Liggende magebilde uke 27+3 <3 Begynner å bli store gutten nå <3 Ligger å sparker mamma`n sin i ribbeina :-P
Bloggen var i beige, svart og hvite toner :-) Nå har eg fått inn rød skrift, en grå bakgrunn, god jul skrift og dalende. Dalende snø har eg hatt noen dager nå, men nå ble det julete her på bloggen også <3 Hihi. Da har vi trådd inn i den siste mnd, desember :-D Dagene fyker. Føler det ikkje er så lenge siden eg telte ned dager til eg hadde 100 dager igjen, og nå er det 88 dager igjen til termin. Desember måned pleier å gå rimelig kjapt da det er familie i fokus, julegave handel, forberedelser til den store dagen; julaften, jobbing, ++ Eg har enda ikkje funnet en kjole eg kan gå med på julaften. Er 30+5 på julaften. Så har enda 3 (?) uker på meg igjen til å finne en kjole :-) Helst rød da <3

Hva syns du om de nye fargene? Er det litt mere julestemning her nå? :-) Noen tips til hvor eg kan finne kjole?

Dette er julesangen eg liker aller best om julen <3 Matheo blir rolig når eg hører på den sangen, og er sangen for julen som ringes inn :-) Håper desember blir en fin måned.
Oi, hvor skal eg begynne. Har egentlig hatt mange høydepunkter det siste året føler eg, og litt negativitet, og nedturer, men de nedturene har vært veldig store. DESVERRE!! Kan ikkje akkurat nevne alt da. Men er jo selvfølgelig alt det styret som har vært, og mye annet, men eg orker ikkje nevne alt. Må kunne ha noe privat også :-)

1.Høydepunkt: Ble sammen med en nydelig og fantastisk gutt i begynnelsen av februar som eg forgudet!! Hadde det helt fantastisk rett og slett. Aldri følt noe slikt for en gutt før. Behandlet meg som en prinsesse, sa fine ting til meg, og var utrolig god mot meg.

2. Nedtur: Eg krasjet på motorveien når eg var på vei for å hente han eg var sammen med (barnefaren) på byn. Landet på taket, og har ANGST for snø og is i veien! Ser eg snø i veien begynner eg nesten å grine.

3. Nedtur: Angst for å kjøre på glatten

4: Nedtur: Uken etter (1.mars, som er termindatoen min) eg krasjet ble det desverre slutt mellom meg og barnefaren fordi det gikk veldig fort frem, og ble fort seriøst mellom oss.

5: HØYDEPUNKT: Eg var endelig russ :-D Har aldri hatt det så gøyt i mitt liv!! Er en opplevelse for livet, og hadde lett vært russ igjen, men nå venter en verdens nydligste prins, så en gang russ var nok for min del :-)

6: Høydepunkt: 1.mai, rebusløpet, kongeparken, 16 mai

7: Høydepunkt: Eg møtte min eks igjen

8: Nedtur (var egentlig det den dagen): Fant ut at eg var gravid, og eg gikk på p-ring.

9: Nedtur: MANGE NEGATIVE MENNESKER RUNDT MEG. Noe eg ikkje trengte når det eneste eg trengte/trenger støtte.

10: Høydepunkt: For å være gravid, og det å se prinsen min på 3D i uke 10

11: Høydepunkt: Reise til syden, komme over 12 uker og ikkje begynne på skolen igjen!!

12: Høydepunkt: Ultralyden da eg fikk vite at eg fikk en liten prins <3

13: Høydepunkt: Reiste til Fredrikstad for å være med en god venninne, Camilla Kvarsvik <3 Og den helgen var eg halvveis på vei med prinsen min.
Begynner ikkje på jobb før kl 16, men hente min mor på jobben og så kjøre bort på senteret for å spise litt mat før eg begynner :-) Håper dagen går fort :-) Er utrolig kaldt å stå der inne når dørene går opp og igjen heeele tiden og så er det 8- grader ute. Brr.

Ha en nydelig dag alle sammen
Eg vet ikkje om eg skal avbestille/utsette 3D timen i morgen eller ikkje. Om eg tar timen kan det hende at eg ikkje når den, og det ville vært utrolig kjedelig å måtte betale for noe eg ikkje har fått noe igjen for. Vet jo aldri hvor fort enn kommer til på det andre stedet før 3D timen. Kjempe vanskelig. Har jo gledet meg til dette lenge <3 Se lille prinsen min igjen <3 Hvem han ligner på, hvor tung, hvor lang, ++ Er spennende. Når eg tenker det på den måten vet eg ikkje om eg klarer å vente, og vil bare ta timen og heller ta minuttene som det kommer.

Hva ville du gjort?

Akkurat nå har min kjære venninne
Camilla Andreassen en konkurranse
for og med pledd.net der enn kan vinne
ett gavekort på 400,- Det eneste enn må
gjøre er 2 ting: 1- Å skrive en kommentar i
innlegget der det står hvilket produkt enn
vil ha og linke til det, og selvfølgelig skrive
med e-post eller bloggen din med i
andressefeltet. 2- Alle som deltar i
konkurransen hennes må skrive ett
innlegg om konkurransen hennes på
bloggen. I innlegget må enn også linke til
bloggen hennes og pledd.net :-) Lykke til
alle sammen
Askepott og Reisen til julestjernen er noe som må sees på julaften, og håper eg får gå i kirken og på graven til bestefar <3 Her i huset har vi poteter, kålrabistappe og pinnekjøtt til middagen. Eg har enda ikkje smakt pinnekjøtt i år, og gleder meg MASSE til lukten av pinnekjøtt <3 Nam nam. Årets høydepunkt nesten :-P Det er nesten viktigst at kålrabistappen er god :-) Er mange som syns det er best med 50:50 med poteter og kålrabistappe, men eg syns den er aller best med bare 2-3 poteter oppi slik at stappen skal få stivelse. Det er kålrabistappe, ikkje potetstappe med kålrabi smak på.

