kg = Gått ned tilsammen 4 kg
Uke 16 -             - er det samme som forje uke. 55 kg :-)
Uke 17 - 5,6 kg - er det samme som forje uke. 55 kg :-) 4 kg igjen til hva eg var før
Uke 20 - 6,2 kg
Uke 23 - 7,2 kg
Uke 25 - 8,2 kg
Uke 27 - 9,3 kg
Uke 30 - 10,3 kg
Uke 33 - 11,3 kg
Uke 35 - 12,2 kg
Uke 37 - 13 kg
Uke 40 - 14 kg
I dag er eg 16+6 uker på vei, og så var vi i 90 års dag til min oldemor. Var utrolig kjekt å se alle sammen igjen <3 Var rundt 80 personer (skulle vært 90), og det er bare familie og ingen venner. Har en kjempe stor familie på mormor sin side. Oldemor har snart 10 tippoldebarn og har 40 oldebarn, 20 barnebarn, og 6 barn :-) I går var det nattåpent på Sartor senter og eg kjøpte med denne grønne cardiganen til halv pris :-) Var 50% på risøe fra 10-13 :-) For noen dager siden klippet min kjære Silje meg, og i går farget eg håret. Føler meg helt ny :-) Ha en nydelig kveld alle sammen :-)
Ligger her i sofaen å ser på film, koser meg med vann, litt chips og små spark fra lillegull :-) Utrolig deilig å endelig være ferdig med stuen, og være ALEINE litt. Ikkje minst nyter eg synet i andre enden av stuen. Der står vognen og bilsetet <3 Gleder meg til å tilbringe mange kvelder i denne stuen fremover med stearinlys og filmkos <3 Måtte bare slenge ett bilde av kosekroken. Elsker å ligge på mange myke puter  :-) Ha en nydelig kveld videre, eg skal i alle fall storkose meg videre <3

Skal kjøpe dette hos min svigerinne og bror. Har fått det opp her nå, og er kjempefin :-) Er en knagg på høyre side som enn kan henge håndklær, og på venstre siden er det en hylle som enn kan ha shampoo og slikt på :-) Skal stå oppe på badet hos mamma og pappa siden det er der babyen kommer til å bli badet :-) Eneste igjen er en stellematte som skal være oppå :-) De største og dyreste tingene er unnagjort. Deiligt!


KJELLERSTUEN FØR OPPUSSING :-) Masse rot :-P

 
Kjellarstuen etter :-) Er noen møbler som skal ut. Den mørke veggen på bilde 1 er panellakk i mørk eik. På bilde 2 ser du to forskjellige farger, true clay på den rett frem og til høyre, og en lys beige (nesten hvit) på resten. Taket er helt hvit i 70 glans :-) Ser fargeforskjell på bilde 4. Bilde 5 og 6 er av kosekroken, og har kjøpt inn 2 nye lilla puter på KID. Var 2 for 1 :-) Eneste som er igjen er nytt gulv og litt mer på veggene :-) Ser så kjedelig ut. Hva synes du :-)?
Den ordinære ultralyden ble flyttet fra onsdag 29.september til fredag 24.september :-D Bare 11 dager igjen :-D Herregud eg gleder meg nå <3 Da er eg 17 + 5 og det skulle vist gå fint sa hun :-)


 Hei igjen Karianne. I dag er det søndag 12. september, og du er 16 uker ut i svangerskapet. Det er 24 uker og 2 dager igjen til din termin, tirsdag 1. mars .Fra 16 uker og 0 dager til 16 uker og 6 dager av svangerskapet.
Vekt: 135, CRL: 11,5 cm, Full lengde: 16 cm


OM BARNET
Fosteret er i begynnelsen av denne uken 14 uker gammelt. Den loddrette furen over overleppen kommer på plass denne uken. Beina tar igjen armene i utvikling, og vil fra nå av være lengre. De livlige bevegelsene blir stadig bedre koordinert.

Fosteret svelger fostervann og tisser et ut igjen i fostervannet. Noen av avfallsstoffene begynner å samles i tarmen.

Er det ikke utrolig at fosteret allerede kan suge, svelge, tisse, gjøre pusteøvelser og bevege seg bevisst?


TIL MOR

Gi meg et tegn, lille venn!

Er du heldig er det mulighet for at din lille sommerfugl vil slå litt med vingene og fortelle deg hvor den er. Er dette ditt første barn kan det være for tidlig. Kanskje må du vente helt til uke 20 før du kjenner noe. Første gangen du merker noe, kan det være at det er så vagt at du ikke riktig fatter det. Noen forteller om en fornemmelse av en liten fiskehale som slår, mens andre sammenligner det med en luftboble som sprekker. Det er så spennende!

