hits


I formiddag tok julegleden overhånd, noe som resulterte i å ta en del julebilder av Matheo <3 Tenkte det er like så greit å ta bilder nå, kopiere de opp og ha de klar når juletiden kommer :-) Og eg må ærlig si at eg aldri har sett en så nydelig liten gutt noen gang <3 Du er perfekt fra topp til tå lillegutt!! :-)
 Ja, eg har vært veldig travel, men eg holder også på å bytte til en annen blogportal. Eg er utrolig glad i blogg.no, men det har blitt så fokus på toppliste, og med den neste bloggportalen så blir det kanskje ikkje det fokuset (?) :-/. Grunnen er at mennesker som møter på meg klarer ikkje å bli kjent med meg som: KARIANNE, men hun der frkmamma91 på blogg.no, eller du er jo mammaen til Matheo. Utenom bloggen er eg en helt normal person som alle andre, og syns det er trist at det skal være sånn, uansett om det er kjekt at folk kjenner meg igjen. MEN det å ikkje hilse først: Hei, eg er den og den personen, så kommer det rett i tryne, åå du er jo hun frkmamma91.

Så nå er det sagt. Eg kommer til å savne blogg.no utrolig mye, men er blitt litt lei. Og håper også når eg har klart å flytte alle innleggene på den nye bloggen (nei, er ikkje bloggr.no), og så begynne å blogge igjen, at folk fortsatt vil følge med :-) Det er jo selvfølgelig en motivasjon å skrive når man får så god støtte, og fine kommentarer ;-)

På den nye bloggen blir det vel litt om trening, interiør, tips, og selvfølgelig mammarollen. Innlegg hver dag kan eg heller ikkje love, men så ofte eg får mulighet, uansett om det er 2-10-100 linjer :-)

Håper alle har hatt en nydelig helg, og tusen takk for mange gode tips til vognjakt i innlegget under ;-D Matheo har vært litt syk denne hegen (slapp og forkjøla), og eg fikk gå "UT" i 2 timer i går til min kusine sin 20 årsdag. Utrolig kjekt å møte kjente ansikter eg ikkje har sett på evigheter :-) I dag har vi kost oss med familie og selvfølgelig med hverandre. Elsker å kose med lillegutten min <3 Han begynt å leke så fint på gulvet, er kjempe sterk i nakken, har allerede rullet fra mage-rygg en gang, og snakker+ler stortsett hele dagen :-) Eg er så stolt over min lille engel som gjør nye fremskritt for hver eneste dag :-) Alltid noe nytt. Kjekkere og kjekkere for hver dag som går :-)


Han har blitt ganske så stor nå (lang). Har lengdet ca 15 cm på snart 3 mnd og lagt på seg snart 2 kg :-) Blubben min (som dere ser på bildet). STOLT MAMMA :-D<3
I dag kl 11:50 er det hele 6 uker siden Matheo kom til den store verden. 6 UKER: Herregud. Dagene bare flyr! Pluselig er det mørkt ute og vi skal ligge oss liksom. I dag er det 6 ukerskontroll på listen, og litt pakke bytting rett før. Må ta bussen siden eg ikkje har bilen i dag, og det er virkelig noe eg ikkje gleder meg til. Hater å ta buss, og hvertfall med en liten en. Blir alltid så dårlig. Den ene er å komme seg ut av døren og alt på forhånd, men så skal du rekke bussen også :-P Er vel en vane, men vanen min er å ta bussen ;-)

I går var eg hos en eg jobber/jobbet med. Gleder meg sånn til å se babyen hennes som kommer om 3-4 uker.

Nå nærmer det seg dåp, og invitasjonene er ferdig, utenom at eg må skrive på de :-) Sånn som eg ser det nå så blir vi 16 stk :-) Lite og perfekt sammen med familien <3 OG så bestiller eg sol til den dagen. Ikkje alltid enn kan forvente fint vær i Bergen. Ser svært frem til denne dagen. Er utrolig rart å planlegge dåp til sitt eget barn. Er vant å bare gå i slike selskaper, men nå er det til mitt eget. Utrolig spesielt <3 <3 <3