Til desserten er det iskake, eller riskrem med bringebær/jordbær saus på :-) Etter det er det jo selvfølgelig å pakke opp pressanger. Vi pleide å gå rundt juletreet, men har ikkje gjort det de siste 2-3 (?) årene nå om eg husker rett.

Andre tradisjoner er  lutefisk, juleribbe m/tilbehør. Noen drikker bare julebrus og vann, men i noen andre tradisjoner er det greit å ta seg en eller to juleøl :-) Kanskje akevitt, konjakk, kaffe eller portvin.

Eg har aldri hatt en dråpe alkohol på julaften før, men det er ikkje krise om enn tar seg en øl/akevitt til middagen, og en etter. Julen handler jo ikkje om å bli full, og er desverre mange som må oppleve å ha foreldrene sine full på julaften. Tanken av fulle foreldre syns eg ikkje er noe kjekt i det hele tatt, og i allefall ikkje på julaften. Er utrolig glad og takknemlig som ikkje har sett foreldrene mine fulle før <3

1.juledag er det julemiddag med pappa sin side/slekt hos bestemoren min <3

Hvilke juletradisjoner har dere? :-)Forrige onsdag begynte eg å bli utrolig dårlig igjen, og det har bare blitt verre og verre for hver dag. Eg har problemer med lukkemuskelen magesekken og spiserøret, og nå som lillegull ligger å sparker med i magesekken hele dagen er det ikkje så deiligt å ha halsbrann og å være kvalm. Nå er kvalmen kommet for fullt tilbake :-( Er såå kjedelig, endelig begynt å nyte svangerskapet med "bare" bekkenløsning og litt halsbrann.

Tid, tid, hver så snill å gå fort fremover!!
TIL MOR UKE 27, se det som er blitt opphevet!

Rugetiden ? sinn og kropp forberedes.

Kjenner du av og til at panikken tar deg, kan jeg trøste deg og si: "Dette er du ikke alene om. "Svært mange forteller om denne følelsen som kommer som lyn fra klar himmel. De vil ikke, de tør ikke. Fødselen føles plutselig ikke så langt unna. De forteller om en slags uro og følelse av "tidsnød".

Heldigvis er disse følelsene oftest kortvarige. Noen kvinner klarer også å skyve dem bort. Mitt beste råd er: "Snakk med noen om det". Her er det mye som skal på plass, mye som skal gjennomarbeides.

Mange kvinner er også engstelige for at det skal være noe i veien med barnet. Gråter du og føler deg mer sårbar, er dette en naturlig reaksjon på ditt følelsesmessige engasjement. Kan det være en trøst å vite at alle de sterke følelsene som du har nå, er med på å forberede deg på forandringene som vil komme i livet ditt?

Psykologen Lisbeth Brudal som har arbeidet med gravide par i en årrekke, sier at det er vanlig å føle angst og uro i svangerskapet. Dette kan også være tiden da du kommer på talefot med deg selv. Å følge forandringene gjør at du kan oppdage nye ting hos deg selv.

Det kan allerede nå være lurt å forberede seg til fødselen ved å lage en liste hvem dere skal ringe til, etter den store begivenheten. Kanskje du har begynt så smått å tenke på hva du skal ha med deg til sykehuset av klær og toalettsaker også? Det kan være lurt å pakke en bag i tilfelle fødselen starter og avreise til sykehus blir hektisk. Her får du tips til pakking av bagen!

Mange gravide kvinner blir på dette stadium noe kortpustet. 

NÅR PAKKET DERE BAGGEN?
Mange som har lurt på hvor eg finner informasjon, men er på denne siden eg finner det :-) Og i den boken som enn får av lege eller jordmor :-)

http://www.babycenter.com/fetal-development-images-25-weeks
http://www.babyverden.no/Gravid/Uke-for-uke/
http://mammanett.no/gravid/uke


Den øverse linken er bilde av hvor stor babyen er, og de to andre linkene er om hvor stor og om babyen og mor den uken. Her er de eg bruker. Vektøkning ++ fant eg på andre sider som eg ikkje husker, men er jo bare til å kopiere og så skrive sin egen da? :-)
Kl 6 får eg besøk av en venninne, og har ikkje sett hun på lenge. Gleder meg sånn til å se hun igjen <3 Skal kose oss masse masse <3 Ellers blir kanskje 3D ultralyden ingenting av på onsdag :-( Kjempe leit, siden eg har gledet meg sånn. Når ting kommer i veien, er det bare til å ta en annen dag, eller en annen tid. Får se hva eg finner ut av.
Var hos nav i dag, og eg holdt rett og slett på å klinke til den ene kjerringen som var der. At det går ann å være så frekk!! Det eneste er at eg spørr om ting. Er ikkje allvitende når det er så mye som skal igjennom. Hun sa eg bare skulle ta å ligge med den ene lønningslippen min, men så sa eg at eg har ikkje fast lønning, men basert på timebasis, så sa hun: Ja, ligg med den ene. Helt greit det bare eg ikkje ender opp med hvordan dere gjorde det j* for en venninne av meg. Hun la med den ene og fikk bare utgangspunktet fra det når hun egentlig har rett på å få en gjennomsnittlig "lønn" av de siste 6 mnd. Og da sa hun: Lillevenn, verden er ikkje perfekt, du kan ikkje gå ut over hva som har skjedd med andre her på nav. Du lever ikkje i en perfekt stor boble må eg si. Så sa eg: Ja, men tror du virkelig eg er så dum og gjør det samme og kan risikere med å få mindre enn eg har rett på? Der tar du virkelig feil. Så sa hun: Viss du tror du blir spesialbehandlet må du bare tro om igjen lillevenn. Papirarbeid ligger vel ikkje i ditt fagfelt?