Sett av litt tid når du har lagt deg om kveldene, og ligg musestille. Du må konsentrere deg for å kjenne noe. Og kanskje kjenner du det ikke likevel. Mens du ligger der og kjenner etter, kan du more deg over tanken på at din lille passasjer ligger og klapper i hendene!

Rundt denne tiden opplever noen kvinner at de får ordentlig vondt i lysken. Det kan skremme mange. Noen tror det er noe galt siden smerten kan være så intens, nesten krampelignende den lille stunden den varer, men det er en forklaring på det meste som skjer. Til og med på dette. Årsaken er at båndene (ligamentene) som holder livmoren på plass nå strekkes fordi livmoren vokser. Smertene kan komme hvis du reiser deg brått opp, hvis du snur deg raskt rundt i sengen, eller når du er ute og går. Heldigvis går smertene fort over. Det kan hjelpe å bøye kroppen litt fremover når du kjenner smertene. Dette følger deg ikke gjennom hele svangerskapet.

Er du blant de som plages med hard mage (også hormonbetinget) er det viktig med fiberrik kost, rikelig med drikke og mosjon. Drikker du vann slipper du unødige kalorier. Vann renser dessuten kroppen din for avfallsstoffer. Et godt råd kan være: "Gå ikke forbi en kran uten at du stopper for å drikke." Visste du forresten at kroppen din nå bruker lengre tid på å fordøye maten du spiser. Magesekken tømmes i løpet av 130 minutter mot tidligere ca. 50 minutter.


- Termin:  1.mars
- På vei: 16 uker

- Til termin: 24 uker + 2 dager i dag. Begynner å minke sakte men sikkert :-D
- Kjønn: Tror det er ei lita jente, får vite det 29.september (2uker og 3 dager<3)
- Utålmodig: Ja, vil eg bare vite hvilket kjønn babyen er, og kjenne mere spark. Ikkje minst at magen skal bli større
- Aktivitet innenifra: Ja :-)
- Bestemt navn: Ja :-)
- Vektøkning: Gått ned 4 kg tilsammen (Se i "tabellen" nedenfor)
- Vann i kroppen: Nei 
- Utstyr: Vogn, bilstol, litt klær, ++
- Manglende utstyr: Endel
- Strekkmerker: JA
- Melk i brystene:  Nei
- Om fødselen: Er jo selvfølgelig redd tilfelle det skulle være noe gale. Navlestrengen for stram rundt halsen, at babyen skal få for lite surstoff under fødselen, at babyen er gigantisk som eg var, at eg rakner ++, men ellers så gleder eg meg veldig til å oppleve det å føde mitt eget barn. Blir helt fantastisk, men grusomt vondt :-)
- Plager: Kvalm og trøtt. Av og til svimmel og sliten
- Oppegående: Ja
- Sulten: Ikkje noe spesielt. Helt vanlig
- Matkikk: Ikkje noe spesielt :-)
- Kynnere: Nei :-)
- Tungt: Nei. eller bare på jobben

- Høygravid: Nei

FØR SVANGERSKAPET 59 KG
Uke 5 - 2,3 kg
   - gått ned 6 kg = 53 kg
Uke 6 -               - gått opp 1 kg = 54 kg
Uke 7 - 2,6 kg   - gått ned 1 kg = 53 kg
Uke 8-                - gått ned 1 kg = 52 kg
Uke 9-                - gått opp 2 kg = 54 kg
Uke 10 - 3 kg    - gått ned 1 kg = 53 kg = Gått ned tilsammen 6 kg
Uke 11 -             - gått ned 2 kg = 51 kg = Gått ned tilsammen 8 kg
Uke 12-              - gått opp 2 kg = 53 kg = Gått ned tilsammen 6 kg
Uke 13 - 3,5 kg - gått opp 2 kg = 55 kg = Gått ned tilsammen 4 kg
Uke 14 -             -  gått ned 2 kg = 54 kg = Gått ned tilsammen 5 kg (Pga omgangssyke)
Uke 15 - 4 kg     - gått opp 1 kg = 55 kg = Gått ned tilsammen 4 kg
Uke 16 -             - er det samme som forje uke. 55 kg :-)
Uke 17 - 5,6 kg
Uke 20 - 6,2 kg
Uke 23 - 7,2 kg
Uke 25 - 8,2 kg
Uke 27 - 9,3 kg
Uke 30 - 10,3 kg
Uke 33 - 11,3 kg
Uke 35 - 12,2 kg
Uke 37 - 13 kg
Uke 40 - 14 kg