Men nå må eg gjøre meg klar til å ta bussen som går kl 1145. Spise frokost, føne håret, sminke meg, kle på meg, pakke siste tingene i stellebaggen, gjøre klar Matheo, amme, og så gå til bussen. Er 2 timer igjen, så satser på at eg er ferdig med alt før den tiden. Er litt treig av meg på morningen :-P
Eg har det utrolig bra, Matheo også. Vi nyter våren som har kommet her på vestlandet, går turer, og koser hele dagen <3

Forrige fredag begynte helga tidlig. Fredagen (forrige fredag) fylte Matheo hele 1 mnd, og vi fikk besøk av min gode venninne Camilla Kvarsvik, noe eg og Matheo gledet oss veldig til <3 Hadde det utrolig kjekt, og tror Camilla koste seg masse med å kose med Matheo gutten :-D Hihi <3 Lørdagen reiste Camilla hjem igjen, og resten av uken har gått i besøk og økedager. På torsdag fikk vi liggebesøk av mine 2 minste tantebarn og har hatt de her til i dag. De har kost masse med prinsen også :-)

I dag var eg og Matheo hos en fotograf på Nesttun. Tok SÅ mange fine bilder. Noen av meg og han, noen i en hengekøye, noen svart hvit i en brun køye med brunt lammeskinn, noen i en hvit køye med hvitt lammeskinn, noen i en vugge, og noen der han lå uten noe på armen og med englevinger :-D Så smilte han på noen. Fine gutten min <3 Gleder meg sånn til å se bildene etter påsken :-D

På tirsdag er Matheo`gutten min blitt 6 UKER! Herremin så fort tiden går. Husker når eg telte ned dager og uker, nesten timer til Matheo skulle komme, og nå har det gått hele 6 uker på et knips. Tiden flyr virkelig, men er en fantastisk tid. Se fremgangen for hver dag. Han smiler og prater når han er våken, koser, og er blid stortsett hele dagen <3 Føler meg så heldig. Eg har sagt det før, men sier det igjen - Det er virkelig ingenting som er mer fantastisk enn å bli mamma. Å tenke seg til at eg skal få være mamma til Matheo for resten av mitt og hannes liv er en helt fantastisk følelse. Han er min, og det er EG som er mamma`n hannes <3 Stoltheten er så stor at det ikkje kan beskrives.

Mitt lillegull er så perfekt <3 Eg kan virkelig ikkje peike på noe som ikkje er perfekt. Så utrolig at de ligger i hele 9 måneder i magen, og kommer ut så perfekt. 10 fingrer og 10 tær, negler, hår, øyevipper, nese, munn, tunge, hud, kan gjespe, grine, ++. Graviditeten er en utrolig reise, fødselen er en ubeskrivelig følelse, og tiden etter er bare enda mer fantastisk der du ser utviklingen til det lille mennesket du selv har skapt :-)

Skal se om eg får blogget litt i dag og i morgen. Syns det er vanskelig å blogge om noe når eg ikkje vil ligge ut bilde av Matheo. I allefall ikkje så altfor ofte og mye.
Nå etter 3 1/2 uke skal eg begynne å småtrene. Bekkenbunnstrening sa jordmødrene eg skulle begynne med fra første gang eg reiste meg etter fødselen. Eg vil ikkje tisse på meg :-P Hehe. Mange som ikkje har trent bekkenbunn som har fått store problemer i ettertid. Lekker når enn ler, hopper tau, hopper på trampoline, sitter, løper, jogger, bærer ++. Eg vil helst unngå det, så hver gang eg reiser på meg og sitter meg ned så kniper eg. Fin måte å ta den øvelsen :-) Eg har gått litt småturer, men nå skal eg begynne med små øvelser før treningen begynner for fullt ;-) 1mai begynner det :-D I mellomtiden skal eg gjøre mest hjemme.


HER ER ANBEFALINGER FRA MAMMANETT.NO

Bekkenbunnstrening - begynn så fort som mulig!
Det viktigste er å komme så fort i gang som mulig med bekkenbunnstrening. Dette er viktig for at det seksuelle samliv skal fungere igjen og for å unngå vedvarende ufrivillig vannlatning.
Bekkenbunnen er en viljestyrt muskel som du kan trekke sammen og trene slik som andre muskler i kroppen.