Kjente rullegardinen gikk ned rett og slett. Papirarbeid, nei, er absolutt ikkje god på det, men nå er det første gang eg er utfor noe slikt papirarbeid, og eg skal ha det eg har rett på. Nesten som eg skulle gjort det sånn at eg skal få mindre. Nei. Slike personer burde ikkje få jobbet i kundeservice spørr du meg!! Hormonell, ja, det kan eg si eg er, men de er der for å hjelpe, ikkje for å hinte til at eg er for liten til å skrive under noen foreldrepengepapirer og at eg slike som meg blir ikkje spesialbehandlet. NAV er noe dritt mener eg. Eg fyller 20 til nesteår, og er ikkje den minste, og eg er stolt som har greit å spare meg opp til foreldre penger som 19 åring. Gleder meg til den dagen eg ALDRI skal ha noe med de igjen å gjøre!!

La til 6 lønningslipper eg, så får hun bare bli så sur hun bare måtte ønske å bli. Lettlurt er i allefall ikkje eg! Ringte til nav hovedkontor i hordaland, og hun sa at det var rett med at eg skulle ligge til ca. 6 lønningslipper siden eg ikkje hadde fast stilling, og at jobben skulle gjøre det samme. Hun forstod ikkje hva hun andre snakket om, og at det bare er visse mennesker som ikkje klarer å snakke med unge kommende mødre/fedre. Helt sykt at enn skal bli så forskjellig behandlet når det gjelder alder. Er ikkje alle som er 30 som har jobb heller og ikkje kan søke om foreldrepenger, og er ikkje alle som er mer moden uansett om de er 30 år! Alder er bare ett tall! Papirene er endelig blitt sendt inn! Og syns det er deiligt å slippe å gå inn der på en stund!
 Hva eg har rett på som er aleine og har tjent nok til foreldrepenger er:
- Foreldrepenger (Hemmelig)
- Dobbel barnetrygd (1900,-)
- Småbarnstillegg (660,-)
- Barnebidrag (Vet ikkje enda)
- Overgangstønad (mnd lønnen - 2500 og så 40% av det tallet enn kommer til etter enn har tatt lønnen minus 2500 kr)

For de som lurer på hva enn får om enn er aleine.
Om man ikkje har spart seg til foreldrepenger får mann engangstønad på 35263 kr som du får EN gang, og overgangstønaden er på 12607 kr om enn har tjent mindre enn 38 000 kr det siste året som eg vet. Vet ikkje om den dobble barnetrygnen, og småbarnstillegget er med i overgangstønaden, men får i allefall barnebidrag i ekstra. Viss enn har store utgifter kan enn søke om å få bostøtte fra kommunen, men må være 18+ for å få dette.

Ikkje at eg tenker på penger hele tiden, men er greit å få en oversikt over hva enn har rett på, og hvor mye enn har rett på som aleineforsørger. Håper dette hjalp litt ;-)
I morgen tidlig tenkte eg meg innover til nav for å sende foreldrepengepaprirene mine :-D Har sotte å regnet ut litt, og eg er GANSKE fornøyd med resultatet :-D Eg har bestemt meg for å få foreldrepengene betalt ut 80% og ikkje 100%, syns det er greit når eg FINT kommer til å klare meg mer enn nok med 80% :-) Hvor mye kommer eg ikkje til å ligge ut her, da eg syns det er privat, og ingen har noe som helst med det :-) Den beste er at eg vet at eg og Matheo kommer til å klare oss veldig bra, og at eg har det bra økonomisk :-) Hadde ikkje orket å gå rundt å beskymret meg for det også.

Ellers skal eg til legen i morgen for å få henvisning til fysioterapaut. Bekkenet mitt gjør intens vondt. Etter å ha gått i trapper må eg sitte meg ned en god stund før smertene skal gi seg. Uansett om det gjør vondt å sitte er det verre å stå. Har hatt bekkenløsning nå i ca 14 uker, og men heldigvis gradvis ifra uke 13, men nå MÅ eg bare få kommet meg til fysio før bekkenet tar knekken på meg. Er tross alt 13 uker +/- til Matheo kommer, og det blir jo ikkje bedre. Vil heller ikkje bli sengeliggende.

I dag har eg storkost meg. Skulle kanskje være med en venninne, men har støvsuget, ryddet, og vasket gulv, lister, vinduskarmer ++ med grønnsåpe, hatt besøk av min minste av mine 3 nydelige tantebarn, vært på plantasjen for å handle inn litt skøyteledninger ++, pyntet til jul, og så endelig slappe av med en koselig film :-) Kl 9 i kveld ble det stille i stuen, og skal nå til køys med ett smil. Hatt en nydelig dag med 10 minus, skyfri himmel, spark, lukt av grønnsåpe, omringet av julepynt, stearinlys og hatt det kos <3 Ingenting er bedre enn det <3

Håper alle har hatt en NYDELIG søndag og 1 advent <3 Nå er julen endelig begynt å komme med stormskritt <3
Nå har eg tent i lys nr en, tatt frem mandarin, julemarsipan, julebrus og nå skal eg og mamma se skjønnheten og udyret :-) En perfekt begynnelse på julen <3