Unnfangelsen finner sted omkring:
6. juni 2010
Hjertet begynner å slå:
1. juli 2010
Embryoet beveger seg:
25. juli 2010
Embryoperioden er slutt, du bærer på et foster:
1. august 2010
Alle indre organer er ferdig formet:
1. august 2010
Risikoen for spontanabort avtar:
15. august 2010
Kvalmen avtar for de fleste:
22. august 2010
Kjønnet begynner å bli tydelig (ikke på ultralyd):
29. august 2010
Fosteret svelger og tisser:
12. september 2010
Tid for ultralyd:
19. september 2010
Du kan kjenne fosterets bevegelser:
26. september 2010
Fosteret begynner å få et søvnmønster:
10. oktober 2010
Fosteret begynner å høre:
31. oktober 2010
Ni av ti barn overlever om de blir født nå:
28. november 2010
Mange fostre legger seg med hodet ned:
2. januar 2011
Svangerskapspermisjonen begynner:
8. februar 2011
Antatt termindato:
1. mars 2011...eg holder på å male ferdig i kjelleren, har jobbet ganske mye + vært med venner :-) Kan ikkje få tid til alt, og til alle dere negative mennesker, skjønner ikkje at dere gidder ;-)  VOKS OPP OG GÅ UT AV SIDEN! Eg gidder faktisk ikkje bry meg om hva dere har å si. Har ip adressen til alle, så kan finne ut hvem du er uansett om du er anonym eller ukjent! Lev ditt liv, så klarer eg å leve mitt uten deres negativitet ;-) Og til alle dere andre, ha en god helg videre, eg skal i allefall storkose meg med mine tantebarn og male litt mer ;-)
Det gikk bedre enn forventet :-) De sa jo at eg har 4 kg å ta igjen. Hun syns og at det var lite at eg bare har logge på meg 4 kg siden sist gang, MEN siden eg hadde vært så dårlig syns hun eg hadde vært flink :-) Hun hørte på hjertelyden som var fin (162 slag i minuttet), og eg var litt over den symfysemål greien, men innenfor normalen :-) Utrolig deilig. Neste time er 11.oktober :-D
kl 14 har eg time, og gg både gruer og gleder meg :-/ Eg gruer meg egentlig mest pga eg ikkje har lagt på mye på meg og fikk beskjed sist gang at viss eg ikkje hadde lagt på meg måtte eg bli innlagt på sykehus for å få næring :-/ Ellers gleder eg meg til å høre hva hun har å si, hvor fort hjertet slår, og hvor stor magen på det arket. Håper på at alt er fint. *krysserfingrerogtær*
Mitt navn er Karianne, er 20 år, kjæreste og mamma til verdens mest perfekte lillegutt, Matheo. Matheo ble født en tirsdags formiddag på termin 01.03.2011 kl 11:50. Han var 3900gram, 49 cm og 37HO. Eg skriver om det som faller meg inn. - Alle fotoene i bloggen er mine, om ikke annet nevnes! NB!ALL KOPIERING OG MISBRUK AV MINE BILDER VIL BLI POLITIANMELDT!! DETTE GJELDER OGSÅ USAKELIG DRITTSLENGING OG ÆREKRENKELSE!!

Legg meg til som venn


Arkiv


· November 2011 · Juni 2011 · Mai 2011 · April 2011 · Mars 2011 · Februar 2011 · Januar 2011 · Desember 2010 · November 2010 · Oktober 2010 · September 2010 · August 2010 · Juli 2010 · Juni 2010


Kategorier


· "Kjøkkenet" · "Kontoret" · 0-6 mnd · Amming · Canon Powershot G12 · Diverse · Diverse i svangerskapet · Diverse oppussing og innkjøp · Dåp · Eksperiment kjerringråd · Fødsel og tanker rundt det · Fødselshistorien · Første del av svangerskapet · Gangen · Gave · Gravid outfit · Jordmorkontroller · Jula 2010 <3 · Kontakt · Kontroller · Leiligheten · Magebilder <3 · Maling i svangerskapet · Matheo · Mil Palmeras - Mitt andre hjem <3 · Morsrollen · Oppussing · Oppussing: Gang · Oppussing: Meg og lillegutt sitt rom · Oppussing: Stue · Redesign · Reise · Scrapbook · Soverommet · Spisestuen · Spørsmål og svar · Statusrapport · Strikke/hekle oppskrifter · Stuen · Sykehusbaggen · Sykehusopphold og barseltiden · Tilstand og sykdommer · Trening · Ultralyd <3 · Utstyr · Video


Widget

Lilypie First Birthday tickers

Design / Layout
hits