Mange kvinner som har født opplever å ha ufrivillig vannlating den første tiden, kanskje spesielt ved hopping, hosting, nysing eller når man ler godt. Dette problemet løses ved hjelp av trene bekkenbunnen. I de aller fleste tilfeller vil dette hjelpe. Hvis du fortsatt sliter med ufrivillig vannlatning 3-5 måneder etter fødselen anbefaler jeg deg å kontakte lege. Det finnes medisinsk behandling som kan hjelpe.

Det kan være litt vanskelig å "få tak i" disse musklene. En test på om du får tak i de rette musklene er å forsøke å stoppe vannstrålen på slutten av vannlatingen. Ikke gjør dette for ofte, da det kan forstyrre vannlatingen. Du kan også lokalisere disse musklene ved rett og slett stikke en finger opp i skjeden og knipe sammen.

Såkalte "knipeøvelser".
Trekk sammen musklene rundt skjede og endetarm uten å stramme musklene i setet og magen. Det skal kjennes som du trekker musklene oppover som en heis innvendig. Bevegelsen er ikke stor. Hold sammentrekningen 5-10 sekunder før du slipper langsomt opp. Gjenta mange ganger.

Det som er praktisk med knipeøvelser, er at man kan trene i hvilken som helst stilling, når som helst, hvor som helst. Noen synes i begynnelsen at det er greit å trene mens man ligger delvis over på magen med det ene kneet opp til siden - at det er lettere å lokalisere musklene slik.

På barselavdelingen, etter fødselen, vil en fysioterapeut snakke med deg om viktigheten av å utføre knipeøvelser, og gi en kort innføring.
Les mer om bekkenbunnstrening

Mage, armer og skuldre
Etter fødselen kan du forsiktig begynne å trene magemusklene igjen. Unngå vanlige situps til å begynne med. Her er to øvelser du kan prøve i stedenfor:

  • Stå på alle fire ben, dra inn magen og skyt rygg. Hold i 5-8 sekunder. Gjenta flere ganger.
  • Ligg på rygg med lett bøyde ben. Press korsryggen ned i gulvet, samtidig som du drar inn magen. Hold 5-8 sekunder. Gjenta.

Armer og skuldre kan du begynne å trene ganske snart etter fødselen. Du vil også automatisk trene disse muskelgruppene ved at du nå bærer og holder din nyfødte baby. Pass på at du sitter godt og avslappet når du ammer. Hvis du spenner deg mye i denne stillingen vil det gå ut over skuldre og nakke.

Hvis du ønsker å trene armer og skuldre hjemme, kan du bruke håndvekter, eller fylle f.eks. to tomme halvlitersflasker (i plast) med sand eller vann og bruke disse. Kan du løfte ditt barn, kan du også løfte et par lette håndvekter uten problem.

Trilleturer er flott!
Ta med babyen ut i vogn, å gå er flott trim for deg i barselperioden. I hvert fall hvis vær og vind tillater det. Nyfødte skal ikke utsettes for sprengkulde. Hvis du har med deg pappaen eller eller andre på tur - la dem trille vognen. Slik kan du bevege deg fritt og løse opp spenninger i ryggen som sitter igjen etter graviditeten. Med hendene på håndtaket reduseres bevegeligheten i ryggen noe.

Vent med å trene som før til 6. uke etter fødselen!
Alle kvinner skal undersøkes av lege 6 uker etter fødselen. Du vil her få en tilbakemelding om sårene har grodd fint, og lege vil også kunne si om det er greit å begynne å trene slik man gjorde før svangerskapet igjen. De fleste er nå "fit for fight". Husk at det varierer fra 6-16 uker før hormonet relxin er tilbake på sitt normal-nivå. Økt nivå av relaxin gjør ledd og bindevev mykere - og du bør derfor ikke benytte treningsaktiviteter med raske og brå stillingsendringer 6-16 uker etter fødselen.
Selv om de fleste kvinner kan begynne å trene som før de ble gravide etter 6. uke, betyr det selvsagt ikke at din fysiske form er som tidligere. Begynn forsiktig å trene opp igjen kroppen. Du vil nok merke at du blir raskere sliten i begynnelsen enn tidligere. Trapp opp mengden og intensiteten gradvis. Lytt til kroppen din - ikke vær redd for å ta i så du blir sliten, men trening skal aldri gjøre vondt. Å bli litt støl er heller ikke farlig. Hvis du har trent mens du var gravid vil du nyte godt av dette nå, og raskere komme i form igjen.