1.ADVENT: TENN LYS
Tenn lys!
Et lys skal brenne for denne lille jord.
Den blanke himmelstjerne, der vi og alle bor.
Må alle dele håpet så gode ting kan skje.
Må jord og himmel møtes. Et lys er tent for det.
Julestjerna i stuen

Julestjerna i gangen

Englevinge

Skoskapet med XMAS

Englevinge på speilet i gangen

Adventsfatet

Snopenissen ;-)

Bildehyllen + rammene eg tapetserte i går

Rammene eg tapetserte i går

Julekakeboksene eg fikk av svigerinnen min, en søyfe for å pynte opp litt, og så en julepynt eg lagde for sikkert 10-12 år siden :-P

En julekule med lys i soveromsvinduet

Englevinge på døren som er inn til soverommet vårt <3

Og så pyntet eg nisse"landsby" oppe hos mamma og pappa i dag :-D

Dette er jo selvfølgelig bare en begynnelse på julen for meg. Elsker å ha MYE julepynt. Eg HATER hvitt juletre med blå/rosa/svart julepynt og kuler. En skikkelig jul for meg er vanlig grønt juletre med rød julepynt. Men syns selvfølgelig sølv og hvit julepynt er fint også :-)

Hvordan blir julen hos dere? :-)Syns eg var ganske liten på magebildet. Ser større ut i virkeligheten i allefall :-)
Mitt barn er ca 1000 gram/ 1kg, og er mellom 32-34 cm. Babyverden og mammanett har 2 forskjellige målinger, eg har nådd min normale vekt som er på 59 kg (siden eg gikk ned så mye), og eg stortrives med å være gravid. Magen min vokser bare mer og mer for hver dag og uke, og er kjempe stolt over magen og lillegutten min i magen <3 Folk kommer å tar på magen å sier; Åh, så stor du er!! Jepp. Eg føler meg ikkje mindre ut heller :-P Har bare lagt på meg på magen og i brystene, så eg syns egentlig det er helt greit ;-) I boken eg fikk av jordmoren første gang eg var på kontroll hos hun, følger eg med hele tiden hvor stor foten til lillegull er <3 I dag står det at den skal være 50mm/ 5cm lang :-D Husker når eg såg rundt i uke 12, var Matheo så lang, og nå er foten hannes så lang! På 20 uker har han vokst ca 30-32 cm, og på 10 uker ca 18 cm og 720 gram <3

Min lille engel <3 Du er blitt en stor gutt nå <3 Om bare 3 dager skal eg og "tante" Camilla se deg på 3D ultralyd :-D<3 Gjett om mamma gleder seg masse <3

I uke 17+5 var du:
- 13,5 cm ifra hode til rumpen og normalt er det ca 11,5-12 cm.
- 14,5 cm i hodeomkrets
- 12,1 cm i mageomkrets
- 2,6 cm i lårbeinsmålet

Lurer på hvor mye du har lagt på deg etter 9+5 uker ;-) Hihi. Min øye og hjertesten. Du er allerede en hjerteknuser, og verdens nydeligste baby på jorden <3
Hei igjen Karianne. I
dag er det søndag 28. november, og du er 27 uker ut i svangerskapet. Det er 13 uker og 2 dager igjen til din termin, tirsdag 1. mars.  

BABYVERDEN:
Vekt: 1000 g, CRL: 23,5 cm, Full lengde: 32 cm 

MAMMANETT:
Vekt: ca. 1050 g, Full lengde: ca. 34 cm


- Termin: 01.03.2011 <3
- På vei: 27 uker ♥
- Igjen til termin: 13 uker + 2 dager +/-
- Kjønn: En nyyydelig liten prins <3
- Navn: Matheo <3
- Hodet ned: Har lagt med hodet nede i alle ukene. Jordmor sier "han er klar som ett egg han", og ler <3
- Hodet festet: Nei
- Aktivitet innenifra: Ja!!! Masse bevegelser og mange harde spark :-D <3 Sparker i ribbeina mest, så blir helt øm ;-P
- Babyens søvnmønster: Kjenner ikkje til det enda. Men han er våken når eg våkner, og blir kjempe aktiv i 2-3 tiden. Så blir han stille igjen på ettermiddagen, og våken i 6-8 tiden til eg ligger meg.
- Leie: Han ligger med hodet ned, og snur bare rumpen fra høyre til venstre, og kanskje rundt slik at han bytter med å ha ryggen mot min ryggrad og ut mot verden <3 Slik som på bildet.

- Utålmodig:
Til å se han på 3D den 1.desember, og kontroll ul på KK 10.desember <3
- Vektøkning ♥ Gått ned 8 kg og endelig lagt på meg 8 igjen :-) Endelig nådd min normale vekt :-) Vektøkningen ligger i en tabell under
- Vann i kroppen/Hevelser: 1 i ødem
- Søvn: Våkner av lillegull sine bevegelser og spark innimellom. Ellers våkner eg av at eg er forskjøla og er helt tørr i halsen eller har MASSE sure oppstøt. Begynt å gå mye på do om nettene nå.
- Neste kontroll: , 3D på majorstuaklinikken 1.des kl 12:30, Jordmor 06.des kl 09:00 og ultralydkontroll på KK 10.desember kl 09:30 (for å se om morkaken ligger forran enda eller ikkje, noe eg ikkje håper på)
- Barnerom: Ferdig innredet, bare sengen og kommoden min igjen
- Utstyr: Vogn, bilsete, 2 stellebord(ett oppe og ett nede), kjørepose, vognpose, regntrekk, det meste i str 50, litt i 56 og alt i str 62, sengehimmel, en vegglampe, sengesett, laken, tisselaken, håndklær, kluter, bleier og vugge (m/dyne), dyne til vognen, 2 ammeputer, brystpumpe, ammeinnlegg i ull, kommode, sprinkelseng +++
- Mangler av utstyr: En del, og det meste småting. Men litt ting som sengetøy, laken til juniordyne, stellematter, vippestol og mye stelleprodukter. Av klær (Lue, strømpebukser). Klær til han når han har sluttet å bruke 62 må eg kjøpe nærmere sommeren. (Alt for varmt å gå med det meste som blir solgt nå)
- Strekkmerker: Ja, på rumpen (som kom leenge før eg ble gravid)
- Melk i brystene: JAAA! Mye, men jordmor sier det er forskjellig fra person til person. Så det skal vist være normalt å ha så mye som meg, men likevel er vist alt normalt i det hun sier, men eg syns i allefall at eg har MYE.
- Om fødselen:
Om det ikkje blir planlagt keisersnitt er eg jo selvfølgelig redd tilfelle det skulle være noe gale. Navlestrengen for stram rundt halsen, at babyen skal få for lite surstoff under fødselen, at babyen er gigantisk som eg var, at eg rakner ++, men ellers så gleder eg meg veldig til å oppleve det å føde mitt eget barn. Blir helt fantastisk, men grusomt vondt :-)
- Plager: Kvalme, slapp, blir fort svimmel, slapp og sliten, hodepine,hatt nyresteinen, har bekkenløsning, og vært forskjøla siden dag en.
- Oppegående: Ja, når eg ikkje er sliten :-P Men kjenner at bekkenløsningen begynner å ta skikkelig på + at det begynner å bli tungt å reise seg opp fra å sitte på huk
- Sulten: Ja, den siste uken
- Dilla på: Iskaldt vann, julebrus, mandariner og lakristyggis :-P
- Kynnere: Ja, jordmoren sa at eg hadde noen sterke av og til.
- Tungt: Har vondt i ryggen, og har bekkenløsning. Er ikkje tungt å bære lillegutt, men kjenner det begynner å bli vekt i han nå. Så begynner å bli tyngre
- Høygravid: Nei (20 januar)
- Sykehusbaggen: Har ikkje pakket den :-) I januar kanskje :-)
- Humør: Opp og ned.

OM BARNET

Fosteret er i begynnelsen av denne uken 25 uker gammelt. Denne uken åpner gjerne fosteret øynene for første gang, men det ser ikke særlig godt. Nyfødte barns syn er heller ikke særlig godt utviklet, og de er nærsynte. Hørselen er mye bedre enn tidligere, så fortsett å prate og synge for fosteret! Lydene vrenges nok noe av fostervannet, og fosteret har gjerne vernix i ørene også.

Nå samles nytt fett under huden hele tiden, slik at huden blir mindre gjennomsiktig og rynkete. Hjertelyden kan høres i stetoskop, og enkelte vil kunne høre det lille hjertet slå ved å legge øret mot magen.

Du begynner kanskje å merke at fosteret har fått tydeligere søvnmønster, og vil kunne kjenne igjen aktive og rolige perioder på omtrent samme tidspunkt fra dag til dag


TIL MOR

Rugetiden ? sinn og kropp forberedes.

Kjenner du av og til at panikken tar deg, kan jeg trøste deg og si: "Dette er du ikke alene om. "Svært mange forteller om denne følelsen som kommer som lyn fra klar himmel. De vil ikke, de tør ikke. Fødselen føles plutselig ikke så langt unna. De forteller om en slags uro og følelse av "tidsnød".

Heldigvis er disse følelsene oftest kortvarige. Noen kvinner klarer også å skyve dem bort. Mitt beste råd er: "Snakk med noen om det". Her er det mye som skal på plass, mye som skal gjennomarbeides.

Mange kvinner er også engstelige for at det skal være noe i veien med barnet. Gråter du og føler deg mer sårbar, er dette en naturlig reaksjon på ditt følelsesmessige engasjement. Kan det være en trøst å vite at alle de sterke følelsene som du har nå, er med på å forberede deg på forandringene som vil komme i livet ditt?

Psykologen Lisbeth Brudal som har arbeidet med gravide par i en årrekke, sier at det er vanlig å føle angst og uro i svangerskapet. Dette kan også være tiden da du kommer på talefot med deg selv. Å følge forandringene gjør at du kan oppdage nye ting hos deg selv.

Det kan allerede nå være lurt å forberede seg til fødselen ved å lage en liste hvem dere skal ringe til, etter den store begivenheten. Kanskje du har begynt så smått å tenke på hva du skal ha med deg til sykehuset av klær og toalettsaker også? Det kan være lurt å pakke en bag i tilfelle fødselen starter og avreise til sykehus blir hektisk. Her får du tips til pakking av bagen!

Mange gravide kvinner blir på dette stadium noe kortpustet. 