Kroppen din trenger tid på å gjenvinne formene du hadde før fødselen. Magen er løsere og magemusklene må trenes opp igjen. Mange veier også noen kilo mer enn før de ble gravide. Ikke start noen slankekur nå. Amming, trim og forsiktighet i forhold til godterier og snacks vil gjøre at du gjenvinner vekten din.
I dag er det skikkelig økedag her i hus, men har hatt 2 ganske korte innlegg :-) Vet ikkje hvor mye lenger eg kommer til å blogge fordi eg egentlig ikkje vil ligge ut så mye om Matheo <3 For meg selv vil eg blogge, men da måtte det vært innen interiør eller noe slikt og kanskje oppdateringer om mammarollen innimellom. Men vi får bare se hva det blir til :-) I mellomtiden ligger eg ut en spørsmålsrunde om det er noe dere lurer på :-)

Har jo skjedd MYE siden sist spørsmålsrunde. En mnd siden sist.
Fra kl 2030-2130 ;-) Bare ta av alle lysene å kos dere med stearinlys <3
Vil bare si gratulerer så mykje alle marsjenter som har fått baby. Nå har alle uten om en jente født sine marsbarn som eg har følgt med MEST her på blogg.no. Har jo vært flere og selvfølgelig. Håper alle nyter tiden med nurkene sine. Er så utrolig herlig å blog og å være mamma <3 Det beste som finnes på jorden :-) Ingen større stolthet. Til min lille Matheo- I loved you yesterday, love you still, always have, always will! 

http://tinaaunvik.blogg.no
http://mamma2011.blogg.no
http://melinaamundsen.blogg.no
http://sandrareegard.blogg.no
http://marlene89.blogg.no
http://marionlende.blogg.no
http://weblinn.blogg.no

og nå mangler det bare http://maleneeefossum.blogg.no

Lykke til Malene <3 Og gratulerer til Sandra Reegard som fikk prinsessen sin i dag <3
Som folk sikkert har skjønt, har eg ikkje prioritert bloggen :-) Noe eg er utrolig glad for at eg ikkje har gjort da eg har nytet og fått mye mer av tiden sammen med min lille prins. Eg har virkelig nytet tiden til det fulle. Eg kan sitte å se på han i flere timer og bare glemme tiden. Plutselig er det natt :-P Hehe. Eg har hatt store problemer med nav som har tatt opp en del av min tid, rydding i huset (3.etasjer), lage middag, gå tur, besøk av venner og bekjente, slappe av, sove, amme, kose og være med prinsen min mest mulig. Tv-titting og internett blir bare en premie for dagen om eg gidder.

Bloggen ble mye mindre viktig syntes eg :-) Folk får synes hva de vil.

Livet som mamma er en fantastisk tilværelse. Det finnes ingenting som kan måle seg med morskjærligheten for sitt barn. Det er så sterkt, og eg elsker og forguder min Matheo uendelig mye. Eg kan ligge/sitte/stå å se på han i evigheter. Han er så nydelig. MEN det er mange mindre jenter som tenker at det å få et barn er bare å en dans på roser hele tiden 24/7. Det er tung og slitsomt også. Det er mange nye rutiner og oppgaver som kommer i livet. Det er bæsjebleier, gulping, trøsting når de har vondt i magen, bli tisset og bæsjet på, beskymringer om noe gale skal skje, ingen sammenhengende søvn på natten (i begynnelsen hvertfall), +++

Men alt i alt er det absolutt verdt det. Men å glorifisere og å være forbilde for små har eg aldri ønsket. Det å være mamma er en fulltidsjobb så absolutt. Eg elsker tilværelsen, men mennesker må ikkje tro det alltid er enkelt. Eg trodde ikkje at enn kunne blitt så avhengig av en person så fort, men med en gang Matheo kom på brystet så kunne eg ikkje sett for meg ett liv uten han.

Han er en fantastisk sønn <3 I natt sov han fra 00:00-04:00, ammet, og sov videre fra 04:30-08:00, ammet og var litt våken og sovnet igjen kl 09:00. Nå ligger han i vognen ved siden av meg og sover søtt i drømmeland. Han lager så gode koselyder <3 Når han er våken så ligger han bare å ser rundt seg, og skriker bare når han skal ha mat og han har vondt i magen.