FØR SVANGERSKAPET 59 KG

Uke 5 - 2,3 kg    - gått ned 6 kg = 53 kg
Uke 6 -                 - gått opp 1 kg = 54 kg
Uke 7 - 2,6 kg    - gått ned 1 kg = 53 kg
Uke 8-                 - gått ned 1 kg = 52 kg
Uke 9-                 - gått opp 2 kg = 54 kg
Uke 10 - 3 kg     - gått ned 1 kg = 53 kg = Gått ned tilsammen 6 kg
Uke 11 -              - gått ned 2 kg = 51 kg = Gått ned tilsammen 8 kg
Uke 12-               - gått opp 2 kg = 53 kg = Gått ned tilsammen 6 kg
Uke 13 - 3,5 kg  - gått opp 2 kg = 55 kg = Gått ned tilsammen 4 kg
Uke 14 -              -  gått ned 2 kg = 54 kg = Gått ned tilsammen 5 kg
Uke 15 - 4 kg     - gått opp 1 kg = 55 kg = Gått ned tilsammen 4 kg
Uke 16 -              - er det samme som forje uke. 55 kg :-)
Uke 17 - 5,6 kg  - er det samme som forje uke. 55 kg :-) 4 kg igjen
Uke 18 -              -  55 :-) 4 kg igjen til å nå vekten før eg ble gravid
Uke 19                - 56,2 kg :-) 1 kg opp :-) 3 kg igjen til det eg var før
Uke 20 - 6,2 kg  - 57 kg :-) Opp 800 gram da :-P 2 kg til det eg var.
Uke 21 -              - 57 kg :-) 2 kg til det eg var
Uke 22 -              - 57 kg :-)
Uke 23 - 7,2 kg  - 57 kg :-)
Uke 24 -              - 57 kg :-)
Uke 25 - 8,2 kg - 57,5 kg :-) Var 59 før eg ble gravid. Har da 9,7 kg å ta igjen siden eg har 1,5 kg til min normale vekt
Uke 26 -             - 58,5 kg :-) Var 59 før eg ble gravid. Har 0,5 kg igjen til min normale vekt
__________________________________________________________________

Uke 27 - 9,3 kg - 59 kg :-) Endelig nådd normalvekta mi :-D
__________________________________________________________________

Uke 28 -
Uke 29 -
Uke 30 - 10,3 kg
Uke 31 -
Uke 32 -
Uke 33 - 11,3 kg
Uke 34 -
Uke 35 - 12,2 kg
Uke 36 -
Uke 37 - 13 kg
Uke 38 -
Uke 39 -
Uke 40 - 14 kg


1 TRIMESTER= FRA FØRSTE DAG I SISTE MENS
1 fullgått måned: 4 uker + 2 dager (0 - 4+2)
2 fullgåtte måneder: 8 uker + 5 dager (4+3 til 8+5)
3 fullgåtte måneder: 13 uker + 2 dager (8+6 til 13+2)

2 TRIMESTER= FRA UKE 13
4 fullgåtte måneder: 17 uker + 5 dager (14+3 til 17+5)
5 fullgåtte måneder: 22 uker + 2 dager (17+6 til 22+2)
6 fullgåtte måneder: 26 uker + 5 dager (22+3 til 26+5)

3 TRIMESTER = FRA UKE 28 (1 uke igjen)
7 fullgåtte måneder: 31 uker + 2 dager (26+6 til 31+2) Er i uke 27 nå
8 fullgåtte måneder: 35 uker + 5 dager (31+3 til 35+5)
9 fullgåtte måneder: 40 uker (35+6 til 40 +2)


TERMINKALKULATOR FRA BABYVERDEN + MINE EGNE DATOER :-D
20 juni= 4 veke på vei
27 juni= 5 veke på vei
01 juli= Hjertet begynte å slå
04 juli= 6 veke på vei
11 juli= 7 veke på vei
18 juli= 8 veke på vei
25 juli= Embryoet begynner å bevege på seg. 9 veker
01 august= Dagen du kunne bli kalt ett foster + alle indre organer ferdig formet. 10 veker 
02 august= Såg deg for første gang på kk etter eg hadde hatt en blødning 29.juli
05 august= Eg og tante Cecilie såg deg på 3D ul <3
05-06 (natten) august= Hørte hjertelyden første gang med Angelsound
08 august= 11 veker
15 august= Risiko for spontanabort avtar. 12 veker
22 august= Kvalmen avtar for de fleste. 13 veker
28 august= Kjente bobling for første gang
29 august= Kjønnet er tydelig. 14 veker
05 september= 15 veker
12 september= Fosteret tisser= 16 veker
16 september= Kjente første spark <3
19 september= 17 veker
24 september= 17+5 veker= Var ordinær ultralyd, du er en prins :-D <3
26 september= 18 veker
03 oktober= 19 veker
09 oktober= Kjente ett ninja spark første gang <3
10 oktober= Fosteret begynner å få søvnmønster. 20 veker
14 oktober= Innlagt på kk for nyrestein
15 oktober= Utskrevet fra kk
17 oktober= 21 veker <3
19 oktober= Inn igjen på kk fordi eg hadde blodtrykk på 80/40.
24 oktober= 22 veker <3
30 oktober= Natt den 30 våknet eg for første gang av at Matheo sparket
31 oktober= Fosteret begynner å høre <3 23 veker
07 november= 24 veker <3
14 november= 25 veker <3 Og kjente hikking for første gang :-D
18 november= 100 dager igjen, 25+4dager <3

21 november= 26 veker <3
27 november= 26+6 veker= Ferdig med 6mnd og første dag i 7mnd
28 november= 9 av 10 overlever om de blir født nå. 27 veker
05 novemver= 28 veker <3
06 desember= 28+1 uker= 3D ul
10 desember= 28+5 uker= Rutine ul på kk
12 desember= 29 veker <3
19 desember= 30 veker på vei med prinsen min= 10 uker +/- igjen :-D
24 desember= 30+5 veker= JULAFTEN :-D
26 desember= 31 veker <3
02 januar= Mange begynner å feste seg. 32 veker <3
09 januar= 33 veker <3
16 januar= 34 veker <3
20 januar= 34+4 veker =Høygravid :-D
23 januar= 35 veker <3
30 januar= 36 veker <3
06 februar= 37 veker <3
08 februar= Svangerskapspermisjonen begynner
13 februar= 38 veker <3
20 februar= 39 veker <3
27 februar= 40 veker <3
01.mars=TEEEERMIN :-D<3<3 40 + 2
Reinlavmose , 3 kongler, en dompapp (?) fugl fra Rimi, silkebånd, tallene, vasen, og blomsterbukett  fra kremmerhuset, og lysene fra hobbykjelleren. Lysfatet er også fra Kremmerhuset, men det fikk eg til jul i fjor :-)

 Hva syns dere?
Ta tapetlim bakpå

Slik der det ut da

Ligg den ned der du vil ha den, og der du syns mønsteret er finest, og skjær

Da ser det slikt ut

Ferdig å skjære ut

Resultatet i ene type rammen

Andre type rammen


Hvordan tapeten er. Tok noen rester av tapeten vi tapetserte i juleutstillingen på jobben :-)

Enkelt og greit, og veldig fin dekorasjon til jul ;-) :-)
Nå sitter eg å skal spise baktpotet med kryddersmør, mais, løk og ost og ved siden av julebrus <3 Nå er det -11 grader ute, så har fyrt i ovnen :-D Begynner å bli litt varmere, ENDELIG. Koser meg med Skal vi danse, og heier fortsatt på mannen eg har heiet på siden  begynnelsen, Åsleik. Bilder av det eg skal lage og gjøre i kveld kommer selvfølgelig, og her en noen smakebiter :-)


Glemte å ta bilde med "bordet" forran. Malte først bordet i en turkis farge, så en knall rosa bakgrunn med prikker i farger som er i samme fargekart. Var meningen at det skulle bli barnselig/fargerikt :-P Er kjempefornøyd med sirklene eg lagde :-P Brukte sikkert 1 time med å ta maskeringsteip rundt :-P

Hva syns dere da :-P?
min 7 mnd :-D Hehe. Dagens høydepunkt, og håper virkelig denne dagen på jobben går FORT!! Gleder meg til å vise hvordan det blir til slutt :-D Hihi. Elsker virkelig å pusse opp en ny utstilling for nye fargekart, og ikkje minst julen :-D

Ha en nydelig dag alle sammen :-D<3
Hvilke planer har dere i en så kald vinterdag som dette :-)? Her er det -10 grader. Brrrr, gruer meg til å sitte i bilen :-P
Eg kommer virkelig til å få verdens nydligste sønn <3 Gikk igjennom bildemappene eg hadde på pc`n, og fant bilder av barnefaren til Matheo. Uansett hvor mye eg har imot denne personen, klarer eg faktisk ikkje slutte å være glad i han (?). Skjønner ikkje at det er mulig, men han er jo faren til min kommende sønn, så syns det hadde vært rart om eg hatet han (?)! Eg syns i allefall at barnefaren til Matheo er en nydelig mann/ gutt (:-P), og er ikkje tvil på at eg kommer til å få verdens nydeligste sønn <3 :-* Og til dere som spørr meg flere ganger om dagen som eg ikkje orker å godta lenger: JO, eg vil med hele mitt hjerte at Matheo skal få være med pappaen sin, men når han ABSOLUTT ikkje vil ha noe som helst ved å delta i livet til sønnen sin, kan eg jo ikkje tvinge han til det? Det å fremstille meg som en dårlig kommende mamma fordi HAN ikkje vil ha kontakt, syns eg er utrolig barnselig å si!! Har dere virkelig ingenting godt å skrive? Å fremstille meg som en dårlig kommende mamma og sier at alle barn har rett på en pappa, og hvorfor eg sier at barnet mitt ikkje skal få lov til å ha kontakt med sin far. EG HAR ALDRI SAGT DET! Syns synd i dere som ikkje har noe bedre å ta seg til!!

Eg kommer til å få verdens nydeligste sønn, og han kommer til å ha en nydelig pappa, men som eg håper kommer til å endre sin mening om at han har en sønn på vei. Eg vil mitt beste for mitt ufødte barn <3 Ikkje kom her å si at eg er så dårlig, når dere verken kjenner meg, eller har noe annet å si enn negative og usanne ting!! Som det står under bildet på venstre side på menyen har eg skreve at eg ikkje vil nevne barnefar her inne på bloggen. Nå måtte eg bare det. Eg har verken skreve noe negativt her om han!

Bildet: Litt av magen, og bollekulen min i julekula :-P Hehe
Som eg skrev om litt tidligere, eller blir vel i går nå :-P Hadde eg kjøpt inn noen småting som eg skulle pynte med: Silketråd som eg skulle ha mellom gardinene, og rundt mine "syltetøy"glass. Hengt opp ene julestjernen (men skal ikkje ta lyset på den før på søndag :-P). Skal ha litt mer også :-P Syns det er en fin begynnelse eg :-D Hva syns du :-D?


Det ene bilde ble på skakke, men eg skal tidlig opp for å gå på jobb, så eg orker ikkje ordne på det uansett om det ikkje tar lange tiden. Håper alle får en nydelig god natt søvn, og en nydelig lørdags morgen :-D Eg skal kose meg med oppussing på jobben, så håper tiden FYKER avgårde ;-) Hihi. 8 timer er mye for min rygg desverre, men klare det skal eg uansett. Hihi ;-)
Hehe. Da har eg kommet hjem fra jobb, og har kjøpt litt småting som eg skal henge opp etterpå eg har sett X-factor resultatene. Har desverre ikkje sett når de sang, men eg er en fast heier på Mo og Atle uansett ;-) I dag på jobb gikk det helt greit. Startet med å ha sinsykt vondt i bekkenet og ryggen, MEN etter en halv time/ en time begynte eg å pusse opp en utstilling, og ett bord (?), og trebokstaver i tre ;-) I morgen kommer resultatet av den oppussingen på jobben. I dag skal eg henge opp litt av det eg kjøpte, + helge opp bakgrunn i akvariet som blir den andre pyntingen.