Når han ble født var han 3900 gram,
04 mars veide han: 3705 gram
07 mars veide han: 3890 gram
14 mars veide han: 4080 gram
Og 12.april skal eg på 6 ukerskontroll med han. Lurer på hvor stor han er da.

Tilsammen hadde han lagt på seg 375 gram dagen før han fylte 2 uker <3 500 gram er normalt på en mnd. Er så glad eg har nok melk, og at han får nok i seg. Ingen følelse er bedre enn at han får nok, vokser godt og at han har det bra :-)<3

Og ja, eg har lagt bloggingen litt på hyllen ja. Eg priorierer andre ting nå :-) Andre mødre kan blogge så mye de vil, og liker, men eg gjør ikkje det :-) Eg kan ikkje gjøre hva alle andre gjør og hva dere ønsker. Eg må tenke på meg selv, min sønn og hva EG ønsker å prioritere i mitt liv, og det er ikkje å sitte på dataen hele dagen. Selv om det tar kanskje 10 minutt å skrive ett innlegg, så er det ikkje alltid eg gidder å gjøre det når eg først er på nettet. Da går eg heller på flere nettsider enn å bruke dobbelt så mye tid på dataen.

Noen forstår, og noen ikkje. Så om du skal skrive negativt, så hold det for deg selv. Skjønner ikkje hvorfor folk skal være så negative. Bruk heller energien og tiden deres for å være glad på andre sine vegne eller spar dere. Etter eg ble mamma så kunne eg ikkje brydd meg mindre om negative kommentarer. Det viser bare hvor barnselig/misunnelig/umoden mennesker kan være, og ler heller høyt inni meg selv og hever meg over det :-) Heldigvis lar eg meg ikkje bli dradd ned i driten av andre ;-)

Min kjærlighet til deg er uendelig <3 Du er min stolthet, engel, og hjertestein <3 Eg vil alltid være ved din side <3 Du er verdens mest perfekte, og vakreste lille gutt som har satt sine to bein på denne jord <3 Eg elsker deg mer enn ord kan beskrive <3 
Lillegull har rukket å allerede bli 10 hele dager :-) Han er helt fantastisk og eg nyter hvert eneste sekund <3 I natt sov han hele 6 timer, ammet han, sovnet en time etter han våknet og sov 3 1/2 time til, ammet og sov 3 timer. Han er en engel. Når han ikkje sover ligger han bare å ser seg rundtom.

Eg har hatt utrolig mye problemer med NAV + eg skal ta tiden til meg selv, Matheo, amming, slappe av/ sove, og rydde. Internett og tv blir ikkje prioritert. Eg kan ligge å se på prinsen min i flere timer uten å bli mettet, og eg får ikkje susset nok på han <3 Eg har bare hatt besøk av mine nærmeste da eg ikkje har orket/ ville hatt besøk pga eg er trøtt og vil bli kjent med Matheo før alle andre skal bli kjent med han :-) Eg har ville få nye rutiner inn i livet og bli vant til mammarollen.

Nei, eg har ikkje fått fødselsdepresjoner for den som sa eg hadde fått det. Langt ifra. Eg nyter mammarollen til det fulle og hele, og har ikkje noe som helst depresjoner, men heller lykkerus :-D<3 Eg er så nyforelsket som det går ann å bli. Kjærligheten til sitt barn går ikkje ann å bli større <3

Tiden har flydd siden Matheo kom 1.3.2011 :-) Han forandrer seg for hver dag som går. Forrige fredag fikk eg/ vi besøk av jordmorhjem som skulle ta føllingstesten, veie han +++. Han hadde gått ned 5% i fødselsvekten sin, og på mandagen hadde han lagt på seg 185 gram.

Ammingen går bedre enn eg hadde trodd. Eg er så ubeskrivelig glad for at eg har fått det til :-) Får knyttet ett utrolig sterkt bånd med Matheo, og det er så utrolig koselig å amme. Eg unner alle å amme, det er en fantastisk følelse å kunne gi barnet sitt mat :-) Eg var utrolig redd for at det ikkje skulle gå, men er så takknemlig for at eg kan det :-) Matheo er storfornøyd etter måltidene.

På søndag gikk vi første turen. Eg vokste 10 cm når eg gikk med vognen. STOLTHETEN LYSTE AV MEG :-D

Ble ett veldig rotete innlegg, men er omringet av ammetåke og dagene/ordene går om en annen. Eg og Matheo har det helt strålende, og eg er verdens lykkeligste mamma på denne jord. Matheo er verdens mest nydeligste, snilleste og godeste personen som har satt side 2 føtter på denne jord. Herremin som eg elsker gutten min <3 Du er min engel, helt, stolthet og hjertestein <3 Eg elsker deg mer enn ord kan beskrive :-*
Eg fødte for 9 dager siden folkens :-P Litt respekt? Trodde dette var en mammablogg, blir skuffet over at du ikkje gidder å blogge, hva med oss lesere som vil se lillegull og høre. For det første var dette en blogg for min reise i graviditeten!! Eg sa at eg kanskje kom til å blogge videre men ikkje hvor mye, og eg la ut ett skryte bilde av han. Eg føler ikkje for å ligge ut bilder av han. Eg har en eller annen beskyttelses følelse at eg ikkje vil at han skal ut på nett, og det burde dere skjønne. Eg fødte også for 9 DAGER siden, og eg er aleinemamma. Kan ikkje bare tro at eg har tid til å gå på internett. Eg ser ikkje på tv og er så vidt på dataen om dagene. Eg sover, rydder, og ammer, og det å amme kan ta tid.

Eg blogger når eg føler for det, og når eg orker og vil. Eg vil ikkje føle meg presset til å gjøre dette. Eg blogger for min del og ikkje for hele verden. Nå er eg blitt mamma, og vil nyte tiden med min etterlengte sønn, de som ikkje forstår det, SYND FOR DERE!! Dere kan virkelig ikkje ha født når dere kan skrive slikt.

Men nå skal lillegutt ha mat igjen, så får eg heller bare vurdere hva eg vil. Eg orker ikkje komme inn på bloggen for å se hvor dårlig eg er fordi eg ikkje tar meg tid til blogging. Det er ikkje mitt liv! Mitt liv nå består av å gjøre det beste for min sønn, og være der for han hele tiden. Ikkje for dere.
Kan du legge ut noen flere bilder av deg som nyfødt/2-3 måneder/1 år/2 år eller noe? Sånn at vi kan få et bilde av hvordan Matheo kan se ut?:)
Jepp :-) Det skal vi få til :-) Hehe.

Meg i magen <3

Nyfødt
1 år

1 1/2 år
Mitt navn er Karianne, er 20 år, kjæreste og mamma til verdens mest perfekte lillegutt, Matheo. Matheo ble født en tirsdags formiddag på termin 01.03.2011 kl 11:50. Han var 3900gram, 49 cm og 37HO. Eg skriver om det som faller meg inn. - Alle fotoene i bloggen er mine, om ikke annet nevnes! NB!ALL KOPIERING OG MISBRUK AV MINE BILDER VIL BLI POLITIANMELDT!! DETTE GJELDER OGSÅ USAKELIG DRITTSLENGING OG ÆREKRENKELSE!!

Legg meg til som venn


Arkiv


· Desember 2011 · November 2011 · Juni 2011 · Mai 2011 · April 2011 · Mars 2011 · Februar 2011 · Januar 2011 · Desember 2010 · November 2010 · Oktober 2010 · September 2010 · August 2010 · Juli 2010 · Juni 2010


Kategorier


· 0-6 mnd · Canon Powershot G12 · Diverse · Diverse i svangerskapet · Diverse oppussing og innkjøp · Dåp · Eksperiment kjerringråd · Fødsel og tanker rundt det · Fødselshistorien · Første del av svangerskapet · Gangen · Gave · Gravid outfit · Jordmorkontroller · Jula 2010 <3 · Jula 2011 · Kontakt · Kontroller · Leiligheten · Magebilder <3 · Maling i svangerskapet · Matheo · Mil Palmeras - Mitt andre hjem <3 · Morsrollen · Oppussing: Gang · Oppussing: Meg og lillegutt sitt rom · Oppussing: Stue · Redesign · Reise · Scrapbook · Soverommet · Spisestuen · Spørsmål og svar · Statusrapport · Strikke/hekle oppskrifter · Stuen · Sykehusbaggen · Sykehusopphold og barseltiden · Tilstand og sykdommer · Trening · Ultralyd <3 · Utstyr · Video


Widget

Lilypie First Birthday tickers

Design / Layout