Hva har dere gjort i kveld?
I går begynte eg å føle meg skikkelig uvel!! Og da mener eg SKIKKELIG uvel. Migrene, vondt og tung i kroppen, følelse av feber og frøs, men ingen feber hadde eg. I dag er eg enda verre :-( Eg klarer så vidt gå i trapper, reise meg opp fra stolen, se på dataen eller tv, vond kropp, vondt i hode, KVALM, forkjøla,trøtt og sliten. Eg er heldigvis ferdig med å rydde kjøkkenet, pakke inn julegaver (de eg kjøpte i går), rydde litt i kjelleren, ringt lønningskontoret for å få papirer på hva eg har tjent i mnd siden eg skal søke om foreldrepenger.

Om 2 timer begynner eg på jobb, og skal jobbe til 21. Eg vet ærlig talt om eg ikkje klarer å gå på jobb i dag!! Eg er så dårlig. Det er bare 5 timer, men 5 timer uten en stol å sitte seg ned på utenom i pausene. Men nå må eg bare ta meg sammen, men vet faktisk ikkje om eg klarer det når eg ligger her på sofaen og ikkje vil reise på meg en gang :-/
I dag er det den siste dagen i 6 mnd, og i morgen har eg gått inn i den 7 mnd. Herremin så fort tiden går!!
Eg har vært gravid i 6 fullgåtte måneder, 187 dager, og 26+5 dager, 3 mnd igjen, 93 dager, og 13+2 uker. Prinsen min er blitt stor jo! Om 5 dager skal eg på 3D ultralyd for å se prinsen min, og lurer på hvor tung og lang han er siden de sier han er over snittet. Det har ikkje helt gått opp for meg at eg skal bli mamma. Eg har kjent hælen hannes, hånden, foten og kneet, sterke spark, hikking og at når eg sier Matheo så sparker han uansett om han har vært stille lenge. Eg klarer ikkje se for meg at det er en baby i magen. Eg kjenner at det er noe hele dagen, men det går stadig ikkje opp for meg <3 Gleder meg sånn til å se prinsen min 1.desember, 10.desember, og forhåpentligvis flere ganger før termin 1.mars :-D

1 TRIMESTER= FRA FØRSTE DAG I SISTE MENS
1 fullgått måned: 4 uker + 2 dager (0 - 4+2)
2 fullgåtte måneder: 8 uker + 5 dager (4+3 til 8+5)
3 fullgåtte måneder: 13 uker + 2 dager (8+6 til 13+2)

2 TRIMESTER= FRA UKE 13
4 fullgåtte måneder: 17 uker + 5 dager (14+3 til 17+5)
5 fullgåtte måneder: 22 uker + 2 dager (17+6 til 22+2)
6 fullgåtte måneder: 26 uker + 5 dager (22+3 til 26+5)

3 TRIMESTER = FRA UKE 28
7 fullgåtte måneder: 31 uker + 2 dager (26+6 til 31+2)
8 fullgåtte måneder: 35 uker + 5 dager (31+3 til 35+5)
9 fullgåtte måneder: 40 uker (35+6 til 40 +2)
Mitt navn er Karianne, er 20 år, kjæreste og mamma til verdens mest perfekte lillegutt, Matheo. Matheo ble født en tirsdags formiddag på termin 01.03.2011 kl 11:50. Han var 3900gram, 49 cm og 37HO. Eg skriver om det som faller meg inn. - Alle fotoene i bloggen er mine, om ikke annet nevnes! NB!ALL KOPIERING OG MISBRUK AV MINE BILDER VIL BLI POLITIANMELDT!! DETTE GJELDER OGSÅ USAKELIG DRITTSLENGING OG ÆREKRENKELSE!!

Legg meg til som venn


Arkiv


· Juni 2012 · Mai 2012 · April 2012 · Mars 2012 · Februar 2012 · Desember 2011 · November 2011 · Juni 2011 · Mai 2011 · April 2011 · Mars 2011 · Februar 2011 · Januar 2011 · Desember 2010 · November 2010 · Oktober 2010 · September 2010 · August 2010 · Juli 2010 · Juni 2010


Kategorier


· "Kjøkkenet" · "Kontoret" · 0-6 mnd · Amming · Canon Powershot G12 · Diverse · Diverse i svangerskapet · Diverse oppussing og innkjøp · Dåp · Eksperiment kjerringråd · Fødsel og tanker rundt det · Fødselshistorien · Første del av svangerskapet · Gangen · Gave · Gravid outfit · Huset vårt · Jordmorkontroller · Jula 2010 <3 · Jula 2011 · Kjøkken · Kontakt · Kontroller · Leiligheten · Magebilder <3 · Maling i svangerskapet · Matheo · Mil Palmeras - Mitt andre hjem <3 · Morsrollen · Oppussing · Oppussing: Gang · Oppussing: Meg og lillegutt sitt rom · Oppussing: Stue · Redesign · Reise · Scrapbook · Soverommet · Spisestuen · Spørsmål og svar · Statusrapport · Strikke/hekle oppskrifter · Stuen · Sykehusbaggen · Sykehusopphold og barseltiden · Tilstand og sykdommer · Trening · Ultralyd <3 · Utstyr · Video


Widget

Lilypie First Birthday tickers

Design / Layout
hits